سئو سایت فروشگاهی چیست؟ آموزش سئو سایت فروشگاهی
فهرست محتوا
آمار خرید آنلاین در دنیا رشد قابلتوجهی داشته است. تجارت الکترونیکی در سال 2023 بیش از 21درصد فروش خردهفروشی را به خود اختصاص داده، در حالیکه این مقدار در سال 2019 تنها 14.1درصد بوده است. حالا بسیاری از کسبوکارها بهخوبی متوجه شدهاند که باید خدمات و محصولات خود را بهصورت آنلاین نیز عرضه کنند، وگرنه حجم بالایی از مشتریان بالقوه را از دست خواهند داد. بههمین دلیل بسیاری از کسبوکارهای کوچک نیز از این فرصت دارند استفاده کنند که میتوانید با کمک مقاله کسب و کارهای کوچک پرسود شما نیز برای راهاندازی یکی از آنها ایده بگیرید.
در واقع شیوه خرید کاربران اینترنت نیز تغییر کرده است که دلیل آن را باید امکان راحت مقایسه محصولات و قیمت آنها بدانیم. از طرفی بسیاری از مشتریان میتوانند بسیاری از محصولات را از اینترنت به قیمت ارزانتر سفارش دهند، چون در این روش خرید اکثرا واسطهها حذف میشوند. البته باید بگوییم که قبل از شروع فعالیت در اینترنت باید ایده طراحی سایت داشته باشید تا بتوانید با چاشنی خلاقیت یک سایت موفق و پر رونق داشته باشید.
در دنیای دیجیتال امروزه دریافت ورودی ارگانیک حاصل از SEO سایت یک برگ برنده عالی است؛ چراکه این راه یک روش مقرون به صرفه و با بازدهی بالاست. در دنیای دیجیتال مارکتینگ آموزش سئو سایت بسیار مهم و کاربردی است و تمامی افرادی که با بازاریابی در سایت سروکار دارند باید از سئو سایتها سر درآورند. با توجه به مسائلی که توضیح دادیم، بدیهی است که کسبوکارهای آنلاین میخواهند ورودی گوگل فروشگاههای خود را افزایش دهند. اما زمان سئو سایت فروشگاهی باید به چه نکاتی دقت کنید؟ در پاسخ به این سوال، این مقاله را به بررسی افزایش فروش با سئو و آموزش سئو فروشگاه اینترنتی اختصاص دادهایم، همراهمان بمانید.
چگونه برای سئو سایت فروشگاهی خود استراتژی تدوین کنیم؟
زمانی که برای سایت فروشگاهی خود استراتژی سئو داشته باشید و از تاکتیکهای مناسب بازاریابی استفاده کنید، میتوانید از حجم بالای فروش آنلاین لذت ببرید. استراتژی که باید برای سایت فروشگاهی خود داشته باشید، باید با توجه به موارد زیر باشد:
- مخاطب هدف خود را بشناسید.
- با استفاده از ابزارهای تحلیلی یاد بگیرید مشتریان چطور فروشگاه شما را پیدا میکنند.
- پیشنهاد فروش بیهمتای خود را پیدا کنید.
- تجربه مشتری را ساده کنید.
- تمرکزتان را روی خدمات مشتری بگذارید.
- در سایت خود قابلیتی برای گفتگو با مشتری طراحی کنید.
- فرآیند اتمام خرید و پرداخت هزینه را ساده کنید.
- پلتفرم تجارت الکترونیک مناسب نیازهای خود را انتخاب کنید.
- آموزش سئو سایت فروشگاهی را جدی بگیرید.
- محتوای با کیفیت تهیه کنید.
- نظر مشتریان و مرور محصولات توسط آنها را در صفحه محصول قرار دهید.
- از طراحی رسپانسو استفاده کنید که برای سئو فروشگاهی لازم است.
- محصولات خود را با عکسهای با کیفیت بسیار بالا به تصویر بکشید.
- از طریق بازاریابی با ایمیل با مشتریان ارتباط برقرار کنید.
- تا جای ممکن هزینههای ارسال محصول را پایین نگه دارید.
- در رسانههای اجتماعی فعال باشید.
- فروشگاه آنلاین خود را به حسابهایتان در سوشال مدیا وصل کنید.
مراحل سئو سایت فروشگاهی را عنوان کنید
قبل از آموزش سئو فروشگاه اینترنتی باید به نکات مهمی دقت کنید. اولین گام در راهاندازی یک فروشگاه آنلاین انتخاب هاست مناسب است که روی سئو سایت فروشگاهی نیز اثر میگذارد. شما میتوانید از بین انواع هاستها مانند اشتراکی، اختصاصی، VPS و هاست ابری انتخاب کنید.
گام بعدی که اهمیت زیادی روی افزایش فروش با سئو دارد، انتخاب یک قالب مناسب است. قالب تجربه کاربری را تحتتاثیر قرار میدهد و زمان انتخاب آن علاوهبر زیبایی باید به فاکتورهایی مانند سبکی قالب و بهینه بودن آن نیز توجه کنید. برای طراحی سایت فروشگاهی باید نکات زیادی را بدانید از جمله نحوه استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس و زبانهای برنامهنویسی و نشانه گذاری مانند HTML و CSS و حتی طراحی بنر سایت. تمامی این موارد به همراه نکات دیگر را میتوانید با تهیه دوره طراحی سایت یاد بگیرید.
نکته مهم دیگر در آموزش سئو سایت فروشگاهی انتخاب نام دامنه است. توصیه میکنیم نام انتخابی شما حتما کلمات انگلیسی داشته باشد و از نمادها و علائمی مانند خط فاصله استفاده کنید. همچنین استفاده از پسوند دات کام برای فروشگاههای اینترنتی بسیار بهتر از .ir است. برای ثبت دامنه باید از سامانه ایرنیک استفاده کنید. اگر قصد استفاده از دامنههای داخلی و ir را دارید، ساخت اکانت ایرنیک یکی از موارد مهمی است که باید انجام دهید تا دامنه شما قابل استفاده باشد. حالا به بخش اصلی آموزش سئو سایت فروشگاهی، یعنی توضیح مراحل آن میپردازیم.
1. تحقیق کلمه کلیدی
بنیاد تمامی کمپینهای سئو فروشگاهی را تحقیق کلمات کلیدی تشکیل میدهد، چون بدون تشخیص چنین کلماتی امکان سئوی صفحه محصولات و دستهبندیهای سایت وجود ندارد. زمان سئو سایت فروشگاهی باید دقت کنید که کلمات کلیدی طبق جستجوی محصول در فروشگاه توسط کاربران انتخاب میشوند که دو دلیل برای آن داریم:
- کمک میکند عبارات کلیدی طولانی را پیدا کنید که نرخ تبدیل آنها بهتر است.
- رقابت برای این کلمات کلیدی کمتر است و بنابراین پس از مدتی میتوانید در صفحه اول گوگل قرار بگیرید.
نکته دیگری که در این بخش باید بدانید، آموزش سئو محصولات است که شما باید بدانید چطور صفحات دستهبندی محصول را نیز بهینه کنید. این صفحات آمار جذب کاربران و فروش را افزایش میدهند. زمان انتخاب کلمات کلیدی برای این صفحات و بهطور کلی سئوی فروشگاه خود، باید به ویژگیهای زیر دقت کنید:
- توجه به حجم جستجوی کلمه کلیدی که برای بررسی این موضوع ابزارهایی مانند گوگل کیورد پلنر مفید هستند.
- کلمه کلیدی باید به محصول ربط داشته باشد. مثلا کلمه لباس شاید آمار جستجوی بالایی داشته باشد، اما خیلی از افراد از ترکیبهایی مانند «لباس مخصوص کودکان زیر 6 سال» یا «لباس مخصوص مهمانی» استفاده میکنند.
- قصد تجاری یک کلمه را نیز فراموش نکنید. شما باید ببینید برای یک کلمه کلیدی در گوگل چقدر تبلیغ شده است که برای این منظور میتوانید تعداد سایتهایی که تبلیغات گوگل ادز برای آن کلمه را فعال کردهاند، بررسی کنید. هرچه تعداد آنها بیشتر باشد، آن کلمه کلیدی اهمیت بیشتری دارد.
- مورد بعدی سطح رقابت آن کلمه کلیدی است که برای بررسی آن میتوانید از ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی کمک بگیرید.
2. سئو داخلی on-page
گام بعدی در آموزش سئو فروشگاه اینترنتی توجه به سئو داخلی یا on-page است. برای سئو سایت فروشگاهی از این نظر به نکات زیر دقت کنید:
بهینهسازی توضیحات متا، عناوین و تگهای H1
خیلی از سایتها برای پر کردن تگهای متای صفحات سایت خود از یک الگوی ثابت کمک میگیرند که علت آن اغلب تعداد بالای صفحات است. بههمین علت نوشتن توضیحات متا و عناوین منحصربهفرد برای آنها سخت است. اما به این روش نمیتوانید هر صفحه را واقعا بهشکل درستی بهینه کنید. پس توصیه میکنیم برای صفحات مهم خود عنوان و توضیحات متای اختصاصی بنویسید و برای صفحات کماهمیتتر از قالبهای مشخص استفاده کنید.
زمان سئو این بخشها به نکات زیر دقت کنید:
- کلمه کلیدی اصلی باید در عنوان و توضیحات متا قرار داشته باشد.
- اگر امکان آن است، کلمات کلیدی طولانی را نیز قید کنید.
- از کلماتی که نرخ کلیک را افزایش میدهند، در عنوان استفاده کنید. مانند ارسال رایگان، تخفیف، فروش اختصاصی، تحویل در روز خرید.
- در H1 صفحات دستهبندی از عنوان دستهبندی و در صفحات محصول از عنوان محصول استفاده کنید.
بهینهسازی URLها
URL لینک محصولات و صفحات شما باید تا جای ممکن واضح و خوانا باشد. میتوانید از مثالهای زیر در سئو سایت فروشگاهی خود کمک بگیرید:
- :صفحه فروشگاهir/shop
- صفحه دستهبندی: yourshop.ir/product-category-name
- صفحه محصول: yourshop.ir/shop/product-name
یک URL خوب طبق اصول آموزش سئو محصولات و بهطور کلی تمامی صفحات، ویژگیهای زیر را دارد:
- کوتاه و واضح است.
- کلمه کلیدی اصلی داخل آن است.
- کلمات با استفاده از خط تیره تفکیک شدهاند و نباید از زیر خط، فاصله یا کاراکترهای دیگه استفاده کنید.
نوشتن توضیحات منحصربهفرد برای هر دسته و محصول
تمامی فروشگاههای بزرگ اینترنتی در صفحات دستهبندی و محصول خود توضیحات متفاوتی را قرار دادهاند. به دو دلیل:
- ارائه اطلاعات به بازدیدکنندگان درباره دستهبندی با محصولی که میبینند.
- کمک به گوگل تا محتوای صفحه مورد نظر را درک کند.
به هیچوجه توضیحات محصول سایتهای دیگر را در فروشگاه خود کپی نکنید. خودتان محتوا بنویسید و برای این منظور میتوانید از مقاله تولید محتوای فروشگاهی کمک بگیرید. نکات زیر را نیز فراموش نکنید:
- در ابتدای توضیحات کلمه کلیدی اصلی را قرار دهید.
- متن شما باید شکلهای مختلف کلمات کلیدی مانند مترادفها و کلمات کلیدی LSI را نیز داشته باشد.
- به خوانایی و قابلفهم بودن متن دقت کنید.
- فقط آنچه را بگویید که برای بازدیدکننده مفید است.
- متن را تا جای ممکن کوتاه و جذاب نگه دارید.
قسمت سئو محتوا یکی از جذابترین بخشهای سئو داخلی سایت است که با بهرهمندی از آنها میتوانید محتوای سایت خود را جذاب و کاربرپسند نگه دارید.
افزودن اسکیما مارکآپ
زمانی که در گوگل جستجو میکنید و کنار محصولات آرا و ستارههایی را میبینید، برایتان آن نتایج جذابتر نیستند؟ بر اساس گزارشها این اطلاعات حتی نرخ کلیک را تا 30درصد افزایش میدهند که به معنای افزایش فروش با سئو است. علت وجود این ویژگیهای ظاهری استفاده از اسکیما مارکاپ است.
گوگل به کمک این اطلاعات محتوای شما را بهتر درک میکند و مثلا تشخیص میدهد یک صفحه محصول، صفحه دستهبندی یا پست بلاگ است. اگر فروشگاه اینترنتی شما از ووکامرس استفاده میکند، این پلتفرم افزونههایی برای تولید خودکار اسکیماهای مناسب دارد.
3. سئو تکنیکال
متاسفانه بسیاری از افراد در آموزش سئو سایت فروشگاهی، سئو تکنیکال را نادیده میگیرند. اما بسیاری از فروشگاههای آنلاین بیشتر مشکلات تکنیکال دارند. برای این بخش از سئو فروشگاهی باید اقدامات زیر را انجام دهید:
مشکل محتوای تکراری را برطرف کنید
بررسی کنید در سایتتان صفحاتی با محتوای یکسان اما با URL متفاوت نباشد. در صورت وجود چنین صفحاتی، یکی از آنها را حذف کنید. اما اگر به هر دلیلی باید دو صفحه مشابه وجود داشته باشد، توصیه میکنیم از تگ کنونیکال استفاده کنید تا این اطمینان را بهدست آورید که گوگل حداقل یکی از صفحات را ایندکس خواهد کرد. یک راهکار دیگر افزودن تگ نوفالو به یکی از این صفحات است.
صفحات یتیم را پیدا کنید
منظورمان صفحاتی است که به آنها اصلا لینک داخلی ندادهاید. بررسی کنید اگر نیاز است به آنها لینک دهید و اگر این صفحات مناسب نیستند، آنها را حذف کنید.
ساختار سایت را بررسی کنید
یکی از نکات آموزش سئو فروشگاه اینترنتی این است که ساختار فروشگاهتان را رعایت کنید. صفحات مربوط به دستهبندی و محصولات شما باید تا جای ممکن در دسترس بازدیدکنندگان باشند. آنها طبق یک قاعده کلی نباید با بیشتر از 3 کلیک از این صفحات به صفحه اصلی سایت شما برسند. ساختار خوب برای سایت فروشگاهی بهشکل زیر است:
- صفحه اصلی> دستهبندی> محصول
و ساختار زیر نامناسب است:
- صفحه اصلی> دستهبندی> دستهبندی>….
کنیبالیزیشن را رفع کنید
کنیبالیزیشن یا همنوعخواری زمانی رخ میدهد که برای یک کلمه کلیدی بیش از یک صفحه را بهینه کرده باشید. برای بررسی این موضوع میتوانید عبارت site:yourself.com را در گوگل تایپ کنید و بعد از آن کلمه کلیدی مورد نظرتان را بنویسید و جستجو را انجام دهید. نتایج گوگل تمام صفحاتی که به آن کلمه کلیدی مربوط میشوند، نشان میدهد. در بین این صفحات ببینید بیشتر از یک صفحه برای یک کلمه کلیدی بهینه نشده باشند.
سرعت فروشگاه اینترنتی خود را افزایش دهید
سرعت لود سایتها روزبهروز برای گوگل اهمیت بیشتری پیدا میکند. هرچه فروشگاه شما آهستهتر لود شود، مشتریانتان سریعا آن را ترک میکنند و به سمت رقبای شما میروند. برای بررسی سرعت لود فروشگاه خود میتوانید از ابزارهای تست سرعت سایت استفاده کنید و دوره افزایش سرعت سایت به شما کمک میکند سرعت فروشگاه خود را طبق اصول سئو فروشگاهی افزایش دهید.
سئو تکنیکال فروشگاههای اینترنتی نکات دیگری را نیز در بر میگیرد که کاملتر آنها را میتوانید با تهیه دوره سئو تکنیکال یاد بگیرید. تهیه این دوره برای افرادی که دنبال مرجع خوبی برای آموزش سئو سایت فروشگاهی هستند، اهمیت دارد.
4. سئو خارجی
یکی از مهمترین ارکان افزایش فروش با سئو، کسب بک لینک است. برای این منظور میتوانید از روشهای مختلف مانند رپورتاژ آگهی استفاده کنید. اما برای بهدست آوردن بک لینک رایگان میتوانید روشهای زیر را نیز بهکار بگیرید:
- بسیاری از سایتهای تولیدکنندگان محصول، فهرست فروشگاههای آنلاین و آفلاین آن محصولات را قرار میدهند. سایت برندهایی را که محصولات آنها را میفروشید بررسی کنید و اگر چنین ویژگی را داشتند با آنها تماس بگیرید تا آدرس فروشگاه شما را نیز قرار دهند.
- از سایتهای دیگر کمک بگیرید. مثلا بعضی از سایتها ممکن است مقالاتی تحت عنوان بهترین ادکلن داشته باشند. اگر شما نیز چنین محصولی را در فروشگاه خود میفروشید، با آنها تماس بگیرید و درخواست کنید لینک صفحه محصول یا دستهبندی شما را قرار دهند. حتی میتوانید در ازای این کار به آنها برای هر فروش کمیسیون دهید.
اگر دنبال آموزشی میگردید که به شما به صورت پروژه محور تمام نکات سئو داخلی، خارجی و تکنیکال و نحوه استفاده از ابزارهای مهم سئو را آموزش دهد، حتما از دوره آموزشی سئو سایت در مجموعه ژاکت آکادمی دیدن کنید. در این دوره آموزشی تمام مباحث بهینهسازی یک سایت بیان شده است و با استفاده از آن میتوانید به صورت حرفهای سایت خود و یا دیگران را سئو کنید.
5. بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا به شما کمک میکند صفحات مهم فروشگاه خود مانند صفحات محصول و دستهبندی را تقویت کنید. برای این منظور باید به روشهای زیر عمل کنید.
ایجاد صفحات طعمه لینک
منظور از طعمه لینک یا link bait، تولید محتوای جذاب و خوبی است که افراد ترغیب میشوند به آن لینک دهند. از جمله این محتواها باید مقالههای جامع، آمارهای واقعی و اینفوگرافیک را مثال بزنیم. اگر در ابتدای فعالیت خود هستید، توصیه میکنیم از این نوع محتواها زیاد داشته باشید، چون کمک میکنند بک لینک رایگان زیادی بهدست آورید.
بهتر است محصول یا دستهبندی مهمی از فروشگاه خود را انتخاب کرده، کلمه کلیدی مرتبط با آن را پیدا کنید و یک محتوای جذاب و جامع بنویسید. اما برای تولید محتوای جذاب باید تمام نکات مربوطه را بدانید که توصیه میکنیم برای آن دوره تولید محتوا را تهیه کنید.
افزودن استراتژیک لینکهای داخلی
پس از آنکه محتوای جذاب و مفیدی تولید کردید، باید از آن به صفحه یا صفحاتی که میخواهید تقویت شوند، لینک دهید. البته این لینکدهی داخلی باید به صفحات مرتبط باشد، مثلا پست مربوط به لباس کودک را به دستهبندی لباس بچهها یا کودک لینک دهید نه لباس زنانه.
بازاریابی محتوایی رمز و رازهای دیگری نیز دارد که میتوانید آنها را با مطالعه مقاله بازاریابی محتوایی متوجه شوید.
سخن نهایی
مشتریان امروزه از خرید آنلاین استقبال میکنند و شروع یک فروشگاه آنلاین روزبهروز برای موفقیت کسبوکارها اهمیت بیشتری پیدا میکند. فروشگاههای اینترنتی تجربه خرید متفاوتی را برای مشتریان فراهم میکنند و راحتی و دسترسپذیری بخشی از این تجربه است که منجر به رضایت بیشتری مشتری و وفاداری او خواهد شد. اما فروشگاههای آنلاین برای جلب این مشتریان بالقوه و بازدیدکننده بیشتر باید به سئوی خود دقت کنند که بههمین علت در این مقاله نکات لازم درباره سئو فروشگاهی و افزایش فروش با سئو را توضیح دادیم. با استفاده از مباحث E-Commerce SEO به راحتی میتوانید در حوزه و صنعتی که فعالیت دارید؛ شاخص باشید و فروش خوبی از محصولات خود را داشته باشید. سئو سایت فروشگاهی دارای نکات ریز و به خصوصی دارد که رعایت آنها بسیار برای سایت شما مفید خواهد بود.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
۶ شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان
انکر تکست چیست و چرا برای سئو مهم است؟
انکر تکست چیست و چرا انقدر برای سئو مهم است؟ بررسی انواع انکرتکست و کاربردهای هرکدام از آنها
کسب درآمد از اینترنت با روشهای پولساز
افزایش اعتبار دامنه با انجام ۵ روش مؤثر
کسب درآمد با گوشی برای نوجوانان
آشنایی با 10 شغل اینترنتی برای بانوان
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سئو سایت های فروشگاهی به مراتب سخت تر از سایت های خدماتی هست چون شما هم بلاگ رو دارید هم محصولات و دسته بندی محصولات