چگونه نرخ پرش (Bounce Rate) را کاهش دهیم؟
کاهش نرخ پرش (Bounce Rate) یکی از بهترین راهکارهایی است که شما میتوانید برای موفقیت سایت خود انجام دهید. به طور عادی، زمانی که شما برای رسیدن به یک جواب خاص در گوگل سرچ میکنید، انتظار دارید که سریعاً به جواب سوال خود برسید و دوست ندارید که موضوعات اضافی را بخوانید. در این شرایط، اگر وارد سایتی شوید که ببینید بیش از اندازه طفره رفته است و جواب شما را نمیدهد، خیلی زود از این سایت خارج میشوید. این حالت با نام نرخ پرش یا بانس ریت شناخته میشود.
فهرست محتوا
نرخ پرش چیست؟
نرخ پرش که در زبان انگلیسی با نام Bounce Rate شناخته میشود، به معنای درصد بازدیدکنندگانی است که به جای ماندن در سایت شما، گشتن میان صفحات سایت و خواندن محتواهایتان، سریع از سایت شما خارج میشوند. به این موضوع، همان جهش یا پرش مخاطبان از سایت گفته میشود.
مثلاً هر چقدر که تعداد افرادی که سریعتر از سایت شما خارج میشوند و دکمه بازگشت را میزنند بیشتر شود، نرخ پرش سایت شما نیز افزایش پیدا میکند. شما با محاسبه نرخ پرش، میتوانید متوجه شوید که تقریباً چه تعداد از افرادی که وارد سایت شما شدهاند، در عرض چند ثانیه از آن بیرون رفتهاند. از طرف دیگر، باید به دنبال راهی برای کاهش نرخ پرش (Bounce Rate) سایت خود باشید تا بتوانید در موتور جستجوی گوگل راهی برای موفقیت در میان سایر رقبا پیدا کنید.
تاثیر کاهش نرخ پرش بر سایت
پایین آوردن نرخ پرش میتواند تاثیر بسیار زیادی در موفقیت شما در هر زمینهای داشته باشد. به همین دلیل هم باید بتوانید کاری کنید که مخاطبانتان برای مدت زمان بیشتری در سایت شما باقی بمانند و خیلی سریع از صفحه شما خارج نشود. مهمترین تاثیراتی که کاهش نرخ پرش بر سایت شما میتواند داشته باشد، شامل موارد زیر میشوند:
- گرفتن بازخورد از مخاطبان: اگر نرخ پرش سایت شما افزایش پیدا کند، به این معنی است که محتوای سایت بازخورد خیلی خوبی برای مخاطبانتان نداشته است. این در حالی است که اگر مخاطب برای مدت زمان طولانی در سایت باقی بماند، میتوانید این بازخورد را از آنها بگیرید که محتوای شما برای آنها کاربردی نبوده است.
- بهبود جایگاه سایت در گوگل: پایین آمدن نرخ پرش میتواند جایگاه سایت شما را در گوگل تغییر دهد. طبیعتاً زمانی که گوگل متوجه شود مخاطبان برای مدت زمان بیشتری در سایت شما باقی میمانند، آن را در رتبههای برتر نمایش میدهد.
- افزایش نرخ تبدیل: زمانی که مخاطبان یا بازدیدکنندگان بازدید از سایت شما برای مدت زمان بیشتری در سایت باقی بمانند، احتمال این که به مشتری بالقوه تبدیل شوند هم بسیار بیشتر است. چراکه آنها با محتوای شما ارتباط برقرار کرده و به جواب خود رسیدهاند. به همین دلیل هم میتوانند برای خرید به شما اعتماد کنند.
بهترین روشهای کاهش نرخ پرش
بسیاری از افراد بعد از اطلاع از اهمیت این موضوع، میپرسند که چگونه نرخ پرش (Bounce Rate) را کاهش دهیم؟ روشهای متعددی برای پایین آوردن نرخ پرش وجود دارند. شما با استفاده از این روشها، میتوانید هم جایگاه سایت خود را در گوگل بهبود بخشید و هم تعداد مشتریان بیشتری به دست بیاورید. برخی از بهترین و کاربردیترین روشهایی که از طریق آنها میتوانید نرخ پرش سایت خود را کاهش دهید و کاری کنید که افراد برای مدت زمان بیشتری در سایت شما باقی میمانند، عبارتند از:
- استفاده از محتواهای بصری
- افزودن فهرست مطالب
- افزایش سرعت سایت
- ساده سازی مطالب برا کاربران
- جذاب کردن محتوا در 100 کلمه اول آن
- بررسی رفتار مخاطب با ابزارهای ثبت هیت مپ
- بهبود تجربه کاربری با ریسپانسیو کردن سایت
- به روز رسانی دائمی محتوا
- محاسبه دوره ای بانس ریت
در ادامه درمورد هریک از روشهای کاهش نرخ پرش بیشتر به شما توضیح میدهیم:
استفاده از محتوای بصری
تحقیقات نشان دادهاند که ذهن انسانها محتواهای بصری مانند نمودارها، تصاویر، ویدیوها و چارتها را نسبت به محتواهای متنی خیلی بهتر پردازش میکند. به همین دلیل هم شما با استفاده از این روش، میتوانید خیلی بهتر مخاطبان را به دام بیندازید و کاری کنید که در سایت شما باقی بمانند.
توجه داشته باشید که هیچ اجباری نیست که تمام این محتواهای بصری را به طور کلی از خودتان تولید کنید و حتی میتوانید از محتواهای سایتهای خارجی برای جذابیت بیشتر سایت خود استفاده نمایید.
اضافه کردن فهرست مطالب در ابتدای محتوا
اگر در ابتدای محتوای شما فهرست مطالب وجود داشته باشد و مخاطبان با کلیک روی هر یک از عناوین بتوانند وارد محتوای همان عنوان شوند، سرعت رسیدن آنها به جوابشان خیلی بیشتر میشود. به همین دلیل هم برای مدت زمان بیشتری در سایت شما باقی میمانند. این موضوع برای محتواهای طولانی اهمیت خیلی بیشتری دارد.
مثلاً فرض کنید که شما یک محتوای ۱۰ هزار کلمهای دارید. در این شرایط، مخاطب نمیتواند برای رسیدن به جواب خود، تمام محتوا را بخواند. به همین دلیل اگر یک فهرست در ابتدای محتوا ارائه دهید و با اضافه کردن Jumplink، به مخاطبین امکان را بدهید که سریعاً به قسمت جواب خود برسد، میتوانید نرخ پرش را در سایت خود کاهش دهید.
افزایش سرعت سایت
بر اساس آمارهای گوگل آنالیتیکس، سرعت سایت ارتباط مستقیمی با نرخ پرش دارد. به این معنی که وقتی سرعت سایت شما کاهش پیدا میکند، نرخ پرش بیشتر میشود و افراد در بازه زمانی کوتاهتری از سایت شما خارج میشوند. البته در دوره افزایش سرعت سایت ژاکت آکادمی تمامی نکات مهم در خصوص افزایش سرعت بررسی شده است و میتواند برای شما کمک کننده باشد.
در حال حاضر افراد وقت و حوصله زیادی برای ماندن در سایتهای کم سرعت را ندارند و ترجیح میدهند وارد سایتی شوند که در بازه زمانی بین ۲ تا ۳ ثانیه، آنها را به جوابشان برساند. به همین دلیل شما باید حتماً با استفاده از روشهای کاربردی، سرعت لود سایت خود را افزایش دهید تا مخاطبان سریعاً به جواب خود برسند و وارد سایت رقبا نشوند.
آسان کردن مطالعه مطالب برای مخاطبان
با استفاده از چند روش کاربردی، شما میتوانید کاری کنید که مخاطبان خیلی راحتتر و سریعتر محتوای شما را بخوانند. این راهکارها اگرچه خیلی ساده به نظر میرسند، اما تاثیر بسیار زیادی در کاهش نرخ پرش (Bounce Rate) سایت دارند. پس برای رسیدن به این هدف، میتوانید کارهای زیر را انجام دهید:
- کوتاه کردن پاراگرافها: به جای دو یا سه پاراگراف خیلی طولانی، سعی کنید پاراگرافهای کوتاه تعریف با تعداد بیشتری را در محتوای خود بگنجانید.
- استفاده از فونت مناسب: فونتی که برای محتواهای خود انتخاب میکنید، باید کاملا خوانا و با اندازه مناسبی باشد. برای مثال، فونت ۱۴ میتواند برای سایت شما کاملاً مناسب به نظر برسد. نوع فونت را نیز باید با توجه به زبان سایت خود انتخاب کنید.
- قرار دادن فضای خالی در سایت: کل محتوای سایت شما نباید فقط متن باشد. در عوض، میتوانید برخی فضاهای خالی در صفحات سایت قرار دهید تا خاطب راحتتر روی محتوای اصلی تمرکز کند.
- استفاده از هدینگهای متعدد و جذاب: سعی کنید برای چند پاراگراف کوتاه، یک هدینگ قرار دهید و تعداد این هدینگها را بیشتر کنید. برای مثال، شما میتوانید علاوه بر H2، در محتوای سایت از هدینگهای دیگری مانند H3 و H4 و H5 نیز استفاده نمایید.
- استفاده از جدول و بولت گذاری: در نهایت، سعی کنید برخی محتواها را به صورت جدول و بولتگذاری در سایت ارائه دهید تا مخاطبان راحتتر به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. این موضوع در واقع همان استفاده از محتوای بصری است که در ابتدا گفتیم.
افزایش جذابیت محتوا در ۱۰۰ کلمه اول
یکی دیگر از روشهای بسیار کاربردی برای کاهش نرخ پرش (Bounce Rate) سایت این است که صد کلمه ابتدایی محتوا را تا حد خیلی زیادی جدی بگیرید. به این منظور بهتر است پاراگراف اول شما فوقالعاده جذاب و منحصربهفرد باشد. از لحن دوستانه و ترغیبکننده استفاده کنید و یک خلاصه مفید از کل محتوا در همین ۱۰۰ کلمه ارائه دهید تا مخاطب متوجه شود که قرار است در کل این محتوا، با چه اطلاعاتی روبرو شود و اگر این محتوا را نخواند، چه اطلاعاتی را از دست میدهد.
بررسی رفتار مخاطب با هیت مپ (Heatmap)
برای این که بتوانید رفتار مخاطبان خود را بررسی کنید و ببینید که محتوای شما تا چه حد برای آنها مفید است، میتوانید از ابزارهای مربوط به هیت مپ استفاده کنید. با استفاده از این ابزارها، میتوانید متوجه شوید که بیشتر مخاطبان روی چه موضوعاتی از سایت کلیک میکنند بیشتر چه مطالبی را میخوانند و عکسالعمل آنها نسبت به این مطالب چیست. سپس با توجه به همین اطلاعات، محتوای خود را ارتقا دهید تا مخاطبان بهتر با سایت شما نیز ارتباط برقرار کنند و نرخ پرش سایت را کاهش دهید.
بهبود رابط کاربری سایت برای گوشی و لپ تاپ
آمار و اطلاعات نشان دادهاند که هرچه رابط کاربری سایت شما بهتر باشد، مخاطبان بهتر با آن ارتباط برقرار میکنند. شاید برای شما جالب باشد که بدانید تقریباً ۵۷ درصد از کل ترافیک آنلاین در سطح گوگل، از طریق تلفن همراه و بقیه از طریق لپ تاپ یا تبلت هستند. به همین دلیل شما باید سایت خود را به گونهای ریسپانسیو کنید که هم برای گوشی، هم تبلت و هم لپ تاپ کاربردی باشد.
بیشتر بیاموزید: منظور از ریسپانسیو بودن سایت چیست؟
به روز رسانی دائمی محتوا
هیچکس دوست ندارد موقع جستجو کردن درباره یک موضوع خاص، موضوعات قدیمی مربوط به دو یا سه سال پیش را بخواند. تصور کنید که شما درباره قیمت گواهینامه پایه سوم سوال دارید. در این شرایط، اگر سایتی قیمتهای سال پیش را گذاشته باشد، میدانید که در حال حاضر این قیمتها تغییر کردهاند و این اطلاعات به درد شما نمیخورند. برای این بخش نیز میتوانید از دوره تولید محتوا ژاکت آکادمی استفاده کرده و به طور کامل با محتوا، ساختار محتوا و تاثیر آن بر روی و سئو وب سایت به طر کامل آشنا شوید.
به همین دلیل شما باید به صورت منظم و هر چند ماه یکبار، محتوای سایت خود را به روز رسانی کنید و آپدیتهای جدیدی بیرون بدهید تا اطلاعات موجود در سایت کاربردی باشند. به علاوه، باید به دنبال آشنایی با انواع کلمات کلیدی باشید تا مخاطبان بیشتری را به سایت خود دعوت نمایید.
محاسبه دورهای نرخ پرش
شما باید هر چند وقت یکبار نرخ پرش سایت خود را اندازهگیری کنید و ببینید که تا چه حد استفاده از روشهای قبل، برای سایت شما کاربردی بودهاند. برای محاسبه نرخ پرش، چند روش کلی وجود دارند. به علاوه، میتوانید از ابزارهای آنلاینی که برای این هدف طراحی شدهاند نیز استفاده کنید. پس برای محاسبه نرخ پرورش، توانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- توجه به تعداد کل بازدیدکنندگان یک صفحه: اول از همه، باید ببینید که چه تعداد بازدید کننده از یک صفحه از سایت شما دیدن کردهاند.
- توجه به تعداد کل بازدیدکنندگان سایت: در مرحله بعد، باید ببینید که در یک بازه زمانی مشخص، چه تعداد از افراد به طور کامل وارد سایت شما و سپس از آن خارج شدند.
- درصدگیری: در نهایت، باید تعداد کل بازدیدکنندگان صفحه را به تعداد کل بازدیدکنندگان سایت خود در همان بازه زمانی مشخص تقسیم کنید و حاصل نهایی را در عدد ۱۰۰ ضرب کنید. با انجام کارها، میتوانید متوجه شوید که درصد نرخ پرورش سایت شما چقدر است.
تفاوتهای نرخ پرش با نرخ خروج
شما به هیچ عنوان نباید کاهش نرخ پرش (Bounce Rate) سایت را با نرخ خروج اشتباه بگیرید. چراکه اگرچه این دو موضوع به یکدیگر شبیه به نظر میرسند، اما به طور کامل با هم متفاوت هستند. در ادامه، تفاوتهای اصلی نرخ پرش با نرخ خروج را نام میبریم:
نرخ پرش | زمانی که مخاطب بدون هیچگونه تعامل و در بازه زمانی خیلی سریع در حد چند ثانیه، از سایت شما خارج میشود. |
نرخ خروج | زمانی که فرد بعد از خواندن بخش قابل توجهی از محتوا و وارد شدن به لینکهای موجود در محتوا، ایت را ترک میکند. |
سخن پایانی
ممکن است سایت شما به خاطر دلایل مختلفی نرخ پرورش بالایی داشته باشد. به همین دلیل باید در ابتدا ببینید که مشکل سایت چیست و سپس به دنبال راهی برای کاهش نرخ پرش (Bounce Rate) سایت خود باشید. برای مثال، اگر فکر میکنید که طراحی سایت مناسب نیست، تجربه کاربری خوبی در اختیار مخاطبان قرار نمیدهد یا نظارت آنها را برآورده نمیکند، باید این مشکلات را برطرف کنید.
سوالات متداول
منظور از کاهش نرخ پرش چیست؟
- منظور از کم کردن نرخ پرش سایت این است که با روشهای بهینه سازی وبسایت، تجربه کاربری خوبی را به کاربران سایت خود ارائه دهید و اجازه ندهید که کاربران در بازه زمانی کم سایت را ترک کنند.
راحت ترین روش کم کردن نرخ پرش سایت کدام است؟
- سریع ترین و راحت ترین روش برای کاهش نرخ پرش این است که تا جای ممکن محتوای سایت شما به کاربر و نیازش پاسخ بدهد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
نقش APIهای گوگل در سئو [معرفی 5 مورد از بهترین نمونه API]
APIهای گوگل یکی از مهمترین ابزارهای سئو شناخته میشود که باعث میشود ترافیک سایت شما به صورت طبیعی افزایش پیدا کند. در نتیجه، احتمال این که مخاطبان هدف وارد سایت شما شوند، بیشتر است. به همین دلیل میتوانید روی این موضوع سرمایهگذاری کنید و با تبدیل مخاطبان هدف به مشتریان واقعی، سود خود را از یکی کسب و کار آنلاینتان تا حد قابل توجهی افزایش دهید. با این حال، لازم است که در این زمینه دانش تخصصی داشته باشید. بهترین مرجع برای کسب دانش تخصصی در این زمینه، شرکت در دوره سئو باکس ژاکت است.
آشنایی با انواع کلمات کلیدی
شناخت انواع کلمات کلیدی اهمیت بسیار زیادی در بهبود جایگاه سایت شما در میان سایر رقبا دارند. به همین دلیل هم باید برای تمام محتواهای سایت خود، از محتواهای وبلاگ گرفته تا محصول نویسی، از این کلمات کلیدی استفاده کنید. شما باید در محتواهای خود به شکل کاملاً درست و کاربردی از کلید واژه استفاده کنید تا بتوانید جایگاه سایت خود را نسبت به سایر رقبا در گوگل ارتقا دهید.
این موضوع برای متخصصان سئو، طراحان سایت، صاحبان کسب و کارها، تولید کنندگان محتوا و هر فردی که در زمینه گوگل و سایت فعالیت میکند، ضرورت دارد و باید اطلاعات کاملی در این زمینه به دست بیاورند. در ادامه، انواع کلمات کلیدی را به شما معرفی میکنیم و توضیح میدهیم که از لحاظ هدف کاربر و طول کلمه، این کلیدواژهها چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند و بهتر است که از کدام یک استفاده کنید.
افزایش بازدید سایت با راه های تضمینی
افزایش بازدید سایت باعث میشود که در میان رقبا در موتور جستجوی گوگل، سایت شما در نتایج اولیه نمایش داده شود. با انجام این کار، زمانی که افراد درباره موضوعات حوزه کسب و کار شما سرچ میکنند، سایت شما در سایتهای اولیه نمایش داده میشود و احتمال این که آنها روی سایت شما کلیک کنند، بسیار بالاست.
پس زمانی که افراد بیشتری وارد سایت شما شوند، هم ترافیک سایتتان بهبود پیدا میکند و هم احتمال این که به مشتری تبدیل شوند، زیاد است. به همین دلیل تمام این موارد باعث میشوند که شما مشتریان زیادی به دست بیاورید تا بتوانید از این طریق، سود قابل توجهی دریافت کنید.
لیست کامل ابزارهای گوگل برای سئو
برای بهینهسازی سایت و جذب ترافیک بیشتر از موتور جستجوی گوگل، استفاده از ابزارهای گوگل برای سئو به یکی از ارکان اساسی تبدیل شده است. این ابزارها که هرکدام ویژگیها و کارکردهای منحصر به فردی دارند، به شما این امکان را میدهند که عملکرد سایت خود را بهبود بخشیده و آن را در صدر نتایج جستجوی گوگل قرار دهید. ابزارهای گوگل برای سئو نه تنها برای تحلیل و رصد وضعیت سایت شما مفید هستند، بلکه به شما کمک میکنند که مشکلات فنی سایت را شناسایی و رفع کنید و حتی استراتژیهای بهینهسازی محتوا را برای کلمات کلیدی هدفمند تعیین کنید. ما قبلاً در مقالهای با عنوان ابزارهای سئو لیست کاملی از ابزارهایی که هر متخصص سئو باید آنها را بشناسد به شما معرفی کردهایم که بد نیست به آن هم نگاهی بیاندازید.
ترفندهای افزایش کلیک گوگل
افزایش کلیک گوگل یکی از عوامل کلیدی برای جذب ترافیک ارگانیک بیشتر به سایت شماست. اگر میخواهید رتبه صفحاتتان در نتایج جستجو بهبود یابد و کاربران بیشتری روی لینکهایتان کلیک کنند، باید تکنیکهای خاصی را به کار ببرید. در این مقاله، با روشهای مؤثر و کاربردی برای افزایش کلیک در گوگل آشنا میشوید که میتوانند تاثیر زیادی در رشد سایت شما داشته باشند. برای آشنایی با روش های افزایش کلیک گوگل لازم است که در ابتدا با مفهوم نرخ کلیک یا CTR آشنا شوید.
وبلاگ شخصی چیست و چگونه آن را بسازیم؟
این روزها، داشتن یک وبلاگ شخصی به ابزاری قدرتمند برای بیان افکار، اشتراکگذاری تجربیات و حتی کسب درآمد تبدیل شده است. اما وبلاگ شخصی چیست و چگونه میتوان آن را ایجاد کرد؟ در این مقاله، به بررسی مفهوم وبلاگ شخصی، تفاوت آن با وبسایت، کاربردها و مراحل ساخت آن میپردازیم.
دیدگاهتان را بنویسید