آموزش تصویری نصب سرچ کنسول؛ نحوه ثبت سایت در سرچ کنسول
فهرست محتوا
سرچ کنسول یا Google Search Console، یکی از سرویسهای رایگان گوگل است که به مدیران وبسایت اجازه میدهد عملکرد وبسایتشان در موتورهای جستجو را مدیریت کنند و آن را بهبود دهند. به همین خاطر، این ابزار فراتر از نظارت عمل میکند و اطلاعات بسیار با ارزشی را در مورد وضعیت سئو وبسایت ارائه میدهد. بنابراین اگر مدیر یک وبسایت هستید، در حوزه سئو فعالیت دارید و یا مدیر محتوا هستید، ثبت سایت در سرچ کنسول بسیار حیاتی است.
بهعنوان مثال، فرض کنید زمان زیادی را برای تولید محتوای صفحات وبسایت صرف کردهاید، اما همچنان وب سایت خود را در صفحه اول گوگل مشاهده نمیکنید. نمیدانید چرا این اتفاق افتاده و چطور میتوانید وضعیت سئو وب سایت را بهبود دهید. در این شرایط اگر وب سایت شما در سرچ کنسول ثبت شده باشد متوجه میشوید که بهخاطر مشکلات «Duplicate Content» و «Crawl Error» رتبه وبسایت کاهش پیدا کرده است. به این معنا که یک متن یا محتوا در بیش از یک آدرس URL قرار گرفته یا گوگل نتوانسته صفحات وبسایت شما را بررسی (crawl) کند. بر همین اساس، در این مقاله از ژاکت قصد داریم آموزش ثبت سایت در گوگل را بهصورت گام به گام در اختیار شما قرار دهیم.
گوگل سرچ کنسول چیست؟
این روزها هر کسی که در حوزه وب فعالیت دارد، باید از گوگل سرچ کنسول استفاده کند، زیرا سرچ کنسول بهعنوان پلی میان وبسایت و موتور جستجوی گوگل است که با تجزیه و تحلیل دادههای وبسایت شما، اطلاعات مهمی را در اختیارتان قرار میدهد. از جمله نظارت بر ترافیک وبسایت و شناخت مشکلات فنی یا امنیتی وبسایت مانند ارورهای ۴۰۴ یا مشکلات لود صفحه.
ابزار Google Search Console یکی از مهمترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ خصوصا در زمینه سئو و بهینهسازی وبسایت است. با کمک این ابزار دادههای ارزشمندی در اختیار شما قرار میگیرد که با استفاده از آنها میتوان اقدامات موثری در راستای بهینه سازی سایت و افزایش رتبهبندی آن در گوگل انجام دهید. بنابراین اگر شما قصد ورود به حوزه بازاریابی دیجیتال خصوصا seo را دارید آموزش سرچ کنسول از مهمترین آموزشها برای شماست.
بنابراین به کمک سرچ کنسول میتوانید متوجه شوید که کدام دسته از کلمات کلیدی کاربران را به بازدید از وبسایت شما ترغیب کرده است و چند بار بر روی آنها کلیک شده است. علاوهبراین:
- با ثبت سایت در سرچ کنسول میتوانید بلافاصله اقدامات لازم را برای رفع ایرادات فنی و یا امنیتی انجام دهید و تجربه کاربری بازدیدکنندگان را ارتقا دهید.
- در رابطه با عملکرد خود در انتخاب کلمات کلیدی و لینکسازی داخلی و خارجی گزارش مفصلی بگیرید و متوجه شوید که کاربران چه مطالبی را دنبال میکنند.
- عملکرد وبسایت را در طول زمان بررسی و تحلیل کنید.
- به کمک ابزار تست سرعت صفحه و ابزار تست دادههای ساختاریافته، عملکرد وبسایت را بهبود دهید.
- متوجه شوید که چه تصاویری برای جستجو قابل مشاهده هستند و از این طریق سئو وبسایت را بهبود دهید.
- رقبای خود را شناسایی کرده و عملکرد وبسایتتان را با آنها مقایسه نمایید
بهطور کلی گوگل سرچ کنسول به شما اطلاعات مفیدی در مورد عوامل موثر بر رتبهبندی وبسایت در SERP (صفحه نتایج جستجوی گوگل) میدهد؛ از جمله ترافیک وبسایت، کلمات کلیدی، صفحات ایندکس شده و بکلینکها. بنابراین گوگل سرچ کنسول یک ابزار جامع و قدرتمند است که به کمک آن میتوانید بهشکلی دقیق وبسایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید.
نحوه ثبت سایت در سرچ کنسول
شما به ۵ روش مختلف میتوانید سایت خود را در سرچ کنسول ثبت کنید. در این بخش هر ۵ روش را بهصورت مرحله به مرحله به شما آموزش میدهیم:
روش اول برای ثبت دامنه با Domain property
- وارد حساب کاربری خود در سرچ کنسول شوید و اگر تاکنون حسابی نداشتهاید، میتوانید با ورود به همین لینک بهصورت رایگان یک حساب کاربری ایجاد کنید. سپس بر روی «Start now» کلیک کنید.
- در اینجا، دو حالت برای نحوه انتخاب و وارد کردن آدرس سایت شما وجود دارد:
- اگر میخواهید گوگل به تمام زیردامنههای سایت شما متصل شود، نام دامنه خود را وارد کنید و بر روی «continue» کلیک کنید.
- برای دسترسی گوگل به URL وارد شده، آدرس کامل سایت خود را وارد کنید و بر روی «continue» کلیک کنید.
- در این مرحله گوگل بررسی میکند که آیا واقعا شما مالک وب سایت وارد شده هستید یا خیر.
اگر در مرحله قبل، روش ثبت دامنه را انتخاب کرده باشید، مراحل زیر را بهترتیب انجام دهید:- روی «COPY» کلیک کنید تا کد رکورد کپی شود.
- بعد از ورود به سایت ثبتکننده DNS، وارد حساب کاربری خود شوید.
- در اینجا به لیست دامنههایی که دارید بروید و برای ایجاد تنظیمات، دامنه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- گزینه مدیریت رکوردهای DNS را پیدا کنید تا به صفحه مدیریت DNS هدایت شوید.
در این وضعیت، لیستی از تاریخچه DNS خود را میبینید. روی «DNS Management» کلیک کنید و برای اضافه کردن یک مورد جدید، «Add Record» را انتخاب کنید. سپس تنظیمات مربوط به Type (نوع رکورد) را بر روی TXT قرار دهید. - به انتهای دامنه خود یک نقطه اضافه کنید و آن را در کادر مربوط به «Name» قرار دهید.
- مقدار «TTL» را بر روی ۱ ساعت تنظیم کنید و رکورد TXT که گوگل ارائه داده بود را در بخش مربوط به «Value» قرار دهید. در نهایت بر روی «ADD» کلیک کنید.
روش دوم ثبت سایت در سرچ کنسول URL prefix (روش پیشنهادی گوگل؛ دانلود فایل HTML)
- در قسمت اول property را بر روی قسمت URL prefix تنظیم کنید.
- در قسمت بعدی فایل HTML که توسط گوگل ارائه شده را دانلود کنید.
- به کنترل پنل هاست خود بروید و با انتخاب «File manager»، آن را آپلود کنید.
- بر روی «VERIFY» کلیک کنید تا سایت شما در گوگل ثبت شود.
روش سوم: تغییر و ویرایش کد HTML
- لینک موجود در Shared box را کپی کنید.
- وب سایت خود را در ویرایشگر باز کنید و لینکی که کپی کرده بودید را در هد اصلی سایت جایگذاری کنید.
- اگر در بخش <Head> یک برچسب متا یا کد دیگری وجود دارد، کد تایید را در کنار بقیه کدها قرار دهید؛ در غیر این صورت، بعد از اضافه کردن این قطعه از کد، کد بهروز شده را ذخیره کنید. بعد از انتشار، وب سایت خود را باز کنید و در بخش <Head> میتوانید کد منبع و کد تایید را مشاهده کنید.
- تنظیمات انجام شده را ذخیره کنید و در صفحه سرچ کنسول بر روی Verify کلیک کنید.
روش چهارم: از طریق گوگل آنالیتیکس
در صفحه سرچ کنسول بر روی گوگل آنالیتیکس کلیک کنید و با انتخاب گزینه «VERIFY»، سایت خود را در گوگل ثبت کنید.
روش پنجم: با استفاده از گوگل تگ منیجر
- مجوزهای لازم برای مشاهده، ویرایش و مدیریت را برای حساب کاربری خود در گوگل تگ منیجر فعال کنید.
- قسمت مربوط به تایید گوگل تگ منیجر در سرچ کنسول را باز کنید و بر روی گزینه «VERIFY» کلیک کنید.
هر یک از این ۵ روش را که برای ثبت سایت در گوگل انتخاب کنید، بعد از تایید مالکیت وب سایت میتوانید از سرچ کنسول استفاده کنید.
با استفاده صحیح از سرچ کنسول، به نتایج دلخواه برسید!
در این مقاله از ژاکت، نحوه ثبت سایت در سرچ کنسول را آموزش دادیم. فرایندی که اولین گام در مسیر بهینهسازی وبسایت شما برای موتورهای جستجو است، اما اثرات آن بیشتر از یک اقدام ساده است. با توجه به اینکه سرچ کنسول در شناسایی نقاط ضعف و قوت وب سایت تاثیر بسزایی دارد، حتما از این ابزار استفاده کنید و با بهبود جایگاه خود در گوگل، وب سایت خود را به کاربران بیشتری معرفی کنید.
سرچ کنسول چه تاثیری برای سئو دارد؟
حالا که با ابزار سرچ کنسول آشنا شدیم، میخواهیم تاثیرات مختلف آن بر سئو را بررسی کنیم:
انتخاب صحیح کلمات کلیدی
به کمک سرچ کنسول متوجه میشوید که هر کلمه کلیدی یا صفحه چند بار در گوگل جستجو شده و چند نفر روی آن کلیک کردهاند. در نتیجه میتوانید مشخص کنید کدام کلمات و صفحات نیاز به بهینهسازی بیشتری دارند و کلمات کلیدی درستی را برای آنها انتخاب کنید. به همین دلیل است که search console یکی از مهمترین ابزار تحقیق کلمه کلیدی است.
بررسی دقیق لینکسازیهای داخلی و خارجی
از طریق سرچ کنسول، آن دسته از صفحاتی که به یکدیگر لینک داده شدهاند را شناسایی میکنید و میتوانید مشکلات احتمالی مثل صفحاتی که لینک داخلی ندارند یا لینکهای شکسته دارند را شناسایی و رفع کنید. همچنین میتوانید به لیست کاملی از سایتهایی که به صفحات شما لینک دادهاند دسترسی داشته باشید. با بررسی این لینکها، میتوانید لینکسازیهای باکیفیت را شناسایی و تقویت کنید و لینکهای بیکیفیت را پاک کنید. به این ترتیب با بهبود لینکسازیهای داخلی و خارجی، سئو وبسایت شما بهبود پیدا میکند.
رفع اشکالات فنی وبسایت
سرچ کنسول آن دسته از صفحاتی که ایندکس نشدهاند یا به هر دلیل دیگری دارای مشکلات فنی هستند را نشان میدهد. در نتیجه با شناسایی و رفع آنها میتوانید به جایگاه بهتری در صفحه نتایج جستجو دست پیدا کنید.
بهبود سرعت عملکرد وبسایت
برای شناسایی صفحاتی که سرعت پایینی دارند و یا تصاویر و فیلمهایی که منجر به کندی سرعت بارگذاری صفحات میشوند میتوانید از سرچ کنسول کمک بگیرید. به این ترتیب، با بهینهسازی کدنویسی و کاهش حجم محتواهای تصویری و ویدیویی میتوانید سرعت عملکرد وبسایتتان را افزایش دهید. این موضوع تاثیر مستقیمی بر تجربه کاربری دارد و میتوانید ترافیک ورودی را بهشکل چشمگیری افزایش دهد.
شناخت صفحه کانونی (Canonical Page) وبسایت و جلوگیری از محتوای تکراری
اگر شما چند صفحه مشابه در وبسایت خود داشته باشید، سرچ کنسول صفحه کانونی را برای شما مشخص میکند تا اگر مشکلی وجود دارد، بتوانید آن را حل کنید و تمام امتیاز و رتبه صفحه را به صفحه کانونی منتقل کنید. در واقع با شناسایی محتوای تکراری و حذف آن، میتوانید وضعیت سئو خود را بهبود دهید.
تحلیل رفتار کاربر مانند تعداد کلیکها، تعداد نمایشها، نرخ کلیک و …
اگر شما از این موضوع مطلع شوید که تعداد کلیک و نرخ کلیک هر صفحه چقدر است، میتوانید مشخص کنید کدام صفحات برای کاربران جذابتر هستند و کدام یک نیاز به بهینهسازی دارند. در نتیجه میتوانید راحتتر و با سرعت بیشتری کیفیت محتوا و تجربه کاربری را در سایت بهبود دهید و در نتیجه سئو آن را تقویت کنید.
بررسی میزان ترافیک ورودی از گوگل
به کمک سرچ کنسول، متوجه میشوید که چه مقدار از ترافیک ورودی شما از گوگل است. این موضوع بهویژه در طراحی کمپینهای بازاریابی اهمیت خود را نشان میدهد، زیرا از این طریق متوجه میشوید که چه مقدار از فروش و بازدید شما وابسته به گوگل است. در نتیجه میتوانید اهداف و انتظارات خود از سئو را واقعبینانهتر تنظیم کنید و مقدار بازگشت سرمایه کمپینهای گوگل را با توجه به میزان ترافیک جذب شده محاسبه کنید.
با توجه به مواردی که مطرح شد، استفاده از ابزار سرچ کنسول تاثیر بسزایی در بهبود وضعیت سئو وبسایت دارد و میتواند در موفقیت یا شکست یک وبسایت موثر باشد. به همین خاطر، وبمسترها، متخصصان سئو، مدیران دیجیتال مارکتینگ، تحلیلگران داده و حتی کارشناسان فروش باید ثبت سایت در سرچ کنسول را یاد بگیرند و از آن استفاده کنند.
هرچند سرچ کنسول رابط کاربری سادهای دارد، اما بدون آشنایی اولیه و یادگیری بخشهای مختلف آن، کار کردن با این ابزار ممکن است چالشبرانگیز باشد. به همین خاطر، مهم است که بهشکلی صحیح و اصولی نحوه کار با سرچ کنسول را یاد بگیرید تا اشتباهات را بهحداقل برسانید و در زمان خود صرفهجویی کنید.
منابع زیادی برای آموزش سرچ کنسول ارائه شده است، اما باید برای یادگیری آن بهسراغ مراکز تخصصی بروید که همیشه آموزشهای خود را بهروز نگه میدارند و دانش و تجربیات لازم را برای استفاده حرفهای از سرچ کنسول در اختیار شما قرار میدهند.
یکی از این منابع معتبر، دوره آموزش سئو ژاکت آکادمی است که در ۴ سرفصل کلی، بهصورت حرفهای صفر تا صد سئو را به شما آموزش میدهد. یکی از این سرفصلها که با عنوان «دوره ابزار گوگل سرچ کنسول» تدریس میشود، هر آنچه برای کار با این ابزار نیاز داشته باشید را بهصورت عملی به شما آموزش میدهد. بنابراین میتوانید بدون هیچ گونه نگرانی در این دوره شرکت کنید و در صورت بروز هر سوالی، حتی بعد از پایان دوره نیز از متخصصان ژاکت آکادمی راهنمایی بگیرید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
ترفندهای افزایش کلیک گوگل
بهترین شغل برای افراد زیر ۱۸ سال کدامند؟
وبلاگ شخصی چیست و چگونه آن را بسازیم؟
۶ شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان
انکر تکست چیست و چرا برای سئو مهم است؟
انکر تکست چیست و چرا انقدر برای سئو مهم است؟ بررسی انواع انکرتکست و کاربردهای هرکدام از آنها
کسب درآمد از اینترنت با روشهای پولساز
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مقاله خوب بود خصوصا قدم به قدم که گفتین چطوری سرچ کنسول رو به سایت وصل کنیم. ممنونم
مقاله تون واقعا خوب بود فقط کاش ویدیو آموزشی هم میزاشتین
من برای نصب سرچ کنسول روی سایتم به مشکل میخورم باید چکار کنم؟
سلام و وقت بخیر
لطفا مواردی که در اون به مشکل میخورید رو بگید تا کمکتون کنیم