آموزش رپورتاژ نویسی – نحوه نوشتن رپورتاژ برای سایت
فهرست محتوا
در سالهای اخیر تبلیغات آنلاین به یکی از محبوبترین و تاثیرگذارترین روشهای بازاریابی تبدیل شدهاند. یکی از این روش های تبلیغاتی رپورتاژ آگهی است که به تبع آن، آموزش رپورتاژ نویسی و مسلط شدن به این نوع تبلیغات آنلاین، به شما امکان میدهد تا در هیاهوی عصر تکنولوژی نظر مخاطبان را به محصولات و خدمات خاص جلب کنید. اصلیترین مزیت رپورتاژ نویسی نسبت به سایر روشهای تبلیغات، در اختیار داشتن فرصت بیشتر برای معرفی محصولات یا خدمات به کاربران است.
در حقیقت یادگیری اصول رپورتاژ نگاری زمان لازم را برای قانع کردن کاربران برای خرید محصولات یا استفاده از خدمات، در اختیار شما قرار میدهد. در این مقاله علاوهبر بررسی اصول نگارش رپورتاژ و تاثیر آن بر دیجیتال مارکتینگ، به مباحث دیگری مانند آموزش نوشتن رپورتاژ آگهی نیز پرداختهایم. پس اگر میخواهید از طریق یادگیری این موضوع کسبوکار خود را رونق دهید، با ما همراه باشید.
رپورتاژ آگهی چیست و چه تاثیری بر دیجیتال مارکتینگ دارد؟
رپورتاژ نوعی محتوای متنی است که با هدف تبلیغ محصولات یا خدمات نوشته شده و در وبسایتهای پرطرفدار و غالباً خبری منتشر میشود. معمولاً در این نوع محتوا از یک یا چند عبارت بهمنظور لینکدهی به صفحه مرتبط با خدمت یا محصول مورد نظر استفاده میشود.
لینک دادن به یک وبسایت اعتبار بیشتری را برای آن بههمراه خواهد داشت. بهعلاوه کلیک کردن مخاطبان روی لینکهای داخل رپورتاژ، به افزایش آمار بازدید از آن سایت منجر میشود که نتیجه آن ارتقای جایگاهش در گوگل و سایر موتورهای جستجو است. بهعلاوه افرادی که روی لینک ساختهشده در رپورتاژ کلیک میکنند، تمایل دارند که با محصولات یا خدمات شما بیشتر آشنا شوند. امکان تبدیل شدن این کاربران به مشتریان دائم بسیار زیاد است. این موضوع فوایدی مانند افزایش سوددهی یک آنلاین شاپ به همراه خواهد داشت.
اشاره به این نکته ضروری است که رپورتاژ آگهی در صورت برخورداری از ویژگیهایی خاص باعث افزایش درآمد شما میشود. بهرهمندی از محتوای جذاب برای مخاطب و نگارش روان از جمله ویژگیهایی هستند که افزایش آمار بازدید از وبسایت شما و نرخ تبدیل کاربر به مشتری را بهدنبال دارند. آشنایی با ویژگیهای یک رپورتاژ حرفهای و کاربردی که تحتعنوان اصول نوشتن رپورتاژ شناخته میشوند، به کسب اطلاعات و آموزش نیاز دارد.
اصول نوشتن رپورتاژ آگهی
یکی از مهمترین بخشهای آموزش رایگان سئو سایت لینکسازی خارجی در داخل متن رپورتاژ و انتشار آن است. تولید محتوا رپورتاژ بصورت حرفهای و تاثیرگذار تنها در صورت آشنایی کامل شما با اصول آن امکانپذیر میشود. نکته مهمی که برای نوشتن این نوع از محتوا باید مدنظر قرار دهید، اجتناب از افراط در معرفی محصولات و خدمات است. در تمامی انواع تبلیغات روی نقاط مثبت محصول یا خدمت ارائهشده تمرکز میشود و اشاره به نقاط ضعف در حاشیه قرار میگیرد.
رپورتاژ نویسی هم بهعنوان یک روش تبلیغاتی از همین قاعده پیروی میکند. با وجود این اغراق در تشریح مزایای استفاده از یک محصول یا ارائه توضیحات خلاف واقع، در طولانیمدت به ضرر شما است.
بدیهی است که نیت شما از تبلیغ علاوهبر جذب مشتری، جلب رضایت مشتریان و تبدیل آنها به مشتریان دائمی است. نوشتن هرگونه مطلب نادرست در رپورتاژ ممکن است در کوتاهمدت باعث جذب مشتریان جدید شود.
با اینحال مشتریان پس از خرید محصولات یا استفاده از خدمات متوجه تفاوتهای ویژگیهای ذکرشده در تبلیغات و ویژگیهای محصول خریداریشده میشوند و اعتمادشان را به شما از دست میدهند. بنابراین باید از اصل صداقت بهعنوان مهمترین اصول رپورتاژ نویسی نام ببریم.
در فرایند آموزش رپورتاژنویسی به این موضوع نیز توجه داشته باشید که بهترین روش نگارش آن، تبلیغ کالا و خدمات بهصورت غیرمحسوس است. باید در هنگام نوشتن رپورتاژ آگهی با لحنی صمیمانه و دوستانه به توضیح موضوع اصلی محتوا و رفع نیازهای مخاطبان بپردازید و از طرفی با گرفتن بک لینکهای هدفمند به افزایش اعتبار دامنه خود کمک کنید. رپورتاژ یکی از روشهای موثر در افزایش اعتبار سایت و دامنه است که روشهای کاربردی دیگر را میتوانید در مقاله آموزش افزایش اعتبار دامنه مطالعه کنید.
کلمات یا عباراتی که برای لینکسازی از آنها استفاده میکنید، بهصورت غیر آشکار درون متن اصلی گنجانده میشوند. این روش به شما کمک میکند تا بدون جلب توجه به تبلیغ محصول خود بپردازید. به این صورت میتوانید از طریق جلب اعتماد و برانگیختن احساسات کاربران به فروش بالایی دست پیدا کنید و درآمد خود را افزایش دهید.
در نظر داشته باشید که حتی اگر محتوای رپورتاژ شما بی نقص باشد لازم است که کمپینهای آف پیج هدفمند و برنامهریزی شدهای را برای بهبود سئو و اعتبار سایت خود انجام دهید که این دانش با شرکت در دوره سئوباکس به خوبی قابل یادگیری و پیاده سازی است. جهت مشاهده این دوره کامل سئو کافیست بر روی عکس زیر کلیک کنید.
آموزش نوشتن رپورتاژ آگهی بهصورت گام به گام
آموزش رپورتاژ نویسی شامل مراحلی است که به تاثیرگذاری هرچه بیشتر محتوای تبلیغاتی تولیدشده منجر میشود. رعایت بعضی نکات در هنگام نگارش این نوع مقاله به شما امکان میدهد تا کاربرانی را که مقاله تبلیغاتی شما را مطالعه کردهاند، به مشتریان دائم تبدیل کنید. توجه به مراحل زیر امکان نگارش یک رپورتاژ آگهی حرفهای، تاثیرگذار و کاربردی را برای شما فراهم میکند.
انتخاب عنوان جذاب
باید از تیترنویسی بهعنوان یکی از مهمترین ارکان نگارش رپورتاژ آگهی تاثیرگذار اشاره کنیم. عنوان مقاله اولین مواجهه کاربر با محتوا است. در نتیجه انتخاب عنوان جذاب اساسیترین لازمه همراه شدن مخاطب با محتوای شما خواهد بود. استفاده از کلیدواژه اصلی در تیتر مقاله، اشاره آشکار و مختصر به موضوع محتوا و طرح عنوان خلاقانه، کلیدیترین نکاتی هستند که باید بهمنظور انتخاب تیتر اصلی از آنها بهره بگیرید.
انتخاب لحن مناسب
بدیهی است که مخاطبان خدمات و محصولات مختلف سلیقههای متفاوتی داشته باشند. نوع مخاطب هدفتان با مشخص کردن مناسبترین لحن برای تولید محتوا ارتباط مستقیم دارد. بنابراین لازم است که در هنگام نگارش رپورتاژ آگهی با تمایلات و ترجیحات مخاطب خود آشنایی کامل داشته باشید. تنظیم لحن نگارش متناسب با سلیقه مخاطب برقراری ارتباط با محتوا را برای کاربران تسهیل میکند.
نگارش مقدمه کاربرپسند
مقدمه مقاله بهعنوان دومین بخش مهم محتوا پس از عنوان اصلی شناخته میشود. یک مقدمه مناسب چکیده مطلب اصلی را با لحنی جذاب و ترغیبکننده به مخاطب ارائه میکند. درحقیقت کاربران بعد از مطالعه این بخش از مطلب درباره خواندن یا نخواندن ادامه مطلب تصمیمگیری میکنند.
استفاده از منابع معتبر
برای نوشتن مطالب محتوای رپورتاژ از منابع معتبر استفاده کنید. درج اطلاعات صحیح در مقاله به افزایش اعتماد کاربران منجر میشود. این موضوع مزایایی بسیاری برای شما خواهد داشت. از مهمترین آنها باید به مواردی مانند افزایش نرخ تبدیل و سود دهی فروشگاه اینترنتی اشاره کنیم.
همچنین در تولید محتوا رپورتاژ نباید از گزافه گویی و یا آنچه که حقیقت نیست استفاده کرد. بلکه باید دقیقاً خدمت یا محصولی که مورد نظر است را بصورت دقیق و صحیح برای کاربر شرح داد، در غیر این صورت در ذهن مخاطب برند شما جایگاه بدی را خواهد گرفت و مخاطب شما دیگر به خرید محصول یا خدمت از شما اعتماد نخواهد کرد.
جملهبندیهای کوتاه
انتقال مفهوم به مخاطب، جلب توجه کاربران و ترغیب آنها به استفاده از محصولات و خدمات، اصلیترین اهداف نگارش رپورتاژ محسوب میشوند. نوشتن جملههای کوتاه به افزایش درک مخاطب از مفهوم کلی مقاله منجر خواهد شد. در مقابل نتیجه استفاده از جملههای بلند در مقاله، سردرگمی خواننده آن است.
پس از انجام مراحل قبلی باید پاراگرفبندی مناسب، لینکسازی حرفهای و سئو اصولی، استفاده از المانهای خاص و پایانبندی جذاب را در دستور کار نگارش رپورتاژ قرار دهید. دعوت مخاطب به استفاده از محصولات و خدمات و تنظیم هدینگها آخرین مراحل نوشتن یک رپورتاژ آگهی حرفهای را تشکیل میدهند.
پاراگراف بندی مناسب
پاراگراف بندی درست و اصولی نیز مانند جملهبندی کوتاه از مهمترین اصول آموزش رپورتاژنویسی است. پاراگراف بندی از طریق افزایش زیبایی بصری متن احتمال جذب کاربر و مطالعه کامل محتوا را افزایش میدهد. استفاده از پاراگرافهای طولانی باعث میشود که مخاطب در همان نگاه اول تمایل خود را به خواندن مقاله از دست بدهد.
لینکسازی حرفهای و سئو اصولی
لینکسازی حرفهای و استفاده از اصول سئو در رپورتاژ نویسی جایگاه ویژهای دارند. برای نوشتن یک رپورتاژ آگهی حرفهای باید ضمن داستانسرایی و توجه به نیازهای مخاطب، کلمات کلیدی و عبارات لینکسازی را بهصورت نامحسوس در متن خود بگنجانید. این عمل باید بهنحوی باشد که انگار این کلمات و عبارات جزئی جداییناپذیر از متن مقاله هستند.
استفاده از المانهای منحصربهفرد
در فرایند آموزش رپورتاژ نگاری استفاده از المانهای خاص به مخاطبان توصیه میشود. شما میتوانید از طریق بهکارگیری جدولها، تصاویر، ویدیوها و نمودارها محتوای خود را به محتوایی منحصربهفرد تبدیل کنید.
توجه به پایانبندی جذاب
بهرهمندی رپورتاژ آگهی از پایانبندی جذاب، آن را در ذهن مخاطب ماندگار میکند. از مهمترین فواید نوشتن یک پایانبندی جذاب باید از مواردی مانند افزایش احتمال بازگشت کاربران به سایت، افزایش آمار بازدید از سایت و افزایش رتبه آن در موتورهای جستجو نام ببریم. این عوامل مستقیماً با افزایش میزان فروش و افزایش درآمد شما ارتباط دارند.
استفاده صحیح از دعوت به اقدام (CTA)
بیتوجهی به اهمیت استفاده از کال تو اکشن یا دعوت به اقدام، تمام زحماتی که برای نگارش رپورتاژ کشیدهاید از بین میبرد. میتوانیم استفاده صحیح از کال تو اکشن را بهعنوان پایانی موفقیتآمیز و دستیابی به هدف از انتشار رپورتاژ در نظر بگیریم.
نکات مهم آموزش رپورتاژ نویسی
در نظر داشتن بعضی از نکات، در نوشتن رپورتاژ آگهی ضروری است. میتوانیم اهمیت یادگیری این نکات را با اهمیت یادگیری اصول نگارش رپورتاژ، لحن و سبک نوشتن محتوا مقایسه کنیم. توجه به سئوی داخلی، هدفدار بودن محتوا، انتخاب رسانه مناسب و معتبر برای انتشار رپورتاژ، انتخاب موضوع محتوا و آنالیز سایتهای رقیب بخشی از نکات مهم رپورتاژنویسی بهحساب میآیند.
مهمترین نکاتی که برای نوشتن رپورتاژ آگهی باید بدانید شامل موارد زیر هستند که در ادامه درمورد هرکدام به شما توضیح خواهیم داد:
- توجه به سئو آن پیج
- هدفمند بودن محتوای رپورتاژ
- انتخاب رسانه مناسب
- دقت در انتخاب موضوع محتوا
- آنالیز رقبا
- تعیین کردن مخاطب و پرسونا
- انتخاب عناوین درست و مناسب
- استفاده از عکس
- توجه به قوانین سایت منتشر کننده رپورتاژ آگهی
- لینک سازی طبیعی
- داستان گویی
توجه به سئوی داخلی
انتشار تعداد مناسب محتوا در بخش وبلاگ وبسایت، استفاده از کلیدواژهها با نرخ توزیع مناسب و لینکسازی داخلی بهعنوان مهمترین معیارهای تاثیرگذار بر سئو داخلی سایت شناخته میشوند. اگر وبسایت شما از لحاظ سئوی داخلی و اصول اولیه سئو بهینه سازی شده نباشد؛ استفاده از رپورتاژ، بیشتر از آنکه کمک کننده باشد برای سایت مضر خواهد بود.
هدفدار بودن محتوای تولیدشده
رپورتاژ با دو هدف اصلی برندسازی و لینکسازی منتشر میشود. پیش از آغاز نگارش این محتوا باید هدف خود را از انتشار رپورتاژ و استراتژی محتوا برای آن را مشخص کنید. اگر هدف شما کمک به برندسازی و تبلیغ برند است، باید بخشی از مقاله را به معرفی برند خود اختصاص دهید. در غیر این صورت توصیه میکنیم بیشتر روی انتخاب عبارات مناسب برای لینکسازی تمرکز کنید. هدفگذاری روی برندسازی و لینکسازی در قالب یک محتوا نیز امکانپذیر خواهد بود.
انتخاب رسانه مناسب و معتبر
رسانهای که محتوای تبلیغی شما را منتشر میکند، باید با نوع کسبوکار شما هماهنگ باشد. اگر در حوزه فروش لوازم آرایشی و بهداشتی فعالیت میکنید، انتشار رپورتاژ آگهی در رسانهای با موضوعیت تعمیرات خودرو هیچ تاثیری بر افزایش فروش شما نمیگذارد. توجه به معتبر بودن رسانه موردنظر از دیگر نکاتی است که باید در آموزش رپورتاژ نویسی به آن اشاره کنیم. سنجش اعتبار دامنه یک رسانه با استفاده از روشهای مختلفی مانند مشاهده رتبه آن وبسایت در سایتهایی که چنین اطلاعاتی میدهند، تعداد بک لینکها، درصد اسپم سایت و آمار بازدید از سایت امکانپذیر است.
انتخاب موضوع محتوا
موضوعی که برای نگارش محتوا انتخاب میکنید، باید با نیازها، دغدغهها، ابهامات و سوالهای اکثر مخاطبان مطابقت داشته باشد. درحقیقت محتوای تولیدشده باید بهنحوی نیازهای کاربران را برطرف کند و به سوالهای آنها پاسخ دهد.
بررسی و آنالیز سایت رقبا
نکته اول که باید به آن توجه داشته باشید این است که رقیب خود را شناسایی کنید. رقیب به کسب و کاری گفته میشود که هم صنف شما است و در اکثر خدمات یا محصولات با شما رقابت میکند. بعنوان مثال اگر فروشنده لوازم آرایشی هستید، وبسایت های افیلیت مارکتینگ مانند ترب یا دیجیکالا رقیب مستقیم شما نیستند.
آنالیز سایتهای رقیب شما را قادر میسازد تا با عناوین و نوع نگارش محتوای مشابه در آنها آشنا شوید. این موضوع به شما کمک میکند، با استفاده از موضوعات مشابه در محتوای خود جنبه تبلیغاتی محتوا را کاهش دهید. و یا بخش هایی که نسبت به رقبا مزیت های رقابتی دارید را بهتر شناسایی کرده و به هنگام رپورتاژ نویسی، در متن رپورتاژ آگهی خود در آن استفاده نمایید تا کاربر را بهتر به سمت خود جذب کنید.
مشخص کردن مخاطب و پرسونا
یکی از مهمترین نکات پیش از نوشتن رپورتاژ آگهی، شناخت و تعیین مخاطب هدف و پرسونا میباشد. با دانستن نوع مخاطب به راحتی میتوان لحن مناسب که یکی از قدم های رپورتاژ نویسی است، نوع لینک های خروجی به صفحات هدف وبسایت و همچنین وبسایتی که قصد درج رپورتاژ در آن را دارید تعیین نمایید.
انتخاب عناوین مناسب
نحوه انتخاب عناوین یکی از مهمترین بخشهای مربوط به آموزش تولید محتوا است. انتخاب عنوان اصلی و زیرعنوانها اولین قدم برای نگارش رپورتاژ آگهی است. نحوه نوشتن رپورتاژ به شیوهای است که فرصت بیشتری را برای تبلیغ در اختیار شما قرار میدهد.
با وجود این باید بدانید که تعداد کلمات جایز برای نوشتن این نوع از محتوا در مقایسه با تعداد کلمات محتوای وبلاگ بهمراتب کمتر است. انتخاب عناوین پیش از آغاز نگارش رپورتاژ آگهی به شما امکان میدهد تا یک مسیر را با هدف جذب مخاطب تعیین کنید و طبق همان به نوشتن محتوا بپردازید.
استفاده از تصاویر در رپورتاژ آگهی
استفاده کردن از مدیا خصوصاً عکس باعث میشود که کاربر بیشتر جذب آگهی شما شده و به ادامه خواندن متن آن بپردازد. سعی کنید برای مواردی که نیازمند عکس هستند حتماً برای مخاطبتان تصویری را بگذارید تا درک بهتری از محتوای رپورتاژ شما داشته باشد.
توجه به قوانین و معیارهای رسانه منتشرکننده رپورتاژ
از طریق مطالعه قوانین و معیارهای رسانه منتشرکننده رپورتاژ میتوانید محتوای خود را متناسب با آن بنویسید. این قوانین اطلاعات مفیدی را درباره موضوعات قابل انتشار، تعداد کلمات محتوا، تعداد کلمات کلیدی و انکرتکستها، تعداد عکسهای هر مقاله و آئینهای نگارشی مورد پذیرش در اختیار شما قرار میدهند.
توجه به اصول و استراتژی سئو و لینکسازی طبیعی
طراحی استراتژی سئو برعهده مسئول سئوی سایت است. بنابراین برای اطلاع از این استراتژی و آشنایی با کلمات و عبارات لینکسازی لازم است که با او صحبت کنید. نکته حائز اهمیت در آموزش رپورتاژ نویسی و نحوه استفاده از اصول سئو برای تولید این محتوا، نگارش با لحن مناسب است.
بهکارگیری اصول سئو نقش موثری در دیده شدن مطلب ایفا میکند. با اینحال فراموش نکنید که جذابیت محتوا برای مخاطبان نسبت به جذابیت محتوا برای موتورهای جستجو اولویت بیشتری دارد. بههمین علت بهتر است بهجای تمرکز بر کلمات کلیدی و انکرتکستها، بر نوشتن مقالهای جذاب و منطبق با اصول سئو تمرکز کنید.
داستانگویی
داستانگویی در نوشتن رپورتاژ آگهی این امکان را برای شما فراهم میکند که مخاطب را با خود همراه کنید. ممکن است که مخاطب در ابتدای مطالعه مقاله هیچ ایدهای درباره موضوع محتوا نداشته باشد. از طریق داستانگویی میتوانید اطلاعات اولیه لازم برای شناخت مبحث را به شیوهای جذاب در اختیار کاربران قرار دهید. توجه به این موضوع بر افزایش نرخ تبدیل و درآمد شما نیز تاثیر خواهد داشت.
سخن نهایی
یادگیری اصولی و حرفهای نگارش رپورتاژ از اصلیترین عواملی است که بر افزایش میزان فروش اینترنتی محصولات تاثیر دارد. رپورتاژ نویسی به شما امکان میدهد تا پس از شناخت نیازهای مخاطبان از طریق نوشتن و انتشار محتوای مناسب به سوالهای کاربران پاسخ بگویید و ابهامات آنها را برطرف کنید.
در این مقاله به معرفی اصول رپورتاژ آگهی، آموزش رپورتاژ نویسی و نحوه تاثیرگذاری آن بر دیجیتال مارکتینگ پرداختیم. توجه به اصول نگارش رپورتاژ و مراحل نوشتن آن شما را قادر میسازد تا از انتشار این محتوای تبلیغاتی به بهترین نحو ممکن استفاده کنید.
سوالات متداول
رپورتاژ چیست؟
- رپورتاژ آگهی همانطور که از نام آن پیداست نوعی آگهی متنی است که با هدف تبلیغ محصولات یا خدمات نوشته شده و در سایتهای پرطرفدار و غالباً خبری منتشر میشود. معمولاً در این نوع محتوا از یک یا چند عبارت بهمنظور لینکدهی به صفحه مرتبط با خدمات یا محصولات مورد نظر برای کمک به کاربر استفاده میشود.
تعداد کلمات رپورتاژ آگهی چقدر باید باشد؟
- مشخص کردن تعداد کلمات رپورتاژ کاملا بستگی به نوع محتوا و هدف شما دارد اگر محتوای شما برای رپورتاژ بصورت خبری است بهتر است کمتر از 900 کلمه باشد.
آیا همیشه در رپورتاژ باید بیشتر از یک لینک بدهیم؟
- خیر، هیچ قطعیتی برای تعیین تعداد لینکهای رپورتاژ وجود ندارد. تعداد و نوع لینک بر اساس استراتژی سئو خارجی سایت تعیین میشود.
سایت مناسب برای رپورتاژ را چگونه انتخاب کنیم؟
- اولین نکته برای انتخاب سایتی که میخواهید در آن رپورتاژ خود را منتشر کنید، مرتبط بودن حوزه کاری آن وبسایت با حوزه کاری خودتان است. پس از آن به محلی که متن رپورتاژ آگهیتان در سایت منتشر میشود باید دقت کنید که در صفحات مربوط به رپورتاژ منتشر میشود یا در صفحات وبلاگ؛ بهتر آن است که در صفحاتی که تگ آگهی ندارند منتشر شود. و نکته مهم دیگر میزان ترافیک آن سایت است که باید زیاد و با کیفیت باشد. سایتی که ترافیک کمی دارد بازخورد کمی به رپورتاژ شما میدهد و ممکن است آن هدفی که از رپورتاژ آگهی خود دارید را به تحقق نرساند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
پردرآمدترین شغلهای رشته کامپیوتر
ترفندهای افزایش کلیک گوگل
بهترین شغل برای افراد زیر ۱۸ سال کدامند؟
وبلاگ شخصی چیست و چگونه آن را بسازیم؟
۶ شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان
انکر تکست چیست و چرا برای سئو مهم است؟
انکر تکست چیست و چرا انقدر برای سئو مهم است؟ بررسی انواع انکرتکست و کاربردهای هرکدام از آنها
دیدگاهتان را بنویسید