معرفی خطاهای سرچ کنسول و نحوه رفع هرکدام
فهرست محتوا
سرچ کنسول گوگل یکی از ابزارهای بسیار پرکاربرد در بین کارشناسان سئو و مدیران سایتها است. ابزاری بسیار مفید که با استفاده از آن میتوانید وضعیت صفحات سایت خود را از نظر خزش توسط رباتهای گوگل، ایندکس شدن و رتبهبندی بررسی کنید. علاوه بر این همانطور که گفتیم آموزش سرچ کنسول برای هرکسی که با سایت به خصوص سئو و مارکتینگ ان سروکار دارد ابزاری کاربردی است. بنابراین یادگیری آن یک امر ضروری است. اگر مایل هستید که بدانید Search Console چطور کار میکند حتما آموزش رایگان سرچ کنسول را مطالعه کنید. همچنین اگر با سرچ کنسول و نحوه نصب آن آشنایی ندارید حتما مقاله نحوه نصب سرچ کنسول روی سایت را مطالعه کنید.
در این مقاله تصمیم داریم خطاهای رایج سرچ کنسول را معرفی کردیم و نحوه رفع آنها را نیز توضیح دهیم. پس همراهمان بمانید.
لیست خطاهای سرچ کنسول؛ پیش نیازها
یکی از قدرتمندترین ویژگیهای سرچ کنسول قابلیتی به اسم Index Coverage Report است. این قابلیت فهرستی از تمام صفحات سایت شما را نشان میدهد که گوگل سعی کرده است مورد خزش قرار دهد و ایندکس کند و مشکلاتی که در این بین با آنها روبرو شده است.
زمانی که رباتهای گوگل در سایت شما میخزند، به این معناست که صفحات شما کشف شدهاند و دارند بررسی میشوند تا مشخص شود اطلاعات داخل آنها ارزش ایندکس شدن را دارند یا نه. اگر رباتها با مشکلی روبهرو شوند، یعنی ایندکس کردن صفحه سایت شما را بیخیال میشوند، بنابراین کاربران آن را با جستجو در موتورهای جستجو نمیتوانند پیدا کنند. بعضی از خطاهای سرچ کنسول عبارتند از:
- Server Error (5xx)
- Redirect Error
- Blocked by robots.txt
- Marked ‘noindex’
- Soft 404
- Unauthorized request (401)
- Not Found (404)
در بخشهای بعد رفع خطاهای سرچ کنسول و موارد بالا را توضیح میدهیم.
خطاهای سرچ کنسول در بخش Pages
یکی از قسمتهای مهم سرچ کنسول Pages نام دارد که در گروه Indexing قرار دارد. در این بخش گزارشهایی از صفحه یا صفحاتی که در سایتتان ایندکس شده یا نشدهاند، دریافت خواهید کرد و همچنین خطاها و مشکلاتی که این بین وجود دارند. به کمک این اطلاعات میتوانید وضعیت ایندکس صفحات سایت خود را بررسی کنید و از وجود خطاهای احتمالی باخبر باشید. خطاهای رایج سرچ کنسول در این بخش را در ادامه معرفی میکنیم.
1. خطایServer error (5xx) در سرچ کنسول
اگر کاربر یا رباتهای گوگل از صفحهای از سایتتان بازدید کنند که مشکلی از سمت سرور شما داشته باشد، این خطا نشان داده خواهد شد.
آموزش رفع خطایServer error (5xx) در سرچ کنسول
برای رفع این خطا مشکلات سرور خود را رفع کنید. سپس برای اینکه ببینید مشکل حل شده است یا نه، فقط آدرس صفحه مورد نظر را در مرورگر خود باز کنید.
ابتدا روی نام خطا در سرچ کنسول کلیک کنید. روی نام خطا یک عدد میبینید که در حقیقت تعداد صفحاتی است که در سایتتان این ارور را تجربه کردهاند. پس از کلیک روی این ارور، لینک تمام صفحات دارای خطای (5xx) Server error را میبینید. لینک آن صفحات را در مرورگر باز کنید و اگر مشکل همچنان وجود داشت، آن را با شرکت میزبانی سایت خود در میان بگذارید.
2. خطای Redirect error در سرچ کنسول
این خطا را زمانی مشاهده میکنید که صفحات سایت خود را ریدایرکت کرده باشید اما با مشکلی مواجه شده باشند. مانند:
- صفحات را پشت سر هم به چند صفحه ریدایرکت کردهاید.
- به علت مشکلات فنی، صفحه بهصورت بیپایان فقط ریدایرکت میشود و کاربر چیزی را اصلا نمیبیند.
- صفحهای که کاربر در نهایت باید به آن منتقل شود، ممکن است آدرس طولانی داشته باشد یا این آدرس اشتباه باشد.
آموزش رفع خطای Redirect error در سرچ کنسول
رفع این مشکل ساده است و فقط باید مطمئن شوید صفحهای که آدرس آن را در سرچ کنسول میبینید، به آدرس درستی ریدایرکت شده است.
3. خطای Submitted URL blocked by robots.txt در سرچ کنسول
اگر در نقشه سایت شما آدرس صفحهای از سایت شما قرار گرفته باشد اما با استفاده از افزونههای وردپرس یا هر روش دیگری مانند کدنویسی، در فایل robots.txt مشخص کرده باشید که گوگل آن صفحه را بررسی کند، این خطا را مشاهده خواهید کرد.
آموزش رفع خطای Submitted URL blocked by robots.txt در سرچ کنسول
بررسی کنید آیا واقعا قصد دارید این صفحه را ایندکس کنید یا نه. اگر تصمیم به ایندکس آن گرفتید، باید آن را در فایل robots.txt از حالت نوایندکس خارج کنید. اما اگر تصمیمتان منفی است، آدرس آن صفحه را در سایت مپ سایت خود حذف کنید.
4. خطایSubmitted URL marked ‘noindex’ در سرچ کنسول
این خطا را زمانی مشاهده خواهید کرد که گوگل به اجازه شما یک صفحه را ایندکس کرده است اما خودتان آن صفحه را در تگ نوایندکس قرار داده باشید. همچنین این امکان وجود دارد که یک HTTP response این دستور نوایندکس را انجام داده باشد.
آموزش رفع خطای Submitted URL marked ‘noindex’ در سرچ کنسول
برای رفع این خطای رایج گوگل سرچ کنسول باید تمامی دستورها را به ایندکس شدن یا نشدن آن تغییر دهید.
5. خطای Submitted URL seems to be a Soft 404 در سرچ کنسول
این خطا از جمله خطاهای رایج سرچ کنسول است که تخصصی بهشمار میرود و اغلب مدیران سایت آن را نمیبینند. ابتدا باید Soft 404 را تعریف کنیم. این خطا را زمانی میبینید که یک صفحه 404 در سایت خود داشته باشید اما وقتی که گوگل تصمیم به بررسی آن صفحه میگیرد، سایت به جای نمایش آن صفحه بهعنوان یک صفحه 404، آن را با کد 200 نشان میدهد که برای صفحات بدون مشکل است. دلایل شکلگیری خطای Soft 404 عبارتند از:
- سایت شما مشکل فنی دارد و بهطور خودکار این خطا ایجاد میشود.
- سایتتان صفحات دستهبندی بدون محتوا دارد، یعنی خالی هستند.
آموزش رفع خطای Submitted URL seems to be a Soft 404 در سرچ کنسول
برای رفع این مورد از خطاهای سرچ کنسول به دو شکل میتوانید عمل کنید:
- آن صفحه را به یک صفحه دیگر ریدایرکت کنید.
- در آن صفحه محتوا درج کنید تا از حالت 404 خارج شود.
6. خطای (401) Submitted URL returns unauthorized request
یکی دیگر از خطاهای رایج سرچ کنسول، خطای 401 است که بهندرت ممکن است آن را ببینید، این خطا نشان میدهد که شما خواستهاید یک صفحه را ایندکس کنید، اما گوگل زمان ایندکس با خطای 401 یا خطای مجوز روبرو شده است. یعنی مدیر سایت برای دسترسی به این صفحه محدودیتی مانند رمز عبور گذاشته است.
آموزش رفع خطای Submitted URL returns unauthorized request 401
برای رفع خطاهای سرچ کنسول از این شکل باید محدودیتی را که برای گوگل بهوجود آمده است، برطرف کنید. مثلا رمز روی صفحه را بردارید. اگر رمز باید حتما وجود داشته باشد، برای صفحه تگ نوایندکس را تعریف کنید.
7. خطای Submitted URL not found (404)
اگر صفحهای از سایت شما آدرس اشتباهی داشته باشد یا آن را پیش از ریدایرکت کردن حذف کرده باشید، ارور 404 را مشاهده میکنید.
آموزش رفع خطای Submitted URL not found (404)
برای رفع این خطای رایج گوگل سرچ کنسول باید دو کار زیر را انجام دهید:
- ابتدا آن صفحه را به یک صفحه مرتبط یا صفحه اصلی سایت ریدایرکت کنید.
- آدرس آن صفحه را از نقشه سایت حذف کنید. البته بعضی از افزونههای وردپرس بهصورت خودکار زمانی که یک آدرس را ریدایرکت میکنید، آن را از سایت مپ حذف میکنند.
8. خطای Submitted URL has crawl issue
اگر از گوگل خواسته باشید صفحه یا صفحاتی را ایندکس کند، اما این موتور جستجو زمان بررسی آنها با مشکلی نامشخص روبرو شده است که در بین سایر خطاهای رایج سرچ کنسول قرار نمیگیرد، این خطا را میبینید. علت این ارور ممکن است کدنویسی ناقص سایت یا حتی کدهای جاوااسکریپت صفحه باشد.
آموزش رفع خطای Submitted URL has crawl issue
رفع خطاهای سرچ کنسول بالا به دانش فنی کمی نیاز داشتند، اما برای برطرف کردن این خطا باید کمی تخصصی عمل کنید. لینک آن صفحه را در بخشی از سرچ کنسول به اسم URL inspection وارد کنید. پس از این کار، گوگل در یک صفحه جداگانه مشکلات آن صفحه را دقیقتر توضیح میدهد. اگر در درک توضیحات مشکل دارید، از تیم برنامهنویسی خود یا متخصصی در این زمینه کمک بگیرید.
بدون تردید امکان رفع خطاهای سرچ کنسول برای افراد عادی سخت است. دوره سرچ کنسول گوگل به همین منظور آماده شده است. شما با استفاده از این دوره میتوانید تمام قسمتهای مختلف سرچ کنسول را بشناسید و روی رفع مشکلات آن تسلط پیدا کنید و از سئو سایت خود نتیجه بهتری بگیرید.
9. خطای Indexed, though blocked by robots.txt
این هشدار اطلاع میدهد که صفحه یا صفحات حتی با آنکه در فایل txt مسدود شدهاند، اما ایندکس شدهاند. این مشکل زمانی رخ میدهد که یک صفحه را با تگ نوایندکس از ایندکس در میآورید اما دستور نوایندکس آن را در فایل ربات نیز دادهاید.
آموزش رفع خطای Indexed, though blocked by robots.txt
برای رفع مشکل، کد نوایندکس صفحه را از فایل ربات حذف کنید و فقط تگ نوایندکس صفحه باقی بماند.
10. ارور Page indexed without content
صفحه مورد نظر با آنکه ایندکس شده است، اما گوگل قادر به خواندن محتوای آن نیست. از دلایل رایج این اتفاق این است که سایتتان مشکل ssl دارد و هشدار امنیتی دریافت میکند. پس ssl سایت خود را بررسی کنید که بهدرستی ریدایرکت میشود یا نه.
11. Indexed, not submitted in sitemap
گوگل این صفحات را پیدا کرده و تصمیم به ایندکس آنها را گرفته است اما شما آنها را در نقشه سایت قرار ندادهاید. گوگل و سایر موتورهای جستجو ترجیح میدهند شما صفحاتی را که میخواهید ایندکس شوند، در سایت مپ قرار دهید. انجام این کار بهصورت بالقوه دفعات خزش محتوای شما را افزایش میدهد که نتیجه آن رتبهبندی بالاتر و ترافیک بیشتر است.
12. خطای Indexed; consider marking as canonical
این مورد شاید جزو خطاهای رایج سرچ کنسول قرار نگیرد اما بهتر است آن را برای نتیجهگیری بهتر از سئوی سایت خود برطرف کنید. این عبارت به صفحاتی اشاره میکند که ایندکس شدهاند اما آدرسشان تکراری است. برای رفع این مشکل از تگ کنونیکال باید استفاده کنید که نسخه اصلی از یک یا چند صفحه را به گوگل نشان میدهد. یک راهکار دیگر استفاده از ریدایرکت 301 است.
صحبت از سئو شد. رفع خطاهای سرچ کنسول تنها بخشی از موفقیت یک سایت در اینترنت است، جدا از آن باید با سئوی عالی کمک کنید صفحات بیشتری از سایتتان ایندکس شوند و ترافیک بیشتری جذب کنید. اما سئو رازهای فراوانی دارد که دوره سئو سایت شما را در جریان آنها قرار میدهد. در این دوره با مباحث گوناگون از جمله ابزار اسکریمینگ فراگ، سئو خارجی و سئو تکنیکال آشنا خواهید شد.
13. خطای Blocked by ‘noindex’ tag
زمانی که این خطای رایج گوگل سرچ کنسول را میبینید، نشان میدهد که صفحاتی از سایت خود را به کمک تگ نوایندکس از دسترس رباتهای گوگل دور نگه داشتهاید. اگر مشکلی دارد، با استفاده از هر روشی که بلد هستید، تگ noindex را از صفحه یا صفحات مورد نظر پاک کنید.
14. ارور Blocked by page removal tool
مدیران سایت با استفاده از این ابزار میتوانند یک صفحه یا چندین صفحه یا حتی تمام سایت را از دید گوگل خارج کنند. در چنین شرایطی آن صفحات بهصورت موقت (6 ماه) از ایندکس در میآیند، اما سپس مجددا ایندکس میشوند.
15. Blocked by robots.txt
این خطا یعنی صفحه مورد نظر توسط فایل robots.txt از ایندکس خارج شده است.
16. Blocked due to unauthorized request (401)
این عبارت به این معناست که صفحات از سایت شما به دلیل دسترسی نداشتن رباتهای گوگل و مواجه شدن با خطای 401، ایندکس نشدهاند. در بالا رفع خطاهای سرچ کنسول و این مورد را توضیح دادیم که ممکن است به علت گذاشتن رمز روی یک صفحه باشد.
17. Crawl anomaly
اگر رباتهای خزنده گوگل زمان برخورد با صفحاتی از سایت شما با مشکل روبرو شود، این عبارت را میبینید. علت این مشکل ممکن است خطاهای سروری 500 یا 400 باشد. علت رایج بروز این خطای رایج گوگل سرچ کنسول، ریدایرکت کردنهای مداوم، ریدایرکت به صفحات 404 یا صفحاتی است که دیگر وجود ندارند. برای رفع مشکل ریدایرکت را بهشکل صحیح انجام دهید.
18. Crawled – currently not indexed
این گزینه نشان میدهد با آنکه رباتها صفحه مورد نظر را دیدهاند، اما هنوز ایندکس نشده که این اتفاق ممکن است در آینده رخ دهد یا حتی ندهد. اگر تعداد این صفحات زیاد است، کیفیت محتوای آنها را بررسی کنید که ارزشمند است و به نیازهای کاربر پاسخ میدهد؟ با نوشتن محتوای بهتر میتوانید شانس ایندکس شدن این صفحات را افزایش دهید.
19. خطای سرچ کنسول Discovered – currently not indexed
صفحاتی را که در این بخش میبینید، گوگل شناسایی کرده است اما تشخیص داده که اهمیت پایینی دارند. بنابراین مورد خزش قرار نگرفتهاند و ایندکس نیز نشدهاند. اگر این صفحات مهم هستند، به آنها لینک داخلی دهید و برایشان بک لینک بگیرید تا شانس بیشتری برای ایندکس شدن داشته باشند. این یکی از متداول ترین خطاهای سرچ کنسول است.
20. Alternate page with proper canonical tag
صفحاتی را که کپی یک صفحه دیگر هستند، در این بخش میبینید. البته گوگل به کمک تگ کنونیکال صفحه اصلی را شناسایی کرده است، پس نیازی به اقدام خاصی نیست.
21. Duplicate without user-selected canonical
برخلاف مورد قبل، صفحاتی که کپی یک صفحه دیگر هستند، با تگ کنونیکال مشخص نشدهاند. بنابراین با استفاده از این تگ، صفحه اصلی را مشخص کنید تا گوگل گیج نشود.
22. Duplicate non-HTML page
گوگل در سایت شما یک فایل PDF کشف کرده است که اطلاعاتی مشابهی با یک صفحه معمولی HTML دارد، بنابراین تصمیم به فقط ایندکس کردن نسخه HTML گرفته است. معمولا نیازی نیست کاری انجام دهید، مگر به هر دلیلی نسخه PDF را ترجیح دهید.
23. خطای Duplicate, Google chose different canonical than user
صفحاتی را که در این قسمت میبینید، گوگل تصمیم به ایندکس آنها بهعنوان صفحات مقصد کنونیکال گرفته است. بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که مطمئن شوید تگهای کنونیکال در تمام صفحات تکراری قرار دارند اما بین آنها تناقضی نیست.
زمانی این مشکل را میبینیم که یک سایت یک نسخه از صفحه را بهعنوان کنونیکال معرفی میکند، اما سپس کاربر را به یک نسخه دیگر ریدایرکت میکند. چون گوگل نمیتواند به نسخهای که شما مشخص کردهاید دسترسی داشته باشد، فرض میکند که شاید اشتباه کردهاید و طبق تصمیم خود یک صفحه را ایندکس میکند.
24. خطای سرچ کنسول Not found (404)
اگر گوگل صفحهای از سایت شما را بررسی کند و خطای 404 را ببیند، آن صفحه را در این قسمت میبینید. برای رفع این خطای رایج گوگل سرچ کنسول، صفحه را ریدایرکت کنید.
25. Page removed because of legal complaint
صفحات حاضر در این بخش به علت شکایت حقوقی از ایندکس گوگل خارج شدهاند. اگر وبسایت شما هک شده باشد و آن را با کد مخربی آلوده کرده باشند، این احتمال وجود دارد که این مشکل را در گزارشهای سرچ کنسول خود زیاد ببینید. هکرها برای دانلود فیلمهای غیرقانونی و اقدامات دیگر صفحات زیادی درست میکنند. بهتر است فورا محتوای مورد نظر را از سایت خود حذف کنید و مطمئن شوید که سایتتان هک نشده است. همچنین تمامی افزونههای سایتتان بهروز است، رمزهای عبورتان به خطر نیافتاده است و از آخرین نسخه سیستم مدیریت محتوای سایت خود استفاده میکنید.
26. گزارش Page with redirect
این گزینه جزو خطاهای سرچ کنسول قرار نمیگیرد و فقط مربوط به صفحاتی است که به علت ریدایرکت شدن، از ایندکس گوگل در آمدهاند.
27. Queued for crawling
صفحاتی که در این بخش میبینید، بهزودی ایندکس خواهند شد. در واقع آنها در صف خزش رباتهای گوگل و سایر موتورهای جستجو قرار گرفتهاند.
28. Submitted URL dropped
صفحاتی که در این بخش میبینید، گوگل مدتی تحت نظر گرفته است و تصمیم گرفته از ایندکس خود خارج کند. با آنکه شما مایل به ایندکس کردن آنها بودهاید. بررسی کنید محتوای این صفحات ارزش لازم را دارد؟ محتوا قدیمی یا نادرست نیست؟ لود این صفحات آهسته نیست؟ سعی کنید محتوای این صفحات را بهروزرسانی کنید و به آن لینک دهید. شاید گوگل در آینده آنها را ایندکس کند.
سخن نهایی
سرچ کنسول گوگل برنامه رایگانی است که به شما اجازه میدهد مشکلاتی را که گوگل موقع خزش و تلاش برای ایندکس سایت شما با آنها روبهرو شده است، شناسایی، عیبیابی و رفع کنید. این ابزار همچنین به شما کمک میکند صفحات با عملکرد خوب خود در صفحه نتایج موتورهای جستجو را پیدا کنید و ببینید کدام صفحات را گوگل تصمیم گرفته است نادیده بگیرد. این مقاله را به معرفی خطاهای سرچ کنسول اختصاص دادیم تا افراد با توضیحات بالا بتوانند مشکلات سایت خود را برطرف کنند.
سوالات متداول
رفع خطای lcp چگونه انجام میشود؟
- برای رفع خطای LCP کافیست که بزرگترین المان صفحه را شناسایی و آن را بهینه سازی کنید. اگر عکس است حجم و ابعاد آن را برای موبایل بهینه کنید و اگر پاراگراف است، یک پاراگراف را به چندین پاراگراف کوتاه تقسیم کنید.
ارور Discovered – currently not indexed در سرچ کنسول به چه معناست؟
- صفحاتی را که در این بخش سرچ کنسول گزارش داده، به این معناست که گوگل شناسایی کرده است اما تشخیص داده که اهمیت پایینی دارند. درواقع برای کاربر مفید نیستند.بنابراین مورد خزش قرار نگرفتهاند و ایندکس نیز نشدهاند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بهترین شغل برای افراد زیر ۱۸ سال کدامند؟
وبلاگ شخصی چیست و چگونه آن را بسازیم؟
۶ شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان
انکر تکست چیست و چرا برای سئو مهم است؟
انکر تکست چیست و چرا انقدر برای سئو مهم است؟ بررسی انواع انکرتکست و کاربردهای هرکدام از آنها
کسب درآمد از اینترنت با روشهای پولساز
افزایش اعتبار دامنه با انجام ۵ روش مؤثر
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ، وقت بخیر
add to cart و add to whishlist باید تو فایل robots.txt محدود بشن ؟ یعنی Disallow بشن ؟
.
یا باید تگ نوایندکس داشته باشن؟
وقتتون بخیر باشه کاربر گرامی
بهتره که داخل فایل robots.txt بصورت disallow بشن.
من تو سرچ کنسولم چندتا از این خطاها رو دارم ولی نمیدونم چطوری میتونم درست شون کنم ممنون میشم راهنمایی و کمک کنید
کاربر گرامی برای آموزش کامل برطرف کردن خطاهای سرچ کنسول میتونید از دوره سرچ کنسول کمک بگیرید.