معرفی ابزارهای تست سرعت سایت
فهرست محتوا
همانطور که همه ما میدانیم، سایت یکی از راههای بسیار قدرتمند برای فروش محصولات هر کسب و کاری است. اما در موتور جستجوی گوگل، کسب و کارهایی موفق به فروش بیشتر میشوند که سایت خود را از لحاظ سرعت پاسخگویی به خوبی بهینه کرده باشند. آیا تا به حال سرعت سایتتان را بررسی کردید؟ اگر شما هم تا به حال از سرعت سایت خود اطلاع نداشته اید، ما در این مقاله به طور کامل ابزارهای تست سرعت سایت و نحوه کارکرد آنها را معرفی می کنیم تا بتوانید با استفاده از این ابزار ها سایت خود را برای مخاطبانتان بهینه کنید، پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
چرا سرعت سایت برای کسب و کارها و فروشگاههای اینترنتی مهم است؟
اولین کاری که شما پس از طراحی سایت خود باید انجام دهید؛ چک کردن و بهبود سرعت سایت شماست. در واقع مهمترین آموزش پس از آموزش طراحی سایت، یادگیری افزایش سرعت سایت است. سرعت سایت باعث میشود که وقتی مشتریان شما وارد سایتتان میشوند با آسودگی بیشتر و اتلاف وقت کمتری به صفحات مهم شما از جمله صفحات ثبتنام، فروش و پرداخت مراجعه کنند و همین امر در سئو و تجربه کاربری سایت شما تاثیر دارد که در ادامه به صورت مفصل این دو مورد را تشریح میکنیم.
تاثیر سرعت سایت بر سئو
یکی از فاکتورهای مهم سئو، سرعت سایت است که گوگل در مقالات اخیر خود شدیداً به اهمیت این موضوع اشاره میکند و آن را یکی از ملاکهای مهم برای کسب رتبههای اول بیان میکند. یکی از مهمترین مباحث در بخش آموزش سئو نیز مربوط به سئو تکنیکال و سرعت سایت است.
تاثیر سرعت سایت بر تجربه کاربری
سایتی که در اختیار کاربران قرار میدهید هر چقدر سرعت بیشتری داشته باشد رضایت آنها را به همراه خواهد داشت و اصطلاحاً تجربه کاربری خوبی برای آنها رقم خواهد زد.
شما میتوانید با بهینه کردن حجم تصاویر سایت، انتخاب بهترین سرور و طراحی مناسب صفحات خود به تجربه کاربر و سئو سایت خود کمک کنید اما برای درک بهتر این موضوعات میتوانید از دوره سئو آکادمی ژاکت استفاده کنید. با تهیه این دوره نرخ پرش سایتتان به میزان زیادی کاهش مییابد سپس بدون نیاز به متخصص، خودتان یاد میگیرید چطور سرعت سایتتان را بسنجید و اقداماتی برای بهتر کردن سرعت سایت انجام دهید. این دوره کاملا کاربردی است و نتایج سئو سایت شما را جابهجا میکند.
در کنار این فعالیتها به شما حتما پیشنهاد میکنیم با مشاهده دوره آموزش اسکریمینگ فراگ، صفحاتی که در سایتتان دچار ارورهای 404 و 403 و … شدهاند را شناسایی کنید و آنها را ریدایرکت کنید زیرا همین صفحات موجب تجربه کاربری بدی برای مخاطبانتان خواهد شد.
ابزارهای تست سرعت سایت چه کاری برای ما انجام میدهند؟
ابزارهای سرعت سایت همگی به آنالیز صفحات میپردازند و به طور دقیق آمار و اطلاعاتی از اعماق سایت شما به دست میآورند و شما پس از بررسی آنها میتوانید تمامی نقاط قوت و ضعفتان را به خوبی بشناسید، سپس برای حل کردن یا بهبود آنها تلاش کنید. این ابزارهای با نامهای زیر در دسترس هستند و با استفاده هر یک از آنها میتوانید بخشهای مختلف سایت را به دقت شناسایی و آنالیز کنید اما اگر نحوه استفاده از ابزارهای تست سرعت سایت را به خوبی بلد نیستید میتوانید در دوره افزایش سرعت سایت آکادمی ژاکت ثبتنام کنید که با کمک استاد متخصص این کار را به نحو احسن اجرایی کنید.
معرفی ابزارهای تست سرعت سایت
استفاده از ابزارهای تست سرعت سایت الزامی است و شما نمیتوانید بدون استفاده از این ابزار ها اطلاعات مفیدی راجع به سرعت سایت خود کسب کنید. این ابزارها شامل موارد زیر است:
- PageSpeed Insights
- GTmetrix
- Google Search Console
- Web Page Test
- Dotcom-Monitor
- Yellow Lab Tools
- Dev Tools
- Sucuri Load Time Tester
- Pagelocity
- Perftool
1. PageSpeed Insights
PageSpeed Insights معروف ترین ابزار اندازه گیری سرعت صفحات سایت است که توسط خود شرکت گوگل به وبمستران معرفی شده تا بتواند به سرعت سایت ها کمک شایانی کند. این ابزار به دو صورت lab data و field data صفحات سایت را بررسی و آنالیز میکند، در lab data با استفاده از یک دستگاه تلفن در یک محل ثابت سرعت سایت را میسنجد اما در field data با استفاده از اطلاعات سرچ کاربران سرعت سایت شما را میسنجد و متوجه میشود کاربران شما حدوداً با چه سرعتی توانسته اند وارد صفحاتتان شوند.
نحوه کارکرد این ابزار به این صورت است که شما لینک صفحه مد نظرتان را وارد میکنید و اطلاعات را با معیارهای زیر به شما ارائه میکند. First content paint و First meaningful paint و first CPU idle و time to interactive و speed index معیارهایی هستند که با استفاده از آنها صفحات مختلف سایت شما بررسی میشوند و هر کدام از آنها یک عدد و مقدار استاندارد دارد که اگر با اعداد به دست آمده فاصله داشته باشد، باید زودتر به بحث بهینه کردن سرعت سایتتان روی بیاورید.
2. GTmetrix
شما میتوانید وارد سایت جی تی متریکس شوید و در قسمت بارگذاری لینک، آدرس سایت خود را وارد کنید و سپس گزینه آنالیز را بزنید تا تمام اطلاعات مورد نیاز درباره سرعت سایت را به شما نمایش دهد. در صدر اطلاعات به دست آمده شما امتیاز performance و structure و امتیاز بر اساس حروف الفبا را مشاهده میکنید که هر یک از این ها یک معنی خاص دارد.
امتیاز performance به با کمک ابزار lighthouse و معیارهای خود ابزار جی تی متریکس تجزیه و تحلیل میشوند و به سرعت اتصال سایت و … اشاره میکند.
امتیاز structure به ساختار سایت شما اشاره میکند و اعلام میکند که سایت شما چقدر از لحاظ ساختاری برای موتورهای جستجو بهینه شده است و عملکرد و تجربه کاربری آن به چه شکلی است. و حرف الفبا مجموع امتیاز پرفورمنس و استراکچر سایت شما را به شکل حرف بیان میکند و گستره آن از A (بهترین امتیاز) تا Z ادامه دارد.
3. Search Console
حتما شما هم تا به حال اسم سرچ کنسول را شنیده اید. در واقع سرچ کنسول را میتوان مهم ترین و معروف ترین ابزار تحلیل و بررسی سایت به طور کامل دانست و این ابزار تمام بخشهای سایت را پوشش میدهد که اطلاعات مفیدی میتوان از آن استخراج کرد. با کمک سرچ کنسول و خطاهایی که اعلام میکند اعم از خطای کور وب وایتالز (Core web vitals) که شامل ارورهای FCP , FID , LCP میشود، شما میتوانید مشکلات سرعت و دیگر مشکلات سایت خود را شناسایی کنید و از پس رفع آنها بربیابید.
4. WebPageTest
با استفاده از وبسایت WebPageTest، جزئی ترین مشکلات سرعت لود بخشهای مختلف سایت خود را پیدا کنید و آنها را رفع کنید. این سایت مانند دیگر ابزارهای تست سرعت سایت به URL شما احتیاج دارد منتها پس از وارد کردن و تایید آدرس صفحه مورد نظر احتیاج به کمی صبوری دارید. پس از آن لود شدن صفحه شما موارد زیر را مشاهده خواهید کرد:
- Load time (زمان لود شدن صفحه)
- First byte (زمان اولین واکنش سرور به اولین درخواست از سمت سایت)
- Speed index (معیار رتبه بندی بر مبنای سرعت تصویری صفحات)
- Start render (زمان استارت مرورگر برای دریافت اولین محتوای سایت)
- Document complete (دیگر اسناد اندازه گیری مربوط به زمان لود صفحه به شکل کامل)
- DOM Elements (تعداد DOMهای داخل صفحه)
هر کدام از این موارد یک متراژ ثابت دارند که باید با آنها مقایسه شوند و به این متراژ ها نزدیک شوند.
5. Dotcom-monitor
این ابزار مانند سایر ابزار هایی که تا به حال معرفی شد، وظیفه بررسی سرعت سایت را دارد اما با این تفاوت که Dotcom-monitor به شما این امکان را میدهد که اگر یک سایت بین المللی داشته باشید با انواع دستگاههای مختلف در حدود 20 کشور سرعت لود سایت شما را بررسی میکند و ارائه میدهد. همچنین به شما کمک میکند که بتوانید سایت تحت مالکیت خود یا سرورتان را رصد کنید و تحت کنترل داشته باشید و نحوه ی کارکرد آن نیز مانند سایر ابزارهای معرفی شده است.
6. Yellow Lab Tools
Yellow Lab Tools با مجموعه امکانات خاصی که دارد به صاحبان سایت ها این اجازه را می دهد که سرعت صفحات سایت، اندازه صفحات، مشکلات فنی و کد سایتهای کدنویسی شده و تعداد درخواست ها را به دست بیاورند و این ابزار به شکل حروف الفبای انگلیسی از A تا Z به کیفیت سایت ها امتیاز میدهد.
استفاده از این ابزار با قرار دادن URL سایت شما در باکس مربوطه آغاز می شود و سپس تمامی اطلاعات نام برده را در اختیارتان قرار می دهد. همچنین این ابزار به شما کمک می کند سرعت سایت را با دستگاههای مختلف از جمله رابط کاربری دسکتاپ و موبایل و … تست کنید.
7. DevTools
Dev tools ابزار مورد علاقه توسعه دهندگان وبسایت است که به راحتی قابل دستیابی است چون نه احتیاجی به نصب برنامه ای دارید و نه احتیاجی به دانلود اکستنشن و ورود به سایت و … .
با استفاده از این ابزار که در خود مرورگر کروم تعبیه شده شما میتوانید به کدهای سایتتان دسترسی داشته باشید همچنین سرعت لود شدن صفحات را بررسی کنید.
با کلیک راست و سپس کلیک بر روی گزینه inspect وارد فضای منبع کدهای سایت بشوید و وارد تب network شوید.
در اینجا می توانید سرعت لود شدن ببینید.
در نهایت می توانید از lighthouse در تب Audits هم برای کسب اطلاعات دقیق تر استفاده کنید.
8. Sucuri Load Time Tester
سایت Sucuri Load Time Tester هم یکی از ابزارهای با رابط کاربری آسان و سریع می باشد که در تست کردن سرعت سایت به شما کمک می کند.
این ابزار تست سرعت سایت، با فاکتورهای TTFB و سرعت اتصال سایت ها را چک میکند و از امکانات جالب آن میتوان به این موضوع اشاره کرد که سرعت سایت در کشورهای مختلف را با یک نمودار ساده مقایسه میکند.
9. Pagelocity
Pagelocity می تواند با پارامترهای مختلف سرعت سایت ها را سنجیده و نتیجه آن را اعلام کند اما این سایت یک مزیت رقابتی جالب نسبت به دیگر ابزارهای تست سرعت سایت دارد.
مزیت ابزار pagelocity این است که وضعیت برتری یا ضعف شما را نسبت به رقبایتان بررسی میکند و در نهایت یک خروجی از عناصر را به شکل نمودار میله ای ارائه می دهد.
10. Perftool
Perftool یک ابزار منحصر به فرد است که رابط کاربری آسانی دارد و افراد به شکلی راحت تر می توانند از آن استفاده کنند زیرا کار کردن با آن خیلی سخت نیست.
وبمستران، کارشناسان سئو و مالکین سایت ها می توانند با استفاده از ابزار Perftool تمام اطلاعات و جزئیات درباره سرعت سایت خود را استخراج کنند.
تحقیقات و تجارب اخیر نشان می دهد که کاهش سرعت بارگذاری سایت از 1 ثانیه به 6 ثانیه عواقب سنگینی برای کسب و کار ها دارد و حتی می تواند بانس ریت (نرخ پرش) بالای 80 درصد را به همراه داشته باشد، پس حتما موضوع بررسی سرعت سایت را با استفاده از ابزارهای تست سرعت جدی بگیرید.
در دیجیتال مارکتینگ، سرعت سایت یکی از موارد بسیار مهم است اما باید اطلاعات سایتتان را با استفاده از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ روز به روز رصد کنید و ضعفهای سایت و صفحاتی که دچار ارور شده اند را شناسایی و مشکلشان را برطرف کنید.
در این مقاله تلاش کردیم در کنار بررسی ابزارهای تست سرعت سایت اهمیت افزایش سایت را برای شما بیان کنیم. هرگونه سوالی در رابطه با ابزارهای تست سرعت سایت را می توانید از بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
وبلاگ شخصی چیست و چگونه آن را بسازیم؟
انکر تکست چیست و چرا برای سئو مهم است؟
انکر تکست چیست و چرا انقدر برای سئو مهم است؟ بررسی انواع انکرتکست و کاربردهای هرکدام از آنها
افزایش اعتبار دامنه با انجام ۵ روش مؤثر
لیست کامل ابزارهای سئو که هر متخصص سئو باید بشناسد
لینک سازی داخلی چیست (بایدها و نبایدهای انجام آن)
کسب درآمد از هوش مصنوعی با روشهای پولساز
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ابزارهای تست سرعت دیگه ای برای این کار وجود داره؟
ابزارهای زیادی در این حوزه داریم اما کاربردیترین و مهمترین ابزارها رو خدمتتون گفتیم
مفید بود. مرسی
تست سرعت سایت خودمو اول با جی تی متریکس انجام میدادم اما الان inspect بهتره