درآمد طراحی سایت چقدر است؟ بازارکار طراحی سایت در سال 1403
فهرست محتوا
در عصر دیجیتال، سطح تقاضا برای طراحان وب و توسعهدهندگان بسیار بالاست. کسبوکارها و افراد به یک شکل دائما دنبال این هستند که حضور قدرتمندتری در محیط آنلاین داشته باشند. بنابراین اگر طراح سایت هستید، میتوانید از این فرصت برای درآمدزایی استفاده کنید. در این مقاله میخواهیم بگوییم درآمد و بازارکار طراحی سایت در ایران و جهان چگونه است، چگونه برای درآمدزایی وارد این حوزه شوید و روشهای مختلف کسب درآمد از طراحی سایت را توضیح میدهیم، همراهمان بمانید.
درآمد طراحی سایت در ایران و کشورهای خارجی چقدر است؟
در کشورهای خارجی فریلنسرها بابت تخصص طراحی سایت خود ساعتی 30 تا 80 دلار دریافت میکنند. از طرفی طراحان وب ماهر که 4 تا 6 سال تجربه دارند، سالیانه 51 تا 80 هزار دلار درآمد دارند. اما برای کسب درآمد از طراحی سایت در ایران باید تجربه زیادی کسب کنید و درآمد طراحی سایت بستگی به شیوه کار کردن شما و چیزهای دیگر دارد.
مثلا اگر یک فرد مبتدی در این زمینه باشید، درآمد شما از طراحی سایت بین 6 تا 15 میلیون تومان است ولی اگر رزومه خود را قوی کنید و مهارتتان را افزایش دهید، این مقدار تا 20 الی 40 میلیون تومان افزایش خواهد یافت. شانس استخدام در یک شرکت خوب نیز در این زمینه موثر است. البته باید تخصص و مهارت خود را ثابت کنید. اما اگر بخواهیم بهطور کلی بگوییم، با آنکه طراحی سایت در ایران و جهان درآمد بالایی دارد اما دستمزدی که میتوانید بابت آن بگیرید مشخص نیست و به عواملی که در ادامه به آنها اشاره کردهایم بستگی دارد.
درآمد طراحی سایت به چه عواملی بستگی دارد؟
درآمد شغل طراحی وب سایت وابسته به عوامل گوناگونی است که از جمله آنها باید به میزان سابقه و تجربه طراح، رزومه و نمونه کارهای او، فعالیت بهعنوان فریلنسر یا کارمند، سطح مهارتهای فنی گوناگون و تخصص، موقعیت شغلی در یک شرکت یا پروژه، شهر محل کار یا کشور، تحصیلات، مدارک آموزشی و دیگر مهارتهای مفید برای طراحی سایت، اشاره کنیم.
بدون تردید همانطور که در بالا اشاره کردیم، هرچه مهارتهای بیشتری بلد باشید و تجربه شما بیشتر باشد، میتوانید انتظار بالاتری از درآمد طراحی سایت داشته باشید. برخی افراد نیز ممکن است پروژههای گوناگون را بسته به تشخیص خود با قیمتهای مختلفی قبول کنند که این موضوع روی درآمد نهایی آنها اثر خواهد گذاشت.
اما اگر میخواهید کسب درآمد از طراحی سایت برایتان طوری باشد که راضی باشید، توصیه میکنیم کنار قبول پروژهها به اموری مانند آموزشی و طراحی قالب سایت نیز بپردازید. همچنین با آشنایی با زبانهای جدید برنامهریزی و افزایش مهارتهای خود میتوانید پروژههای بزرگتر بگیرید و درآمد بیشتری داشته باشید.
برای ورود به بازار کار طراحی سایت چه مهارت هایی نیاز است؟
حال که بازارکار و عوامل موثر بر میزان درآمد طراحی وب سایت را دانستید شاید بخواهید که وارد این حوزه بشوید و از طریق آن به کسب درآمد بپردازید. برای کسب درآمد از طراحی سایت باید مهارتهای فنی و نرم مختلفی داشته باشید که در این بخش آنها را معرفی خواهیم کرد.
مهارتهای فنی موردنیاز برای ورود به بازارکار وب دیزاین:
- اچ تی ام ال (HTML)
- سی اس اس (CSS)
- جاوا اسکریپت (Javascript)
- سیستمهای مدیریت محتوا (CMS)
- کار با نرم افزارهای طراحی
- سئو و بهینهسازی سایت
- طراحی واکنشگرا و ریسپانسیو
- تجربه و رابط کاربری (UI/UX)
- رنگشناسی
مهارتهای نرم موردنیاز برای ورود به کسب درآمد از طراحی سایت:
- مهارتهای ارتباطی
- مهارتهای بین فردی و تیمی
- تفکر انتقادی
- مدیریت پروژه
در ادامه درمورد هر مهارت توضیحات تکمیلی را ارائه میدهیم.
HTML
بنیاد تقریبا تمام وبسایتها زبان HTML است و همچنان یادگیری آن برای شغل طراحی سایت مثل نان شب واجب است. حتی اگر از یک سیستم مدیریت محتوا استفاده میکنید، درک کاربرد HTML به شما اجازه میدهد روی جریان کار خود کنترل داشته باشید و هر زمان که نیاز باشد خارج از این ادیتورها کارتان را انجام دهید.
CSS
با آنکه HTML ساختار یک سایت را مدیریت میکند، باید CSS را نیز یاد بگیرید تا ظاهر بصری سایت مشتریان خود را شکل دهید. شرکت در دوره آموزش html و css ژاکت آکادمی راه حلی است تا به راحتی بتوانید پایههای آموزشی ورود به بازارکار طراحی سایت را یاد بگیرید.
جاوا اسکریپت
جاوا اسکریپت یک زبان برنامهنویسی پیشرفته است که مولفههای تعاملی یک سایت را مدیریت میکند. اگر درآمد شغل طراحی سایت خود را افزایش دهید، روی این زبان کاملا مسلط شوید.
سیستمهای مدیریت محتوا
اجازه دهید وردپرس را مثال بزنیم که یکی از محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوا است که برای سایتهای شخصی و تجاری استفاده میشود. بنابراین توصیه میکنیم کار با وردپرس و افزونههای آن را بهخوبی یاد بگیرید و بهخصوص بتوانید قالبهای وردپرس را سبک و بهینه کنید.
کار با اپلیکیشنهای طراحی
بسته به نیازهای مشتری ممکن است نیاز باشد از برنامههایی مانند فوتوشاپ، Adobe After Effects و Adobe Illustrator استفاده کنید. همچنین ابزارهایی مانند Mockplus اجازه میدهند که صفحات نمونه را طراحی کنید که تسلط روی آنها به معنای افزایش مهارت و درآمد طراحی سایت است.
سئو
اگر میخواهید کسب درآمد شغل طراحی سایت شما بسیار بیشتر باشد، SEO را یاد بگیرید. بهینهسازی موتور جستجو و طراحی سایت دست در دست یکدیگر برای موفقیت یک سایت میدهند. شما در کنار خدمات طراحی خود میتوانید سئو آن سایت را نیز بر عهده بگیرید و درآمد بیشتری درخواست کنید. برای یادگیری سئو سایت میتوانید از دوره SEO ژاکت آکادمی استفاده کرده و تمامی مباحث مربوط به سئو اعم از: سئو داخلی، خارجی و تکنیکال را آموزش ببینید.
طراحی رسپانسیو
امروزه رسپانسیو بودن سایت اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. بسیاری از بازدیدکنندگان تنها مدت اندکی در یک سایت میمانند، بنابراین باید مطمئن شوید که منوها، متن و دکمهها در هر دستگاه هوشمندی قابل استفاده و آشکار هستند. بهعنوان یک طراح وب، شما باید بدانید چطور سایتی را طراحی کنید که روی دستگاههای با نمایشگرهای به اندازه و رزولوشن متفاوت بهدرستی اجرا شود.
UI/UX
تجربه کاربری (UX) امروزه به معنای همه چیز است. طراحی وب شامل رسیدگی به تجربه کاری میشود و باید طراحی را طوری پیش ببرید که استفاده از صفحات سایت لذتبخش و ساده باشد. تجربه کاربری همچنین شما را ملزم میکند تا طراحی خود را طبق نیاز مخاطب هدف خاصی انجام دهید و تجربه لذت بخشی را هنگام استفاده او از سایت، برایش رقم بزنید.
از طرفی با آنکه تمرکز تجربه کاربری روی جنبههای گسترده طراحی وب است، UI یا همان طراحی رابط کاربری بر ظاهر و نحوه شکل المانها و رنگ بندی سایت تمرکز دارد.
نظریه رنگ و رنگشناسی
ظاهر و زیبایی یک صفحه روی بازدیدکننده و نظر او درباره آن کسبوکار تاثیر میگذارد. حتی با آنکه طراح وب در طراحی گرافیک تخصص ندارد، اما خوب است که نحوه استفاده موثر از رنگهای مکمل و متضاد را یاد بگیرید.
حالا که متوجه شدید برای کسب درآمد از طراحی سایت به چه مهارتهای فنی نیاز دارید، باید به یک سری مهارت نرم نیز اشاره کنیم که روی تغییر درآمد طراحی سایت اثر میگذارند.
مهارتهای ارتباطی
تقریبا برای موفقیت در هر شغلی باید مهارتهای ارتباطی خوبی داشته باشید اما این موضوع در حوزه طراحی وب برجستهتر است. یک طراح نه تنها باید اهداف مشتری را درک کند، بلکه باید بتواند با زبان ساده تصمیمهای خود را به او انتقال دهد و بگوید چرا موفقیت سایتش به این تصمیمها بستگی دارد.
مهارتهای بین فردی
طراحی وب تقریبا کاری نیست که یک نفره قابل انجام باشد. شما شاید مجبور باشید با افرادی که خودشان طراح نیستند صحبت کنید و دیدگاه خود درباره پروژه را به آنها توضیح دهید. طراحی اغلب به معنای همکاری با دپارتمانهای دیگر مانند تیم بازاریابی یا IT است. مثلا شما ممکن است با تیم بازاریابی صحبت کنید تا متوجه شوید چطور سایت را برای تبدیل نرخهای فروش، بهینه کنید.
مهارتهای تفکر انتقادی
یک بازدیدکننده به طراحی شما چه واکنشی نشان خواهد داد؟ چطور میتوانید کاربران را علاقهمند و درگیر نگه دارید؟ طراحی سایت محک زدن مهارتهای تصمیمگیری طراح است. همه چیزهایی که باید در نظر بگیرید از برنامهریزی تا اجرا و بازاریابی شامل تصمیمهای ظریف اما مهم درباره حتی کوچکترین عناصر طراحی وب میشوند.
مدیریت پروژه
طراحی سایتهای حرفهای، بزرگ و اختصاصی ممکن است بسیار طول بکشد و نیاز به تغییرات زیادی دارند. شما باید بدانید چطور یک پروژه را شروع کنید و در طول تمام مراحل، با اهداف یک کسبوکار همسو پیش بروید.
برای یادگیری طراحی سایت از پایه تا کسب درآمد از آن، دوره طراحی سایت ژاکت آکادمی را از دست ندهید! این دوره درحال حاضر با 50% تخفیف ویژه به همراه هاست و دامین رایگان عرضه میشود.
چگونه با طراحی سایت کسب درآمد کنیم؟
پس از آنکه آموزشهای لازم برای طراحی وب سایت را گذراندید ممکن است جویای کار برای کسب درآمد از طراحی سایت باشید. در زیر راههای درآمدزایی از این تخصص را برایتان آوردهایم:
- طراحی سایت بصورت فریلنسری
- ساخت و فروش قالبهای وبسایت
- توسعه سایتهای اختصاصی
- توسعه سایتهای فروشگاهی
- مدیریت سایتها
- آموزش طراحی وب
- افلیت مارکتینگ در طراحی سایت
- راهاندازی تیم و شرکت طراحی سایت
- خرید و فروش وبسایت
در ادامه هریک از این موارد را شرح خواهیم داد.
وب دیزاین بصورت فریلنسری
اگر میخواهید درآمد طراحی سایت خود را افزایش دهید، میتوانید فریلنسر شوید. پلتفرمهای داخلی و خارجی زیادی وجود دارند که میتوانید در آنها مهارتهای خود را اعلام کنید و طبق آن پروژه بگیرید. آزادکاری یا فریلنسری به شما اجازه میدهد با نرخهای مختلف برای انواع کارفرماها در نقاط مختلف دنیا کار کنید.
ایجاد و فروش تمپلیتهای وبسایت
اگر استعداد طراحی دارید، میتوانید تمپلیت یا قالب وبسایت برای سیستمهای محبوب مدیریت سایت مانند وردپرس، جوملا یا دروپال بسازید. فروش این تمپلیتها در سایتهای گوناگون، راهی برای کسب درآمد از طراحی سایت است.
توسعه سایت سفارشی یا اختصاصی
یک راه دیگر برای افزایش درآمد شغل طراحی سایت، عرضه خدمات توسعه سایت سفارشی یا اختصاصی است. بسیاری از کسبوکارها به سایتهای اختصاصی نیاز دارند که طبق خواستههایشان طراحی شده باشند. با همکاری مستقیم با مشتریان میتوانید سایت سفارشی طراحی کرده و برای تخصص خود دستمزد بالایی طلب کنید. علاوه بر این میتوانید بعنوان مشاور کسبوکارها در این امر ایده های طراحی سایت خود را در اختیار آنها قرار دهید و بیزنسها را در طراحی سایت خود راهنمایی کنید.
توسعه سایت تجارت الکترونیک یا فروشگاه الکترونیکی
صنعت تجارت الکترونیک بسیار سودآور است و کسبوکارها به طراحان وب ماهر برای ایجاد فروشگاههای آنلاین خود و نگهداری از آن نیاز دارند.
مدیریت سایت
مشتریان پس از راهاندازی سایتشان نیاز به نظارت و رسیدگی به آن، بهروزرسانی محتوا و رفع مشکلات امنیتی دارند. شما میتوانید با دریافت مبلغی بهصورت ماهیانه، این خدمات را در اختیارشان قرار دهید.
آموزش
یک راه دیگر برای کسب درآمد طراحی سایت آموزش تخصصتان به سایرین است. اگر مهارت بالایی در این زمینه و توسعه وب دارید، میتوانید کلاسها، وبینارها، کارگاههای آموزشی یا جلسات خصوصی برگزار کنید. بسیاری از افراد حاضر هستند برای علم و تخصص شما مبلغ خوبی پرداخت کنند.
افیلیت مارکتینگ
شرکت در برنامههای افیلیت مارکتینگ مربوط به میزبانی وب، سایت سازها یا ابزارهای توسعه یک راه دیگر برای کسب درآمد از طراحی سایت است. شما میتوانید در سایت یا بلاگ خود این خدمات یا محصولات را تبلیغ کنید و بابت هر فروشی که از طریق لینکهای رفرال شما انجام میشود، کمیسیون بگیرید.
راهاندازی شرکت طراحی وب
اگر تجربه، بودجه و مهارت بالایی دارید، میتوانید شرکت طراحی وب خود را راهاندازی کنید. پس از آن میتوانید تیم تشکیل دهید، پروژههای بزرگتر را مدیریت کنید و خدمات گستردهتری ارائه دهید. راهاندازی شرکت در دراز مدت درآمد قابل توجهی برایتان به همراه دارد و موفقیت بیشتری را تجربه خواهید کرد.
خرید و فروش سایت
اگر میخواهید مقدار درآمد شغل طراحی سایت خود را افزایش دهید، میتوانید سایتهایی که برای فروش هستند بخرید. سپس آن سایت را بهبود بخشید، مشکلات آن را رفع کنید یا با علم خود و کمک سایرین ترافیک طبیعی آن را افزایش دهید و با قیمت بالاتری بفروشید. بعضی از بازارهای آنلاین مانند Flippa پلتفرمی را برای خرید و فروش سایت در اختیار افراد گذاشتهاند.
جمع بندی
تا زمانی که ذهنی خلاق و شور بالایی داشته باشید، میتوانید یک طراح وب سایت عالی باشید. موفقیت شما در این عرصه بستگی به این دارد که چقدر تلاش کنید، چقدر صبر به خرج دهید و مهارتهای خود را تا چه میزان بالا ببرید. شما میتوانید یک فریلنسر موفق باشید یا با فعالیتهای در سایتهای فروش قالب سایت، تمپلیتهای خود را با قیمت بالایی به فروش برسانید.
با اینحال در این مقاله به روشهای مختلف کسب درآمد از طراحی سایت اشاره کردیم و اینکه چطور میتوانید درآمد بیشتری داشته باشید. فراموش نکنید درآمد بیشتر تنها با تلاش بیشتر امکانپذیر خواهد بود و در این بین آموزش دیدن را نباید فراموش نکنید که دورههای ژاکت آکادمی که در بالا معرفی کردیم، بهترین نقطه شروع هستند.
سوالات متداول
برای طراح سایت شدن چه مهارتهای فنی نیاز است؟
- مهارت های فنی و سخت مورد نیاز برای ورود به حوزه وب دیزاین شامل یادگیری HTML ،CSS ،Javascript، سیستمهای مدیریت محتوا، کار با نرم افزارهای طراحی مانند ایلاستریتور و… است.
چگونه با طراحی سایت درآمدزایی کنیم؟
- برای درآمدزایی از طراحی وب سایت میتوانید بصورت فریلنسری پروژه بگیرید، مهارتهای خود را آموزش دهید و دوره بفروشید، شرکت خدمات طراحی سایت راه اندازی کنید و یا قالبهای وردپرس طراحی و به فروش برسانید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بهترین شغل برای افراد زیر ۱۸ سال کدامند؟
۶ شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان
کسب درآمد از اینترنت با روشهای پولساز
کسب درآمد با گوشی برای نوجوانان
آموزش طراحی سایت با گوشی
آشنایی با 10 شغل اینترنتی برای بانوان
11 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مقاله تون کاربردی و خوب بود خصوصا بخش مهارت هایی که نیازه مرسی
یه روش هم من تجربه کردم راه اندازی سایت سازه که اولش طراحی سایت رو انجام میدی بعد تمپلیت ها رو میفروشی
درآمد طراحی سایت واقعا متغیره. حتی کدنویسی و وردپرسی بودن هم تاثیر داره توش
برای طراحی سایت به نظرم UX تأثیرش بیشتر از UI هست و کاربردی تره
برای طراحی سایت چه سیستمی داشته باشیم خوبه؟
سلام وفتتون بخیر. چون طراحی سایت در بستر وب استفاده میشه نیازی به سیستم خیلی گرون قیمت و خفن ندارید. یه پیسی معمولی که متوسط رو به بالا باشه کافی هست.
خیلی از افراد فکر میکنن که فقط مهارت های فنی مهمه ولی مهارت نرم واقعا برای گرفتن پروژه تأثیر گذاره
وردپرس طبق تجربه خودم خیلی لازمه که یه وب دیزاینر باید بلدش باشه چونکه الان اکثر سایت ها وردپرسی هستن.
ریسپانسیو بودن سایت واقعاً مهمه که اشاره کردید چون خیلیا با گوشی میان داخل سایت
برای طراحی سایت با قالب آماده وردپرس لازمه که php بلد باشیم؟
سلام وقت شما بخیر باشه
خیر، برای طراحی سایت با قالب آماده نیازی به داشتن برنامه نویسی php ندارید.