معرفی ابزار ahrefs و کاربردهای آن در سئو
یکی از بهترین ابزارهای سئو و دیجیتال مارکتینگ Ahrefs است که کاربردها و مزایای زیادی همچون آنالیز بک لینک رقبا، تحلیل کلمات کلیدی، موقعیت وبسایت و ارزیابی ترافیک ارگانیک دارد. بنابراین اگر کارشناس سئو، تولیدمحتوا و یا یک دیجیتال مارکتر هستید، ابتدا با بخشهای مختلف این ابزار و کاربردهای آن آشنا شوید، سپس برای استفاده از ahrefs اکانت پرمیوم آن را تهیه کنید.
از طریق نسخه غیررایگان آن، سئو وبسایت خود را بهبود دهید و با استفاده از اطلاعات جامع، دقیق و درستی که در اختیارتان میگذارد، استراتژی جدید برنامهریزی کنید. Ahrefs با ارائه دادههای دقیق درباره لینکسازی، به بهبود استراتژیهای سئو کمک میکند. همچنین دارای قابلیت Site Audit است، به این معنی که مشکلات فنی سایت را شناسایی کرده و راهکارهایی برای بهینهسازی ارائه میدهد. در ادامه به صورت کامل به معرفی ابزار ahrefs و کاربردهای آن در سئو خواهیم پرداخت.
فهرست محتوا
ابزار ahrefs چیست؟
در حال حاضر یکی از بهترین ابزارهای سئو، Ahrefs است که قابلیتها و مزایای زیادی برای کاربران خود دارد. برخی از مهمترین آنها شامل بررسی بک لینک رقبا، موقعیت وبسایت، کلمات کلیدی پیشنهادی، آنالیز بخشهای مختلف، برگزاری کمپین سئو خارجی و بررسی ترافیک ارگانیک سایت میشود. بنابراین اگر به دنبال دادههای دقیق هستید تا روند وبسایتتان را بررسی کنید، یا استراتژی خود را بهبود دهید و وارد صفحه نتایج اولیه گوگل شوید، ahref یکی از بهترین ابزارهای کاربردی برای شما است!
از آنجایی که بک لینکها نقش مهمی در رتبه وبسایت شما ایفا میکنند، لازم است هرچند وقت یکبار استراتژی رقبا را ارزیابی کنید. به عنوان مثال، از کدام سایت(مبدا) برای هدایت کاربر به صفحه خود(مقصد) استفاده کردهاند؟ چند درصد از بک لینکها Text، چند درصد عکس و چند درصد ویدیو است؟ برای پاسخ به این دسته از سوالها، از ابزار قدرتمند ahrefs استفاده کنید.
چرا سئوکارها به ابزار Ahrefs نیاز دارند؟
پاسخ این سوال در گرو مزایا و کاربردهای ابزار ahrefs است. پیش از این گفتیم که این ابزار آنلاین قدرتمند، قابلیت تحلیل بک لینک رقبا، بررسی جایگاه وبسایت و رتبهها را دارند. به این ترتیب اگر میخواهید در صفحه نتایج اولیه گوگل یا هر موتور جستجو دیگری قرار بگیرید، باید از این ابزار کاربردی برای تحقیق کلمات کلیدی و بهکارگیری استراتژیهای جدید و سازنده استفاده کنید. پس باتوجه به این شرایط سئوکارها برای بهبود سایت به ابزار Ahrefs نیاز دارند. دلیل شناخت آن در چند مورد خلاصه میشود:
- بررسی محتوای سایت
- تحلیل استراتژی رقبا
- جستجو کلمات کلیدی
- نظارت بر رتبه سایت
- جستجو بک لینکها
معرفی بخشهای مهم ابزار ahrefs
ابزار ahrefs جز سایتهای آنلاین و کاربردی است که قابلیتهای متعدد و پیشرفتهای را در اختیار کاربران خود قرار میدهد. این ابزار در طول این سالها پیشرفت کرده و هر بخش از آن مزیت خاصی برای وبسایتها دارد. در دوره سئو ژاکت آکادمی، به نحوه استفاده از ahref در تعیین استراتژی سئو به صورت مفصل پرداختهایم. بنابراین برای اینکه نقاط ضعف سئو سایت خود را به نقاط قوت تبدیل کنید، کافی است با هر بخش از این ابزار جامع و ارتقا یافته آشنا شوید!
از آنجایی که این ابزار اطلاعات دقیق و درستی از عملکرد رقبا در اختیار شما قرار میدهد تا برای پیادهسازی استراتژی خود، زمان کمتری صرف کنید؛ در ادامه به معرفی مهمترین بخشهای Ahrefs میپردازیم:
1. بخش جستجو کلمات کلیدی Keyword Research
یکی از مهمترین بخشهای این ابزار مهم، جستجو کلمات کلیدی جدید و ترند است. همچنین شما میتوانید میزان سختی و آسانی کلمه کلیدی را مشاهده کنید و براساس نرخ کلیک و میزان جستجو آن توسط کاربران، از کلمه کلیدی برای بهینهسازی محتوا بهره بگیرید.
2. بخش بک لینکهای جدید سایت New backlinks
اگر به دنبال لیستی از بک لینکهای جدید هستید، آن دسته از بک لینکهایی که رقبا استفاده کردهاند و به نتیجه بهتری رسیدهاند؛ به سراغ ابزار ahrefs بروید و از این لیست برای بهبود رتبه صفحات خود استفاده کنید.
3. بخش تحلیل رقبا Competitive Analysis
یکی از بخشهای اصلی و مهم این ابزار، Competitive Analysis است که خود به دو قسمت کاربردی برای مقایسه تقسیم میشود. اگر میخواهید ترافیک ارگانیک سایت رقبا را بررسی کنید، واردTop pages شوید؛ اما اگر میخواهید بیشترین کلمات کلیدی که رقبا استفاده کردهاند و از آن ورودی گرفتهاند را لیست کنید، به Content Gap بروید.
4. بخش بررسی رتبه سایتها Rank Tracking
از دیگر بخشهای مهم ابزار محبوب ahrefs بررسی رتبه سایت و رنک صفحات مهم است. به منظور مقایسه وبسایت خود با رقبا، وارد این ابزار آنلاین شوید و سپس اجازه دهید گزارشی از عملکردتان دریافت کند تا پس از ارزیابیهای لازم، نتیجه نهایی را به صورت ایمیل بفرستد.
5. بخش سایت اکسپلور Site Explorer
در سایت اکسپلور این ابزار، برخلاف بخشهای قبلی سه قسمت مهم وجود دارد که هرکدام امکاناتی را در اختیار کاربران قرار میدهد:
قسمت(Organic traffic research): در اینجا شما میتوانید صفحاتی که رقبا براساس کلمات کلیدی پرسرچ رنک گرفتهاند را مشاهده کنید.
قسمت(Backlink checker): در این قسمت لیستی وجود دارد که در آن تمام بک لینکهای یک سایت به نمایش درمیآید.
قسمت(Paid traffic research): در اینجا میتوانید تبلیغاتی که رقبا شما از آنها استفاده کردهاند به نتیجه رسیدهاند را بررسی کنید.
6. بخش زنگ هشدار Alerts
در این بخش از ابزار Ahrefs برای شما به منظور پیگیری وضعیت سایت، هشدار ارسال میشود. به این ترتیب اگر بک لینکها تغییر کنند یا رقبا بک لینک جدیدی بزنند برای شما علامت هشدار ظاهر میگردد تا سریع استراتژی جدید و قدرتمندی برنامهریزی کنید.
7. بخش بررسی محتوا Content Research
برای اینکه متوجه شوید چه محتواهایی مورد علاقه کاربران است و بیشتر از همه سرچ میشود، وارد بخش Content Research شوید تا کلمات کلیدی جدید و مرتبط را در این مقالات قرار دهید. به صورت خلاصه از مقالاتی استفاده کنید که قابلیت رتبهگیری از گوگل را دارد!
8. بخش بک لینکهای از بین رفته سایت Lost backlink
برای جلوگیری از افت وبسایت خود وارد ابزار ahrefs شوید تا سایتهایی که برای شما بک لینک نمیزنند یا بازدهی بالایی ندارند را مشاهده کنید. سپس به سراغ سایتهایی بروید که از اعتبار بیشتری برخوردار هستند و بک لینکها بر رتبه و ایمپرشن سایت شما تاثیر مثبتی میگذارند.
اکانت ابزار Ahrefs پرمیوم با اکانت free چه تفاوتی دارد؟
اگر میخواهید دسترسی کاملی به تمامی بخشهای ابزار Ahrefs ، از جمله تحلیل دقیق بک لینکها، تحقیق کلمات کلیدی با دادههای گسترده، بررسی ترافیک ارگانیک سایت و آنالیز کامل آن داشته باشید؛ از اکانت پرمیوم استفاده کنید. در نسخه پرمیوم این ابزار، کاربران میتوانند گزارشهای نامحدود دریافت کنند، تاریخچه دادهها را مشاهده کرده و از ویژگیهایی مانند Site Audit برای بخش فنی سایت بهرهمند شوند!
در ضمن امکان مشاهده تمامی بک لینکهای یک دامنه و مقایسه چندین سایت به صورت همزمان وجود دارد. در مقابل، اکانت رایگان Ahrefs دارای محدودیت است، بهطوری که فقط میتوانید برای دانلود دادههای کلی سایت خود وارد این ابزار آنلاین شوید. پس اگر جز کاربران نسخه Free این ابزار جهانی هستید، به اطلاعات محدودی در مورد بک لینکها، کلمات کلیدی و تحلیل رقبا دسترسی پیدا میکنید.
از دیگر تفاوتهای اکانت ابزار ahrefs پرمیوم با اکانت Free، ارزیابی بخش فنی سایت است. همانطور که گفتیم در نسخه رایگان محدودیتهای جدی وجود دارد و امکان پیگیری تغییرات سئو(بک لینکها) قفل شده است. در نتیجه اکانت رایگان تنها برای بررسیهای سطحی استفاده میشود، پس برای پیادهسازی استراتژیهای جدید سئو، اشتراک پرمیوم این ابزار را تهیه کنید.
مزایا و کاربردهای ابزار ahrefs
Ahrefs یکی از ابزارهای ضروری برای سئوکارها و دیجیتال مارکترها است، زیرا دادههای گسترده و دقیقی در مورد بک لینکها، کلمات کلیدی، تحلیل رقبا، گزارش افت یا بهبود رتبه سایت ارائه میدهد. به این ترتیب این ابزار کاربردی به کاربران کمک زیادی کرده تا استراتژیهای سئوی خود را بهینه کنند.
با استفاده از این ابزار ارتقا یافته فرصتهای جدیدی برای لینکسازی به وجود میآید تا در نتیجه عملکرد سایت در نتایج جستجو بهبود پیدا کند. با امکاناتی مانند تحلیل SERP، بررسی ترافیک رقبا و پیشنهاد کلمات کلیدی، Ahrefs به یکی از محبوبترین ابزارهای آنلاین دنیا تبدیل شده است! برخی از مهمترین مزایا و کاربردهای آن شامل موارد زیر میشود:
- دریافت گزارشات هفتگی و ماهانه: امکان دریافت گزارشهای هفتگی و ماهانه برای پیگیری تغییرات سئو و عملکرد سایت وجود درد.
- تحلیل تاریخچه SERP: با ورود به بخش تاریخچه سرپ میتوانید تغییرات صفحات اخیر را براساس الگوریتم گوگل مشاهده کنید.
- جستجو کلمات کلیدی گوگل یا موتورهای جستجو: دریافت کلمات کلیدی از آسان به سخت برای موتورهای جستجویی مانند گوگل، یوتیوب، آمازون و بینگ.
- میزان رشد یا افت بک لینکها: با استفاده از این ابزار میتوانید تغییرات پیش آمده در تعداد بک لینکهای سایت را بررسی کنید تا در صورت افت به سراغ استراتژی جدیدتری بروید.
- ارائه گزارش Site Explorer: در این ابزار امکان بررسی جزئیات دامنه، میزان ترافیک ارگانیک سایت، بک لینکها و رتبهبندی صفحات وجود دارد.
- مشاهده تعداد کلیکها بر اساس کلمات کلیدی: برای دریافت گزارشی جامع، کافی است وارد این ابزار دقیق شوید تا نرخ کلیک و ارزیابی عملکرد کلمات کلیدی در نتایج جستجو را مشاهده کنید.
سخن پایانی
اگر سئوکار، تولیدکننده محتوای وبسایت و یا دیجیتال مارکتر هستید، لازم است با بخشهای مختلف ابزار ahrefs آشنا شوید تا بتوانید از قابلیتها و مزایای هر بخش به منظور رفع نقاط ضعف و بهبود رتبه سایت، استفاده کنید. این ابزار جامع و کاربردی امکان تحقیق کلمات کلیدی، تحلیل بک لینک رقبا و بررسی ترافیک ارگانیک سایت را در اختیار شما قرار میدهد. پس با بررسی معرفی ابزار ahrefs و کاربردهای آن در سئو میتوانید به درک جامعی از این سایت آنلاین برسید تا هم از امکانات نسخه پرمیوم و هم نسخه رایگان آن بهرهمند شوید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
نقش APIهای گوگل در سئو [معرفی 5 مورد از بهترین نمونه API]
APIهای گوگل یکی از مهمترین ابزارهای سئو شناخته میشود که باعث میشود ترافیک سایت شما به صورت طبیعی افزایش پیدا کند. در نتیجه، احتمال این که مخاطبان هدف وارد سایت شما شوند، بیشتر است. به همین دلیل میتوانید روی این موضوع سرمایهگذاری کنید و با تبدیل مخاطبان هدف به مشتریان واقعی، سود خود را از یکی کسب و کار آنلاینتان تا حد قابل توجهی افزایش دهید. با این حال، لازم است که در این زمینه دانش تخصصی داشته باشید. بهترین مرجع برای کسب دانش تخصصی در این زمینه، شرکت در دوره سئو باکس ژاکت است.
چگونه نرخ پرش (Bounce Rate) را کاهش دهیم؟
کاهش نرخ پرش (Bounce Rate) یکی از بهترین راهکارهایی است که شما میتوانید برای موفقیت سایت خود انجام دهید. به طور عادی، زمانی که شما برای رسیدن به یک جواب خاص در گوگل سرچ میکنید، انتظار دارید که سریعاً به جواب سوال خود برسید و دوست ندارید که موضوعات اضافی را بخوانید. در این شرایط، اگر وارد سایتی شوید که ببینید بیش از اندازه طفره رفته است و جواب شما را نمیدهد، خیلی زود از این سایت خارج میشوید. این حالت با نام نرخ پرش یا بانس ریت شناخته میشود.
آشنایی با انواع کلمات کلیدی
شناخت انواع کلمات کلیدی اهمیت بسیار زیادی در بهبود جایگاه سایت شما در میان سایر رقبا دارند. به همین دلیل هم باید برای تمام محتواهای سایت خود، از محتواهای وبلاگ گرفته تا محصول نویسی، از این کلمات کلیدی استفاده کنید. شما باید در محتواهای خود به شکل کاملاً درست و کاربردی از کلید واژه استفاده کنید تا بتوانید جایگاه سایت خود را نسبت به سایر رقبا در گوگل ارتقا دهید.
این موضوع برای متخصصان سئو، طراحان سایت، صاحبان کسب و کارها، تولید کنندگان محتوا و هر فردی که در زمینه گوگل و سایت فعالیت میکند، ضرورت دارد و باید اطلاعات کاملی در این زمینه به دست بیاورند. در ادامه، انواع کلمات کلیدی را به شما معرفی میکنیم و توضیح میدهیم که از لحاظ هدف کاربر و طول کلمه، این کلیدواژهها چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند و بهتر است که از کدام یک استفاده کنید.
افزایش بازدید سایت با راه های تضمینی
افزایش بازدید سایت باعث میشود که در میان رقبا در موتور جستجوی گوگل، سایت شما در نتایج اولیه نمایش داده شود. با انجام این کار، زمانی که افراد درباره موضوعات حوزه کسب و کار شما سرچ میکنند، سایت شما در سایتهای اولیه نمایش داده میشود و احتمال این که آنها روی سایت شما کلیک کنند، بسیار بالاست.
پس زمانی که افراد بیشتری وارد سایت شما شوند، هم ترافیک سایتتان بهبود پیدا میکند و هم احتمال این که به مشتری تبدیل شوند، زیاد است. به همین دلیل تمام این موارد باعث میشوند که شما مشتریان زیادی به دست بیاورید تا بتوانید از این طریق، سود قابل توجهی دریافت کنید.
لیست کامل ابزارهای گوگل برای سئو
برای بهینهسازی سایت و جذب ترافیک بیشتر از موتور جستجوی گوگل، استفاده از ابزارهای گوگل برای سئو به یکی از ارکان اساسی تبدیل شده است. این ابزارها که هرکدام ویژگیها و کارکردهای منحصر به فردی دارند، به شما این امکان را میدهند که عملکرد سایت خود را بهبود بخشیده و آن را در صدر نتایج جستجوی گوگل قرار دهید. ابزارهای گوگل برای سئو نه تنها برای تحلیل و رصد وضعیت سایت شما مفید هستند، بلکه به شما کمک میکنند که مشکلات فنی سایت را شناسایی و رفع کنید و حتی استراتژیهای بهینهسازی محتوا را برای کلمات کلیدی هدفمند تعیین کنید. ما قبلاً در مقالهای با عنوان ابزارهای سئو لیست کاملی از ابزارهایی که هر متخصص سئو باید آنها را بشناسد به شما معرفی کردهایم که بد نیست به آن هم نگاهی بیاندازید.
ترفندهای افزایش کلیک گوگل
افزایش کلیک گوگل یکی از عوامل کلیدی برای جذب ترافیک ارگانیک بیشتر به سایت شماست. اگر میخواهید رتبه صفحاتتان در نتایج جستجو بهبود یابد و کاربران بیشتری روی لینکهایتان کلیک کنند، باید تکنیکهای خاصی را به کار ببرید. در این مقاله، با روشهای مؤثر و کاربردی برای افزایش کلیک در گوگل آشنا میشوید که میتوانند تاثیر زیادی در رشد سایت شما داشته باشند. برای آشنایی با روش های افزایش کلیک گوگل لازم است که در ابتدا با مفهوم نرخ کلیک یا CTR آشنا شوید.
دیدگاهتان را بنویسید