گوگل دیسکاور چیست و چگونه وارد Discover شویم؟
گوگل همواره به سلیقه و نیاز کاربر دقت میکند و میکوشد تا محتوایی را به او نشان دهد که مطابق با علاقه و خواستهاش باشد. حتماً برای شما هم پیش آمده که قصد دارید چیزی را در گوگل کروم خود سرچ کنید اما قبل از ورود به آن، Google در مرورگر کروم موبایل محتوایی را به شما نمایش میدهد که همان موضوعی را شامل میشود که به دنبالش بودهاید. این همان سرویس گوگل دیسکاور است که در این مقاله میخواهیم در رابطه با آن اطلاعات ارزشمندی را به شما ارائه دهیم. در این مقاله ابتدا خواهیم گفت که گوگل دیسکاور چیست، در کجا میتوانیم آن را مشاهده کنیم و پس از آن در رابطه با راههای ورود به Google Discover راهکارهای کاربردی را به شما ارائه میدهیم. در انتها خواهیم گفت که چه نوع محتواهایی در دیس کاور گوگل نمایش داده میشوند؛ با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
گوگل دیسکاور چیست؟
در پاسخ به سوال گوگل دیسکاور چیست؟ باید گفت که گوگل دیسکاور (Google Discover) یکی از ابزارها و سرویسهای قدرتمند گوگل است که امروزه بسیار متوجه قرار گرفته است. این پلتفرم، با استفاده از هوش مصنوعی و الگوریتمهای پیچیده، محتوایی را که مطابق با علایق و سلیقه کاربران است، به آنها پیشنهاد میدهد. برخلاف جستجوهای معمولی در گوگل که بر اساس کلمات کلیدی انجام میشوند، در گوگل دیسکاور، کاربران با محتوایی روبرو میشوند که بر اساس سلیقه و علایق، مشاغل، فعالیتها و تاریخچه جستجوی خود انتخاب میشوند.
این ابزار به کاربران این امکان را میدهد که به راحتی محتوای جدید و مفید را کشف کنند، حتی بدون اینکه به دنبال آن بگردند. همچنین به کاربران اجازه میدهد تا به صورت شخصیسازی شده، محتوای مورد علاقه خود را در قالب یک فید خبری دریافت کنند.
گوگل دیسکاور (google discover) کجاست؟
محتواهای گوگل دیسکاور بر روی صفحه اصلی گوگل برای کاربرانی که با حساب گوگل خود از طریق کامپیوتر وارد شدهاند و همچنین در اپلیکیشنهای گوگل و کروم (Chrome) برای دستگاههای اندروید و iOS قابل دسترسی و مشاهده است. کاربران با دسترسی به گوگل Discover، میتوانند به طور مستقیم به محتوای تازه و مفید دسترسی پیدا کنند که بر اساس علایق، سلیقهها و فعالیتهای آنها انتخاب شده است، بدون اینکه به صورت مستقیم در گوگل جستجو کنند.
برای دیدن نتایج و عملکرد محتوای خود در گوگل دیسکاور کافیست به سرچ کنسول (Search Console) وبسایت خود بروید و در قسمت سمت چپ که منوی سرچ کنسول قرار دارد در قسمت Performance به بخش Discover وارد شوید. اگر گزینه Discover در قسمت پرفورمنس برای شما وجود نداشت، نشانه این است که محتوای شما وارد دیسکاور گوگل نشدهاست و برای ورود به آن لازم است تا راههایی که در ادامه ذکر میکنیم را انجام دهید.
برای دیده شدن در گوگل دیسکاور چکار کنیم؟
برای ورود به گوگل دیسکاور (Google Discover) و دیده شدن در آن میتوان از راههای مختلفی اقدام کرد از جمله:
- تولید محتوای همیشه سبز
- پایبندی به الگوریتمهای گوگل و بهینه سازی وبسایت
- سئوی ویدیو و تصاویر سایت
- استفاده از عناوین کاربرپسند و جذاب
در ادامه درمورد هر روش بیشتر توضیح میدهیم.
تولید محتوای با کیفیت و همیشه سبز
اولین گام برای ورود به گوگل دیسکاور، تولید محتوای با کیفیت و مطالبی که همیشه بهروز و جذاب باشند، است. محتواهایی که توجه کاربران را به خود جلب کنند و مشکلات و نیازهای آنها را حل کنند، احتمال نمایش در دیسکاور را افزایش میدهند. اگر نمیدانید منظورمان از محتوای همیشه سبز چیست، توصیه میکنیم مقاله محتوای همیشه سبز را مطالعه کنید.
بهینه سازی سایت و پایبند به الگوریتم های گوگل
اطمینان از اینکه سایت شما بهینه شده است و بهروزرسانیهای مورد نیاز برای رعایت الگوریتمهای گوگل را انجام دادهاید، به شما کمک میکند تا محتوایتان بهتر دیده شود. این موضوع شامل بهینهسازی سرعت بارگذاری، استفاده از HTTPS، بهینهسازی و ریسپانسیو بودن سایت برای موبایل و سایر عوامل موثر بر سئو وبسایت است.
برای درک عمیق نحوه بهینهسازی سایت دوره آموزشی سئو سایت ژاکت آکادمی را از دست ندهید! در این دوره کامل، نحوه سئو داخلی، خارجی و سئوی فنی را بطور کامل یاد گرفته و میتوانید سایت خود را به رتبههای برتر گوگل برسانید. جهت مشاهده دوره با 50% تخفیف ویژه بر روی بنر زیر کلیک نمایید.
سئو کردن تصاویر و ویدیوهای سایت
برای ورود به دیسکاور، تصاویر و ویدیوهای شما باید طبق اصول SEO بهینه شوند. استفاده از تگهای ALT برای تصاویر، بهینهسازی نام فایلها و اضافه کردن توضیحات مرتبط و همچنین بهینهسازی ویدیوها با استفاده از توضیحات کامل و کیفیت بالا، به نمایش در دیسکاور کمک میکند.
استفاده از عناوین جذاب و کاربر پسند
استفاده از عناوین جذاب و درگیر کننده برای محتواها، کاربران را ترغیب به کلیک بر روی لینکهای دیسکاور میکند. عناوینی که خلاصه و مفید باشند و دقیقا محتوای مقاله را بازتاب دهند، احتمال نمایش در دیسکاور را افزایش میدهند.
انواع محتوا در دیسکاور گوگل کدامند؟
حال که روشهای ورود به گوگل دیسکاور را گفتیم، شاید بخواهید که برای ورود به دیسکاور تولید محتوای بیشتری انجام دهید. در ادامه، انواع محتواهایی که در Google Discover نمایش داده میشوند را ذکر میکنیم که با توجه به ماهیت وبسایتتان بتوانید به نوع محتوای تولیدی خود برای ورود به Discover گوگل سمت و سو دهید.
با توجه به تنوعی که در سلیقهها و نیازهای مختلف افراد وجود دارد، در گوگل دیسکاور، انواع محتوا متنوعی قرار میگیرند که شامل موارد زیر میشوند:
- محتواهای ترند (Trends)
- اخبار (News)
- محتوای همیشه سبز (Evergreen Contents)
- پیشنهاد محصول و تبلیغات (Ads & Market Offering)
- تصاویر و اینفوگرافی (Images)
- ویدیو (Videos)
در ادامه مقاله خواهیم گفت که منظور از هر نوع محتوا چیست.
محتوای ترند (Trends)
این نوع محتوا شامل مطالبی است که در حال حاضر مورد توجه کاربران هستند. این مطالب اغلب به رویدادها، موضوعات روز، چالشهای اجتماعی و فرهنگی و حوادث جهانی پرداخته و بر اساس جستجوها و علاقههای کاربران انتخاب میشوند. مانند: اخبار همهگیری کرونا در زمانی که ویروس کووید19 در جهان همه گیر شده بود.
محتواهای خبری (News)
این دسته شامل اخبار تازه و مهم از دنیای سیاست، اقتصاد، فرهنگ و هر زمینه دیگری است که به صورت خبری منتشر میشود و به روز رسانیهای روزانه از وقایع جهانی و ملی را در بر میگیرد.
مانند: وضعیت آب و هوای شهری که در آن هستید، نوسانات قیمت ارز و طلا و…
محتواهای همیشه سبز (Evergreen Contents)
این نوع محتوا شامل مطالبی است که به طور مداوم جذاب و مورد نظر کاربران هستند و از طریق جستجوهای متداول به دسترس هستند، مانند: راهنماها، نکات عملی و مطالب آموزشی.
تبلیغات و پیشنهاد محصول (Ads & Market Offering)
در گوگل دیسکاور، تبلیغات و پیشنهادهای محصولات بر اساس علایق و فعالیتهای کاربران نمایش داده میشوند، که برای تبلیغدهندگان فرصتی برای رسیدن به مخاطبین خود با ارائه محتوای مرتبط فراهم میآورد. به عنوان مثال: اگر در چند روز اخیر قصد خرید گوشی موبایل را داشتهاید و تاریخچه جستجوی شما بیشتر قیمت موبایل یا مدلهای مختلف موبایل است، Google Discover به شما محصولاتی را در این خصوص پیشنهاد میدهد که میتوانید از آن طریق به صفحه فروشنده آن وارد و موبایل مورد نظر خود را مشاهده نمایید.
استفاده از اینفوگرافیک و تصاویر (Images)
این نوع محتوا شامل نمودارها، اطلاعات تصویری و اینفوگرافیکهای جذاب است که به طور گسترده در دیسکاور برای مصرف کاربران نمایش داده میشوند.
محتواهای ویدیویی (Videos)
ویدیوهای متنوعی از جمله ویدیوهای آموزشی، خبری، تفریحی و تبلیغاتی که به صورت جذاب و تاثیرگذار برای کاربران نمایش داده میشوند و به شکلی جذاب محتوای دیسکاور را تنوع میبخشند.
علت اهمیت ورود به google discover چیست؟
ورود به گوگل دیسکاور اهمیت بسیاری برای برندسازی، افزایش ترافیک سایت و شناخت بهتر مخاطبان دارد از جمله:
- کمک به برندینگ
- افزایش ترافیک وبسایت
- شناخت بیشتر کاربران و مخاطبان سایت
که در ادامه هریک را بهصورت کامل بررسی خواهیم کرد.
کمک به برندسازی
حضور در Google Discover به شما کمک میکند تا برندتان را در معرض دید تعداد بیشتری از کاربران قرار دهید. زمانی که محتوای شما توسط کاربران در Discover مشاهده میشود، به معنای ارائه یک تجربه مثبت و مفید برای آنها است که در نهایت به تقویت برند و شناخت برند کمک میکند.
افزایش ترافیک سایت
رود به Google Discover میتواند برای شما منابع جدیدی از ترافیک سایت را فراهم کند. زمانی که محتوای شما به صورت پیشنهادی به کاربران نمایش داده میشود، احتمال کلیک بر روی لینک سایت شما افزایش پیدا میکند که به تبع آن، ترافیک سایت نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
شناخت بیشتر مخاطبان سایت
با ورود به Google Discover، شما میتوانید با نظرسنجیها و آمار کاربری که طریق از وبسایت به دست میآید محتواهای خود را بررسی میکنند. این اطلاعات میتواند به شما کمک کند تا بفهمید که کاربران دقیقا به چه نوع محتوایی علاقه دارند و چه موضوعاتی برای آنها جذاب است، که در نتیجه بهبود استراتژی تولید محتوا و بهینهسازی محتواهای شما را به همراه دارد.
نتیجه
در این مقاله بررسی کردیم که دیسکاور چیست و از آنجایی که Google Discover به کاربران امکان میدهد تا به صورت شخصیسازی شده محتوای مورد علاقه خود را در قالب یک فید خبری دریافت کنند، حضور در این پلتفرم میتواند برای برندسازی، افزایش ترافیک سایت و شناخت بیشتر مخاطبان بسیار ارزشمند باشد. با توجه به الگوریتمهای پیچیده و هوش مصنوعی که استفاده میشود، محتوای ترند، خبری، همیشه سبز، تبلیغاتی، اینفوگرافیک و تصاویر، ویدیوها و بسیاری دیگر از انواع محتوا در دیسکاور نمایش داده میشود.
برای ورود به این پلتفرم نوع محتوا و مواردی که از اهمیت بالایی برخوردارند را به شما گفتیم. بهطور کلی، حضور در گوگل دیسکاور به شما کمک میکند تا برند خود را بهتر معرفی کنید، ترافیک سایت خود را افزایش دهید و بازخورد دقیقتری از مخاطبان خود دریافت کنید.
سوالات متداول
گوگل دیسکاور یعنی چه؟
- گوگل دیسکاور (Google Discover) پلتفرم خبری و پیشنهاد دهنده متحوا گوگل است که بر اساس جستجو و سلایق شما با استفاده از هوش مصنوعی (AI) خود به شما محتواهایی را در نرم افزار گوگل یا کروم پیشنهاد میدهد تا بدون جستجو و گشتن، به محتواهای مورد علاقه خود به راحتی دسترسی داشته باشید.
از کجا بفهمیم وارد دیسکاور گوگل شدهایم؟
- بهترین راه اینکه متوجه شوید وارد Discover شدهاید این است که از قسمت منوی سرچ کنسول که به سایت خود متصل کردهاید وارد بخش Performance > Discover شوید و آنجا صفحاتی که وارد دیسکاور شدهاند را بررسی کنید. اگر این گزینه در منوی گوگل سرچ کنسول شما نبود یعنی هیچ محتوایی از سایت شما وارد دیسکاور گوگل نشده است.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
پیلار و کلاستر چیست؟
پیدا کردن پیلارکلاسترینگ رقبا به عنوان یک استراتژی کلیدی در تحلیل بازار و توسعه کسبوکار به شمار میرود. در دنیای رقابتی امروز، شناخت رقبا و تحلیل ساختار بازار برای موفقیت هر سازمانی ضروری است. پیلارکلاسترینگ به فرآیندی گفته میشود که در آن شرکتها، محصولات یا خدمات مشابه بهطور گروهی و خوشهای در یک الگوی مشخص دستهبندی میشوند.
این نوع تحلیل به کسبوکارها کمک میکند تا نقاط قوت و ضعف رقبای خود را شناسایی کرده و استراتژیهای موثری برای پیشی گرفتن از آنها تدوین کنند. در ادامه، به بررسی روشها و ابزارهای مورد استفاده برای پیدا کردن پیلارکلاسترینگ رقبا و اهمیت آن در تصمیمگیریهای استراتژیک خواهیم پرداخت
معرفی ابزار ahrefs و کاربردهای آن در سئو
یکی از بهترین ابزارهای سئو و دیجیتال مارکتینگ Ahrefs است که کاربردها و مزایای زیادی همچون آنالیز بک لینک رقبا، تحلیل کلمات کلیدی، موقعیت وبسایت و ارزیابی ترافیک ارگانیک دارد. بنابراین اگر کارشناس سئو، تولیدمحتوا و یا یک دیجیتال مارکتر هستید، ابتدا با بخشهای مختلف این ابزار و کاربردهای آن آشنا شوید، سپس برای استفاده از ahrefs اکانت پرمیوم آن را تهیه کنید.
از طریق نسخه غیررایگان آن، سئو وبسایت خود را بهبود دهید و با استفاده از اطلاعات جامع، دقیق و درستی که در اختیارتان میگذارد، استراتژی جدید برنامهریزی کنید. Ahrefs با ارائه دادههای دقیق درباره لینکسازی، به بهبود استراتژیهای سئو کمک میکند. همچنین دارای قابلیت Site Audit است، به این معنی که مشکلات فنی سایت را شناسایی کرده و راهکارهایی برای بهینهسازی ارائه میدهد. در ادامه به صورت کامل به معرفی ابزار ahrefs و کاربردهای آن در سئو خواهیم پرداخت.
تفاوتهای آنالیتیکس Universal و GA4
بدون شک یکی از پرکاربردترین ابزارهای تحلیل داده برای وبسایتها، Google Analytics است که به استارتاپهای کوچک و بزرگ کمک میکند تا با درک رفتار کاربران به نیازهای اصلی آنها پاسخ دهند. اما در سال اخیر، گوگل نسخه جدیدی از این ابزار را با نام GA4 معرفی کرده است که تفاوتهایی با نسخه قبلی، Universal Analytics دارد.
مهمترین تفاوت این دو نسخه در نحوه جمعآوری، تجزیه و تحلیل دادهها است، بهطوری که GA4 طراحی رویداد محورتری دارد. بنابراین هر تعامل کاربر (مثل کلیک، اسکرول یا ارسال فرم ثبت نام) به عنوان یک رویداد مستقل ثبت میشود.
از آنجایی که گوگل آنالیتیکس یونیورسال اعتبار خود را بعد از 1 جولای سال 2023 از دست داده است، بسیاری از کاربران و صاحبان مشاغل اینترنتی به دنبال یادگیری GA4 هستند تا بتوانند از قابلیتهای جدید آن برای بهینهسازی عملکرد وبسایت خود استفاده کنند. پس با ما در این مقاله از ژاکت آکادمی همراه باشید تا با تفاوتهای آنالیتیکس Universal و GA4 بیشتر آشنا شوید.
تست سرعت لود سایت [ معرفی 5 ابزار تست]
تحقیقات نشان میدهد که اگر یک سایت بیش از ۳ ثانیه برای لود شدن زمان ببرد، درصد قابل توجهی از کاربران آن را ترک میکنند. این مسئله نهتنها بر تجربه کاربری، بلکه بر سئو و نرخ تبدیل سایت نیز تأثیر میگذارد. بنابراین، تست سرعت لود سایت امری ضروری است که به صاحبان وبسایتها کمک میکند تا عملکرد سایت خود را بهینه کرده و رضایت کاربران را افزایش دهند. در این مقاله، ابزارهای فوق حرفهای برای تست سرعت لود سایت را معرفی کرده و روشهای بهینهسازی آن را بررسی میکنیم.
بهینه سازی نرخ تبدیل یا CRO چیست؟ [ بررسی 9 تکنیک های جدید در CRO]
تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان وفادار، هدف اصلی هر کسبوکار آنلاینی محسوب میشود. اینجاست که مفهوم بهینهسازی نرخ تبدیل (Conversion Rate Optimization – CRO) اهمیت پیدا میکند.
CRO مجموعهای از روشها و تکنیکهاست که به کمک آن میتوان تجربه کاربری را بهبود بخشید، موانع مسیر خرید را کاهش داد و کاربران بیشتری را به انجام اقدام موردنظر (مانند خرید، ثبتنام یا پر کردن فرم) ترغیب کرد. این فرآیند نه تنها باعث افزایش سودآوری میشود، بلکه با استفاده بهتر از ترافیک موجود، هزینههای جذب مشتری را نیز کاهش میدهد.
در این مقاله، به بررسی تکنیک های جدید CRO میپردازیم و درباره راهکارهای نوینی که میتوانند تاثیر چشمگیری در بهبود نرخ تبدیل وبسایت شما داشته باشند، توضیحاتی ارائه میدهیم. اگر به دنبال افزایش فروش، بهینهسازی تعامل کاربران و کسب نتایج بهتر از استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ خود هستید، این مقاله راهنمای جامعی برای شما خواهد بود.
نقش APIهای گوگل در سئو [معرفی 5 مورد از بهترین نمونه API]
APIهای گوگل یکی از مهمترین ابزارهای سئو شناخته میشود که باعث میشود ترافیک سایت شما به صورت طبیعی افزایش پیدا کند. در نتیجه، احتمال این که مخاطبان هدف وارد سایت شما شوند، بیشتر است. به همین دلیل میتوانید روی این موضوع سرمایهگذاری کنید و با تبدیل مخاطبان هدف به مشتریان واقعی، سود خود را از یکی کسب و کار آنلاینتان تا حد قابل توجهی افزایش دهید. با این حال، لازم است که در این زمینه دانش تخصصی داشته باشید. بهترین مرجع برای کسب دانش تخصصی در این زمینه، شرکت در دوره سئو باکس ژاکت است.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
به نظر من که سئو کار میکنم دیسکاور روی صفحه محصول یا دسته بندی بیشتر جواب میده و اکثرن سایت های فروشگاهی میرن داخل دیسکاور گوگل
من خودم یه سایت فروشگاهی دارم و لاستیک موتور میفروشم. یه روز رفتیم دیسکاور و 4 مدل از محصولات مون کلن ناموجود شد. انقدری که سفارش و زنگ خورامون رفت بالا. واقعا دیسکاور خیلی چیز خفن و خوبیه