درآمد سئو در ایران چقدر است؟ بررسی حقوق متخصص سئو در ایران
با گسترش کسب و کارهای دیجیتال، نیاز به تخصص سئو بیش از هر زمانی در میان بیزینسها پر رنگ شده است. اما سوالی که اکثر افراد پیش از ورود به این تخصص میپرسند در رابطه با درآمد سئو و بازارکار آن است. حتی صاحبین کسب و کارها و مدیران دیجیتال مارکتینگ نیز برای تخمین هزینه نیرو و بودجه بندی به دنبال دانستن میزان دست مزد و درآمد متخصصان سئو هستند.
در این مقاله قصد داریم، به بررسی مباحثی مانند میزان درآمد سئوکاران، روشهای کسب درآمد از سئو و عوامل موثر بر تعیین حقوق کارشناسان بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو (SEO) بپردازیم. پس همراهمان بمانید.
درآمد سئو و حقوق آن در ایران به چه صورت است؟
حقوق و میزان درآمد متخصص سئو در ایران مقدار مشخصی ندارد. مقدار آن با توجه به مهارتهای فرد، وظایفی که برعهده میگیرد، تجربه و تخصصش و همچنین سختی پروژه مشخص میشود. از طرفی عواملی مانند نحوه کار کردن (گروهی یا انفرادی) یا فریلنسر یا استخدام بودن، روی حقوق سئوکار اثر میگذارند که در بخش بعد میگوییم.
حقوق کارمندی سئو
درآمد شغل SEO اگر بخواهید در یک شرکت استخدام شوید، در حد یک کارمند است. با اینحال امنیت شغلی مناسبی خواهید داشت. شما میتوانید ابتدا مهارتهای لازم در این زمینه را یاد بگیرید و سپس برای استخدامشدن اقدام کنید. البته حقوق نهایی شما بستگی به نوع شرکت و شهری دارد که در آن زندگی میکنید. با وجود این، بررسی سایتهایی که آگهیهای استخدام را منتشر میکنند، نشان میدهد که شرکتها بهطور میانگین برای استخدام سئوکار حاضر هستند حقوق وزارت کار را پرداخت کنند. بعضی از شرکتها در کنار آن مزایایی مانند پاداش را نیز در نظر میگیرند که حقوق متخصص سئو را افزایش میدهد.
درآمد فریلنسری سئو
برخی افراد دوست دارند در خانه کار کنند یا فریلنسر باشند. درآمد سئوکار فریلنسر یا آزادکار بستگی به تعداد پروژههایی دارد که بهدست میآورد. البته از مزایای فریلنسر بودن این است که سئوکار میتواند همزمان چندین پروژه را با یکدیگر جلو ببرد. گزارشها نشان میدهند که این افراد بهطور میانگین برای هر پروژه تقریبا 2 میلیون و 700 هزار تومان دریافت میکنند. طبق همین گزارش، اکثر آنها 2 تا 4 پروژه را در دست دارند. بنابراین درآمد شغل سئو اگر فریلنسر باشید، ماهیانه بین 15 میلیون و 400 هزار تومان تا 20 میلیون تومان است. البته تاکید میکنیم، وسعت پروژه، سختی آن و تعداد پروژهها ممکن است این اعداد را کمتر یا بیشتر کنند.
درآمد سئو بصورت دلاری
حقوق متخصص سئو که قادر است پروژههای خارجی بگیرد، بدون تردید بیشتر است. مثلا گزارشها نشان میدهند متخصصان سئو در آمریکا سالیانه 70 هزار دلار درآمد دارند و میانگین حقوق برای آنها نزدیک به 66 هزار دلار است. اگر میخواهید درآمد دلاری داشته باشید، پلتفرمهای فریلنسری مختلف خارجی به شما کمک میکنند با ارزیابی پروژههای مختلف و فرستادن درخواست و رزومه خود، آنها را دریافت کنید. مبلغ هر پروژه نیز بستگی به نوع آن دارد. برخی افراد هم موفق میشوند با شرکتهای خارجی که دنبال نیروی کار فریلنسر میگردند، همکاری کنند و درآمد مشخصی داشته باشند.
چگونه از سئو کسب درآمد داشته باشیم؟
حقوق سئوکار به روشهای مختلف ممکن است کم یا زیاد باشد. همه چیز به این بستگی دارد که از این تخصص خود چطور استفاده کنید و درآمد داشته باشید. چند روش برای کسب درآمد از سئو را در ادامه بیشتر در رابطه با آنان توضیح میدهیم.
- استخدام شدن در شرکت
- راه اندازی وبسایت و فروش خدمات یا محصولات
- خدمات مشاوره سئو
- ایجاد وبلاگ و کسب درآمد از تبلیغات
استخدام در شرکتهایی که به سئو نیاز دارند
سادهترین راه برای داشتن درآمد سئو، کار برای شرکتهایی است که به چنین متخصصی نیاز دارند. اکثر شرکتها چنین فردی را استخدام میکنند تا رتبه سایت آنها را در موتورهای جستجو افزایش دهد. شما بهعنوان یک سئوکار مسئول تولید محتوا، بهینهسازی صفحات و اجرای استراتژیهای مختلف هستید تا ترافیک سایت مربوطه را افزایش دهید. از مزایای استخدام در این شرکتها استفاده از منابع دیگران، آشنایی با کار تیمی و کسب تجربه است.
ایجاد یک وب سایت و فروش خدمات و محصولات
درآمد متخصص سئو که از علم خود برای ایجاد یک وبسایت و فروش خدمات و محصولات استفاده کند، بسیار زیاد است. با توجه به اینکه اکثر افراد امروزه خریدهای خود را بهصورت اینترنتی انجام میدهند، شما میتوانید یک فروشگاه الکترونیکی داشته باشید و آن را به رتبههای بالا برسانید. نکته مثبت چنین اقدامی این است که فروشگاه شما هر سال گسترش پیدا میکند و درآمد بیشتری خواهید داشت. همچنین پس از مدتی میتوانید برند خود را بیشتر جا بیاندازید و معروفتر شوید.
ارائه خدمات مشاوره سئو
یکی دیگر از راههایی که با استفاده از آن میتوانید درآمد خود را افزایش دهید، ارائه خدمات مشاوره سئو است. شما با مشتری توافق میکنید در ازای انتقال دانش و تخصص خود، مبلغ مشخصی را دریافت کنید. این مبلغ معمولا بهصورت ساعتی مشخص میشود و مقدار آن به عوامل زیر بستگی دارد:
- شهرت و سابقه شما.
- سالها تجربه و نتایجی که کسب کردهاید.
- نیازهای مشتری و نوع پروژه.
ایجاد سایت وبلاگ و کسب درآمد از تبلیغات
اگر علاقه خاصی در زندگی دارید، میتوانید با ساخت یک سایت محتواهای مختلف درباره آن تولید کنید. پس از مدتی این سایت وبلاگ شما ترافیک بالایی جذب خواهد کرد و میتوانید از تبلیغات درآمد داشته باشید. توجه کنید برای نتیجهگیری بهتر باید مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید، محتوایی تولید کنید که به آن نیاز داشته باشند و متمایز از رقبای خود باشید. کسب درآمد از تبلیغات یک جریان درآمدی منفعل است و با افزایش ترافیک سایت خود میتوانید هر ماه مبلغ دریافتی را افزایش دهید.
راههای دیگری نیز برای کسب درآمد از سئو وجود دارد که عبارتند از:
- ساخت و فروش یک نرمافزار سئو
- آموزش دادن به افراد علاقهمند به بهینهسازی سایت
- فروش دروس و دورههای آنلاین سئو
- برگزاری سمینار و وبینارهای آموزشی
برای کسب درآمد از سئو چه کارهایی لازم است انجام دهیم؟
اگر میخواهید در این زمینه متخصص شوید و به کسب درآمد بپردازید، باید مراحلی را پشت سر بگذارید و مهارتهای خود را در زمینههای مختلف افزایش دهید. تعدادی از مهمترین آنها را در ادامه توضیح میدهیم.
- شرکت در دورههای معتبر سئو
- درک عملکرد موتور جستجو
- درک مفهوم استراتژی سئو
- آشنایی و کار با ابزار
- تسلط به داده و اصطلاحات سئو
- انجام پروژههای متنوع
در ادامه درمورد هرکدام توضیحات تکمیلی ارائه میدهیم:
در دورههای سئو شرکت کنید و مدرک بگیرید
شرکت در دورههای خوب و جامع سئو سایت و گرفتن مدرک نشان میدهد دانش کافی در این زمینه دارید و شایستگی خود را ثابت کردهاید. همچنین میتوانید با درست کردن پروفایل در سایتهایی مانند لینکدین و ارائه مدرک خود در پروفایلتان، اعتبار بیشتری کسب کنید. اگر میخواهید در دورههای دیجیتال مارکتینگ و سئو شرکت کنید، باید دورهای را انتخاب کنید که مهارتهای شما را افزایش دهد، مفاهیم و موضوعات مختلف را بهصورت کامل برایتان بیان کند و بتوانید به مباحث مختلف تسلط پیدا کنید.
رسیدن به درآمد از سئو کار سختی نیست. کافیست با شرکت در دوره سئو جامع آکادمی ژاکت مهارت های لازم برای ورود به این بازارکار را یاد بگیرید و با گرفتن پروژه های مختلف به کسب درآمد از این حوزه بپردازید. برای مشاهده این دوره حرفهای که با ۵۰٪ تخفیف عرضه میشود کافیست بر روی عکس زیر کلیک کنید.
عملکرد موتورهای جستجو برای خزش و ایندکس محتوا را درک کنید
سئو بهمعنای افزایش رتبه سایت است تا کاربران محتوای موردنظرشان را سادهتر پیدا کنند. با آنکه شما باید تولید محتوا را با توجه به مخاطب هدف خود انجام دهید، اما آنها زمانی موفق به پیدا کردن این محتوا خواهند شد که موتورهای جستجو بتوانند آن را کراول کرده و ایندکس کنند. موتورهای جستجو سه عملکرد اصلی زیر را دارند:
- کراول یا خزش: پیداکردن محتوای جدید با دنبال کردن لینکها، بررسی نقشههای سایت و غیره
- ایندکس: درک محتویات یک صفحه و ذخیرهکردن و مرتبکردن محتوا
- رتبهبندی: نشان دادن بهترین محتواها بر اساس رتبه برای عبارتهای جستجویی مرتبط.
اگر میخواهید یک متخصص سئو ماهر شوید، باید این عملکردها را درک کرده و محتوای خود را بهشکلی بهینه کنید که در خدمت کاربران باشد.
درک استراتژیهای سئو و تاکتیکها و دلیل اهمیت آنها
یکی از چیزهایی که حقوق متخصص سئو را میتواند افزایش دهد، تسلط او روی استراتژیهای مختلف سئو و دانشی است که در زمینههای مختلف دارد. از جمله:
- سئو تکنیکال: شما باید با جنبههای تکنیکال و فنی یک سایت و نحوه بهینهسازی آنها برای موتورهای جستجو آشنا باشید. مانند شناسایی مشکلاتی که جلوی کراول و ایندکس شدن سایتتان را میگیرند یا روی تجربه کاربری اثر منفی میگذارند.
- سئو داخلی: محتوا اطلاعات ارزشمند را در اختیار کاربران قرار میدهد و شما باید با استراتژیهای مختلف سئو داخلی، به موتورهای جستجو کمک کنید مرتبط بودن محتوا با نیت کاربر از جستجو را تشخیص دهد.
- تحقیق درباره کلمات کلیدی: با تحلیل دادههای مربوط به کلمات کلیدی میتوانید متوجه شوید مخاطب هدف شما دنبال چه چیزهایی میگردد و استراتژی تولید محتوای خود را طبق آن پیش ببرید.
- سئو خارجی: موتورهای جستجو برای تشخیص محبوبیت یک سایت به عوامل گوناگونی دقت میکنند که یکی از آنها تعداد و کیفیت بک لینکهای آن است. شما بهعنوان سئوکار باید قدرت لینکسازی بالایی داشته باشید و لینکهای معتبر از سایتهای مربوطه بگیرید.
- سئو محلی: شما باید بتوانید رتبه کسبوکارهای محلی را در جستجوهای محلی افزایش دهید.
آشنایی با ابزارهای سئو و نحوه استفاده از آنها
شما باید بتوانید با ابزارهای مختلف سئو مانند گوگل آنالیتیکس، سرچ کنسول و ابزارهای دیگری مانند اچرف و MOZ آشنا باشید و بدانید چطور از آنها به نفع پیشبرد پروژههای خود استفاده کنید. هرکدام از این ابزارها اطلاعاتی را در اختیار شما میگذارند که با توجه به آنها میتوانید رتبه سایتها را افزایش دهید. اگر دانش شما نسبت به ابزارهای سئو کم است توصیه میکنیم در دوره های آموزشی مانند دوره گوگل آنالیتیکس ژاکت آکادمی شرکت نمایید تا از تجربیات اساتید و متخصصان این حوزه بهرهمند شوید و با دید باز تری از این ابزارها استفاده نمایید.
با دادهها و اصطلاحات سئو آشنا شوید
زمانی که با ابزارهای سئو کار میکنید، دادهها و اصطلاحات زیادی را میبینید. بدون آگاهی از این دادهها نمیتوانید عملکرد سایت خود و جایگاه فعلی او را بسنجید و اینکه چه تغییراتی باید برای بهبود آن انجام دهید. بعضی از مهمترین اصطلاحات سئو که باید بدانید عبارتند از:
- جایگاه: شما باید بدانید صفحه شما در چه جایگاهی نسبت به لینکهای اول قرار دارد.
- ایمپرشن: تعداد دفعاتی را مشخص میکند که صفحه شما در صفحه نتایج موتورهای جستجو دیده شده است.
- کلیکها: مشخص میکند کاربران چند مرتبه روی لینک صفحه شما در صفحه نتایج موتورهای جستجو کلیک کردهاند.
- CTR: به معنای درصد ایمپرشنهایی است که منجر به کلیک کردن شدهاند.
- سشنهای طبیعی: تعداد دفعاتی که صفحه موردنظر در یک مرورگر دیده شده است.
- نرخ تبدیل: درصد کاربرانی که روی یک لینک کلیک کردهاند و یک کار دلخواه شما را انجام دادهاند (مانند دانلود یک کتاب الکترونیکی).
انجام پروژههای متنوع
بر اساس تجربه، با انحام پروژههای متنوع سئو میتوانید درآمد سئو خود را بیشتر کنید و از کسب و کارهای گوناگون پروژههای متفاوتی دریافت کنید. انجام پروژههای متفاوت هم باعث معرفی بیشتر شما بین بیزینس ها میشود و هم باعث میشود تجربههای مختلفی در سئو هر نوع کسب و کار به دست آورید.
سخن نهایی
صنعت بازاریابی آنلاین دائما به رشد خود ادامه میدهد و کسبوکارهای بیشتری از اینترنت برای فروش محصولات و خدمات خود به مشتریان بالقوهشان استفاده میکنند. اما شرکتها برای تضمین موفقیت خود در محیط آنلاین باید در رتبههای بالای موتورهای جستجو قرار بگیرند. در چنین مواقعی است که نقش سئوکار مشخص میشود، چون او میتواند به شرکتها کمک کند به اهداف خود در این زمینه برسند و فروششان را افزایش دهند. افراد شاغل در این زمینه برای وظایف و مسئولیتهایی که دارند دستمزد میگیرند که در این مقاله حقوق متخصص سئو و اینکه چطور میتوانید در این زمینه مهارت پیدا کنید، توضیح دادیم.
سوالات متداول
چگونه از سئو کسب درآمد کنیم؟
- برای کسب درآمد از سئو کردن وبسایت میتوان یا در شرکت هایی که نیازمند متخصص SEO هستند استخدام شد؛ یا در حوزه سئو آموزش و مشاوره داد و یا بصورت فریلنسری پروژه های متعدد گرفت.
درآمد سئوکار به چه عواملی بستگی دارد؟
- میزان حقوق و درآمد متخصص سئو به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله: میزان تخصص و مهارت او در کار با ابزار و تحلیل دیتاها، نوع پروژه و سختی آن، نوع همکاری با کارفرما که بصورت تمام وقت است یا فریلنسری و یا پاره وقت.
دیدگاهتان را بنویسید