طراحی سایت با هوش مصنوعی (معرفی ۱۱ ابزار پیشرفته)
فهرست محتوا
طراحی سایت با هوش مصنوعی یکی از رایجترین روشهای طراحی وبسایت است. استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی (AI) به طراحها و توسعهدهندههای سایت کمک میکند تا بخشهای مختلف وبسایت را بهصورت هوشمندانه و خودکار طراحی و پیادهسازی کنند.
در استفاده از هوش مصنوعی طراحی سایت، نباید نقش انسان و مهارتهای خلاقانهاش را در این روند نادیده بگیریم، بلکه باید از تواناییهای هوش مصنوعی و انسان بهصورت تلفیقی بهره ببریم. در این مقاله به بررسی طراحی سایت با هوش مصنوعی و ابزارهای مورد نیاز آن میپردازیم، همچنین درمورد مزایا، معایب و نحوه انجام آن توضیحاتی را به شما ارائه میدهیم.
ابزارهای طراحی سایت با هوش مصنوعی
برای طراحی سایت با هوش مصنوعی ابزارها و سایتهای متنوعی وجود دارند. بهترین و کاربردی ترین این ابزارها عبارتاند از ۱۱ مورد زیر:
- هوش مصنوعی کوپایلوت گیت هاب (GitHub Copilot)
- ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی ادوبی سنسی (Adobe Sensei)
- چت جی پی تی (ChatGPT)
- ابزار یوآی زارد (Uizard)
- نرم افزار محبوب کنوا (Canva)
- اپی پای (Appy Pie) بدون نیاز به دانش کدنویسی
- هوش مصنوعی ویکس (Wix ADI)
- هوش مصنوعی تحلیلگر اسنیک (Snyk)
- هوش مصنوعی اپلی تولز (Applitools) بر اساس یادگیری ماشینی
- ابزار هوش مصنوعی ناراتو ورک اسپیس (Narrato Workspace)
- بخش هوش مصنوعی المنتور (Elementor AI)
در ادامه درمورد هرکدام از این ابزارهای هوش مصنوعی توضیحاتی را خواهیم داد تا بسته به نیاز خود طراحی سایتتان را با هرکدام انجام دهید.
GitHub Copilot
گیت هاب کوپایلوت (GitHub Copilot) دستیاری مجهز به هوش مصنوعی است که با ارائه پیشنهادها و تکمیل کدها در لحظه، تجربه کدنویسی برای طراحان وبسایت را بهبود میبخشد. کوپایلت که با همکاری OpenAI توسعه یافته است، از مخازن گسترده کد در گیت هاب استفاده میکند تا کدها، توابع و حتی کل فایلهای مرتبط را در طراحی سایت ارائه دهد.
هوش مصنوعی Adobe Sensei
ادوبی سنسی (Adobe Sensei) نیز ابزاری مبتنی بر هوش مصنوعی است که مرزهای کار خلاقانه و تجربیات دیجیتال را جابهجا میکند. سنسی در پلتفرمهای Cloud Adobe ادغام شده است تا بهرهوری و خلاقیت را با خودکارسازی کارهای روزمره و ارائه بینشهای هوشمند افزایش دهد. طراحان سایت با استفاده از این ابزار هوش مصنوعی میتوانند ایدههای جدیدی را دریافت و خلاقیت خود را در هنگام طراحی بیشتر کنند و ساخت سایت با هوش مصنوعی را انجام دهند.
ChatGPT
چت جیپیتی (ChatGPT) یکی از معروفترین و اولین رباتهای هوش مصنوعی محسوب میشود که طراحی سایت با هوش مصنوعی نیز با این ابزار امکان پذیر است. توسعهدهندههای وب میتوانند چت جیپیتی را در وبسایتها و برنامههای خود بهکار بگیرند تا طرحهای پویا و هوشمند بسازند، همچنین این ابزار هوش مصنوعی به طراحان کمک میکند که برای طراحی سایت تخصصی و کدنویسی باگهای موجود در کدها را شناسایی کرده و کدنویسی تمیز تری برای دیزاین سایت داشته باشند.
Uizard
یوایزارد (Uizard) یکی از ابزارهای طراحی مبتنی بر هوش مصنوعی است که فرایند طراحی وب و اپلیکیشن موبایل را برای همه مبتدیها و حرفهایها ساده میکند. این سیستم به کاربران اجازه میدهد تا طرحهای طراحیشده با دست را به نمونههای دیجیتالی تبدیل کنند.
Canva
در کنوا (Canva) از هوش مصنوعی برای طراحی حرفهای وبسایت استفاده میشود تا همه بتوانند از این سرویس کاربردی استفاده کنند. با استفاده از Canva میتوانید محتواهای بصری خیرهکنندهای را برای طراحی سایت و شبکههای اجتماعی بسازید. در این پلتفرم قالبها، تصاویر و عنصرهای کاربردی در طراحی وجود دارد تا طراحهای گرافیک که بهراحتی از آنها استفاده کنید.
Appy Pie
اپی پای (Appy Pie) نیز برای توسعه وب اپلیکیشنهای گوشی مناسب است. این سرویس به کاربرهایی که مهارت برنامهنویسی ندارند، امکان میدهد تا برنامههایی برای ios، اندروید و برنامههای تحت وب بسازند. اگر وبسایت شما نیازمند یک اپلیکیشن موبایل است استفاده از هوش مصنوعی اپی پای کمک میکند تا طراحی یکدستتری برای سایت و وب اپلیکیشن خود داشته باشید و نگران ریسپانسیو بودن سایت خود نباشید.
Wix AI
ویکس ایآی (Wix AI) با خودکارسازی طراحی سایت براساس ورودیهای کاربران، این عرصه را متحول میکند. این سیستم سوالهایی درباره هدف، ترجیحها و محتوای سایت موردنظر میپرسد. سپس از هوش مصنوعی برای ایجاد سایتی کاملا کاربردی در عرض چند دقیقه استفاده میکند تا همه بتوانند به ساخت سایت با هوش مصنوعی بپردازند.
Snyk
ابزار بعدی برای طراحی سایت با هوش مصنوعی اسنیک است. Snyk پلتفرمی پیشرفته برای شناسایی و رفع مشکلات در کدهایتان ارائه میدهد. این هوش مصنوعی با اسکن کدها و متعلقاتش، نقصهای مربوط به طرحها را تشخیص میدهد. AI این پلتفرم، از میلیاردها خط کد کمک میگیرد تا خطاهای بخش فرانتاند کدها را تجزیه و تحلیل کرده و بیاموزد. بدین ترتیب نواقص موجود در طراحی سایت کمتر میشود.
Applitools
اپلی تولز (Applitools) با استفاده از یادگیری ماشینی، تفاوتهای بصری بین نسخههای مختلف وبسایت را شناسایی میکند. مثلا اگر طراحی آيتمی در نسخه جدید سایت تغییر کند، اپلی تولز آن را تشخیص میدهد و به توسعهدهندههای سایت اطلاع خواهد داد.
Narrato Workspace
ناراتو (Narrato Workspace) پلتفرمی مبتنی بر هوش مصنوعی بهشمار میرود که برای سادهسازی فرایند طراحی سایت، ساخته شده است. این ابزار هوش مصنوعی مجموعه جامعی از ابزارهای برنامهریزی، ساخت، همکاری و بهینهسازی محتوا را برای افزایش کارایی و کیفیت خروجی به تیمها و کدنویسها ارائه میدهد.
Elementor AI
المنتور صفحهساز محبوب و بی نظیری برای طراحی سایت با وردپرس است. اگر وبسایت وردپرسی دارید و قصد طراحی سایت وردپرس با هوش مصنوعی را دارید میتوانید بخش هوش مصنوعی (AI) آن را فعال کرده و از قابلیتهای آن ایده بگیرید. دقت داشته باشید که ابزار هوش مصنوعی این صفحه ساز بر روی نسخه پرو آن است و برای استفاده نیاز است که لایسنس آن را خریداری کنید.
نکته مهم: لازم است که به این نکته مهم توجه داشته باشید که طراحی سایت با هوش مصنوعی به تنهایی کافی نیست و لازم است برای طراحی وبسایت از خلاقیت و هوش انسان نیز بهره برد تا بهترین نتیجه حاصل شود. هوش مصنوعی ابزار کمکی برای طراح است نه بیشتر. برای درک عمیق و یادگیری طراحی وبسایت پیشنهاد میکنیم حتما دوره طراحی سایت پیشرفته را دنبال کنید. در این دوره که درحال حاضر با تخفیف ویژه عرضه میشود، شما میتوانید تمامی اصول طراحی وبسایت را بصورت پایه و درست یاد بگیرید. برای مشاهده و دسترسی به این دوره پیشرفته بر روی بنر زیر کلیک کنید.
مزایا و معایب طراحی سایت با هوش مصنوعی
تا اینجای کار فهمیدیم که ابزار هوش مصنوعی برای طراحی سایت، با تحلیل رفتارها و ترجیحهای کاربران، به طراح در طراحی ساختار منطقی، ایجاد ناوبری کارآمد و ارائه پیشنهادهای شخصیسازیشده کمک میکند. اما استفاده از هوش مصنوعی طراحی سایت چه مزایا و معایبی دارد؟ در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم.
مزایای استفاده از هوش مصنوعی در طراحی سایت
بعضی از مزایای استفاده از این فناوری عبارتاند از:
- کارایی و اتوماسیون: یکی از مهمترین مزیتهای طراحی سایت با هوش مصنوعی، اتوماسیون است. هوش مصنوعی وظیفههای خستهکننده و تکراری را ساده میکند که طراحهای سایت و توسعهدهندهها علاقه چندانی به انجام آن ندارند. این سیستم وظایفی مانند تنظیم حاشیهها، ایجاد متنهای متنوع و قالببندی دکمهها را انجام میدهد و زمان را برای تصمیمهای استراتژیکتر آزاد میکند.
- شخصیسازی: هوش مصنوعی با تنظیم محتوا طبق اولویتها و تجربههای هر فرد، بهترین طراحی را برای جذب کاربرها انجام میدهد. این شخصیسازی رضایت کاربر و نرخ تبدیل را بهبود میبخشد. بدین ترتیب رتبه سایت نیز بالا خواهد رفت.
- تجزیه و تحلیل روشنگر: ابزارهای AI دادههای ارزشمندی را درباره تعامل کاربر با طرحها ارائه میدهند. طراحها ساعتها را در سایتهای مختلف میگذارنند تا نحوه انتخاب و سلیقههای کاربرهای عادی را کشف کنند. اما در طراحی سایت با هوش مصنوعی این زمان صرف کارهای دیگر و مهمتر میشود، زیرا هوش مصنوعی این کار را بهسادگی و با چند کلیک انجام میدهد.
- ارائه ایدههای جدید: ابزارهای هوش مصنوعی برای زمانی که طراح سایت به بنبست ایده میرسد و دیگر ایدهای و نوآوری ندارد، ایدههای جدیدی را در اختیار او قرار میدهد تا طرحها مثل هم نشوند و از تکرار طراحی برای سایت جلوگیری میکند.
معایب طراحی وبسایت با هوش مصنوعی
درست است که این فناوری همیشه سعی در کمک به انسانها داشته است تا در وقت او صرفهجویی شود، اما استفاده از هوش مصنوعی طراحی سایت معایبی نیز دارد. از جمله:
- فقدان نوآوری انسانی: هوش مصنوعی قادر نیست مانند انسان نوآوری بهخرج دهد. حتی اگر این قابلیت را داشته باشد، بههیچوجه به ظرافت خلاقیت انسانی نمیرسد. بههمین از هوش مصنوعی برای ایده گرفتن باید استفاده کرد نه اینکه تمام طراحی سایت را از او درخواست کنیم.
- سرمایهگذاری اولیه: پیادهسازی ابزارهای هوش مصنوعی بهخصوص در پروژههای بزرگ وب دیزاین به سرمایهگذاریهای فراوان مالی و همچنین زمانی برای آموزش نیاز دارد. تیمهای طراحی سایت به زمان و تمرین نیاز دارند تا با این سیستمها سازگار شوند و بیاموزند که چطور بهشکل موثری از AI کمک بگیرند. از طرفی اکثر ابزارهای هوش مصنوعی که برای طراحی وب ساخته شدهاند رایگان نیستند و نیازمند خریداری اشتراک ماهانه دارند.
- مشکلات اخلاقی: یکی از مهمترین نگرانیها در این زمینه، امکان تعصب و تبعیض AI است. در صورتی که دادههای آموزشی این سیستمها سوگیریهای خاصی داشته باشند، ناخواسته در تمام طراحیها اثر میگذارد. همچنین این فناوریها برای جمعآوری اطلاعات و تحلیل دادههایشان به حجم زیادی از دادههای کاربرها نیاز دارند. بههمین دلیل مشکل حریم خصوصی کاربرها نیز مطرح است. بهطورکلی برای طراحی سایت با هوش مصنوعی باید به جنبههای اخلاقی آن توجه کنیم تا از مزایای آن بهره ببریم و از آسیبهای احتمالی پیشگیری کنیم.
- وابستگی به فناوری: اتکای بیش از حد به AI ممکن است مانع روندهای طبیعی و ضروری تفکر انتقادی و مهارتهای حل مساله متخصصها شود. طراحها باید از هوش مصنوعی بهعنوان ابزاری کمکی استفاده کنند، نه برای تمام روند طراحی سایت.
نتیجه گیری طراحی سایت با هوش مصنوعی
هوش مصنوعی، نقشی محوری در بهبود فرایندهای طراحی و ساخت سایت ایفا میکند. ابزارهای هوشمند مانند گیت هاب کوپایلوت، ادوبی سنسی و چتجیپیتی به توسعهدهندهها و طراحهای وبسایت در افزایش بهرهوری، خلاقیت و کارایی کمک میکنند.
طراحی سایت با هوش مصنوعی کمک زیادی به این دسته از افراد میکند تا از زمان خود استفاده مفیدتری داشته باشند. با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای طراحی وب که در این مقاله توضیح دادیم، طراحی سایتها از نظر بصری یکپارچهتر و کاربرپسندتر میشوند. بااینحال، توسعهدهندهها باید در استفاده از هوش مصنوعی در طراحی سایت، مسائل اخلاقی مانند تبعیض، حفظ حریم خصوصی و شفافیت را در نظر بگیرند. برقراری تعادل در استفاده از این فناوری، افزایش کیفیت و کارآمدی محیطهای آنلاین را بهدنبال دارد.
سوالات متداول
برای طراحی سایت وردپرسی چگونه از هوش مصنوعی کمک بگیریم؟
- در سایتهای WordPress، هم میتوانید از هوش مصنوعی Elementor استفاده کنید و هم از ابزارهای دیگر مانند چت جی پی تی یا گیت هاب کوپایلوت سوالات خود را مبتنی بر وب دیزاین بپرسید و از آنها کمک بگیرید.
طراحی سایت با هوش مصنوعی چه مزیتهایی دارد؟
- از جمله مزایای طراحی وبسایت با هوش مصنوعی میتوان به سادهسازی و اتوماتیک کردن وظایف روتین در طراحی سایت و گرفتن ایدههای جدید برای پیادهسازی اشاره کرد.
بهترین هوش مصنوعی طراحی سایت کدام است؟
- ابزار و سایتهای هوش مصنوعی متنوعی برای طراحی سایت وجود دارند که از بهترین آنها میتوان به Wix ADI اشاره کرد. این ابزار هوش مصنوعی پیش از شروع طراحی سایت و ایده دادن، از شما سوالاتی درباره هدف، سلیقه، المانهای مدنظر و محتوای سایتتان میپرسد. سپس بر اساس هوش مصنوعی و پاسخهایی که به سوالات دادهاید در عرض چند دقیقه سایت مدنظرتان را طراحی میکند.
ابزارهای هوش مصنوعی طراحی سایت رایگان کدامند؟
- بهترین هوش مصنوعی طراحی سایت رایگان ابزارهای Wix AI، Github Copilot و Uizard هستند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
لینک سازی داخلی چیست (بایدها و نبایدهای انجام آن)
کسب درآمد از هوش مصنوعی با روشهای پولساز
تحلیل سایت رقبا با ۱۰ ابزار قدرتمند
معرفی ۸ شغل پاره وقت برای دانشجویان با درآمد بالا
ریدایرکت چیست و انواع آن کداماند؟
نکات مهم در طراحی سایت (آپدیت ۲۰۲۴)
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
طراحی سایت با هوش مصنوعی مثل یه شمشیر دو لبه میمونه.
اگه حواسمون نباشه و همه رو با هوش مصنوعی پیش ببریم طرح هامون تکراری میشن و مثل هم. بهتره که از هوش مصنوعی ایده بگیریم البته پرامپت های خوب باید بدیم بهش.
من طراح سایتم و تخصصم طراحی وردپرس هست
طبق تجربه ای که داشتم از بین ابزارهای هوش مصنوعی، طراحی سایت با هوش مصنوعی المنتور برام راحت تر بود به شرطی که کاستوم سی اس اس هم بلد باشید که یک جاهایی که موردی بود راحت بتونید با سی اس اس اوکی کنید.